Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Matka 10:44, 12 maj 2014

oj oj tu taka dysputa, a ja tylko z jednym pytankiem przyszłam-Bożenko, czy rh lubuja się w gnojówce z pokrzyw?bo mam i nie wiem czy im dawać?podsypałam im wiosną wczesną nawóz do rh i nie wiem czy nie będzie im za dużo?
hanka_andrus 11:17, 12 maj 2014

Szykuje się niezłe spotkanie, i tego Wam zazdroszczę. Ale rozdwoić się nie mogę. Może uda się w innym terminie, nie koniecznie u Bożenki. Wiele dziewcząt ma warunki na pomieszczenie w ogrodzie, bez uszczerbku dla roślin, większej liczby odwiedzających.
Chciałabym obejrzeć ogrody Małej mi, Zbyszka, Aliniak, Sylwii, Irenki, Madżenki i inne spotkać się z nimi i nie tylko, ale realia są jakie są. Jeszcze żyjemy i okazje się trafiają. A tak na prawdę, to chodzi o nasze kontakty, Rh mogę obejrzeć w ogrodzie botanicznym, róże w rosariach, inne moje chciejstwa w szkółce bylin, ale z ludźmi trzeba tete- a- tete. Inaczej się nie da.
Życzę pogody i miłej atmosfery.
Kindzia 12:15, 12 maj 2014

Bogdziu, Ty jedna wierzyłaś, że moje buczki się wypuszczą Dziękuję, bo nadzieję mi dałaś ... i sprawdziło się

Jak to miejsca nie masz??? Dla Ciebie hoduję iryski, w przyszłym roku gotowe do podziału będą Mam zapisane, które chcesz.

Pozdrawiam bardzo serdecznie
Krys 12:16, 12 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

[b]Mam ochotę zrobić u siebie spotkanie ,ale jak pomyśle ile to wymaga pracy to nie mogę sie zdecydować i sie nigdy nie zdecyduje jak nie zmienimy formuły takich spotkań.

Bożena.. wielki szacunek dla Ciebie i twojego Męża... doceniam i podziwiam. Bo robisz kolejne spotkanie.
Czapki z głów Panowie i Panie.

Aniu napisałes to co większość myśli i posłuchajmy Ani i Bożenko Ty nas też posłuchaj ,bardzo proszę !!!
Pszczelarnia 14:30, 12 maj 2014

Bogdziu, pewnie już o tym pisałaś ale nie wiem/nie czytałam: czy azalię wielkokwiatową można przyciąć bez szkody dla niej? Jeśli tak, to kiedy i jak?

Uśmiechy przesyłam i też nie piszę.
Rench 14:40, 12 maj 2014

Krys napisał(a)

Aniu napisałes to co większość myśli i posłuchajmy Ani i Bożenko Ty nas też posłuchaj ,bardzo proszę !!!

I jeszcze opowiedz jakich roślinek Ci brakuje
Krys 15:04, 12 maj 2014

Rench napisał(a)

I jeszcze opowiedz jakich roślinek Ci brakuje

anna_g 15:43, 12 maj 2014

Pozdrawiam Bożenko cieplutko... Udanego spotkania życzę, mam nadzieję, na wiele fotek żebym mogła się poczuć przez chwilę tak jakbym z Wami była Będzie na pewno cudnie bo po prostu inaczej nie może być tam gdzie są tacy fajni ludzie... ale w całej rozciągłości popieram Anię i nic już nie piszę... Zupełnie nie zwracaj uwagi
Rasputin jeszcze nie otworzył pączków - jeden dopiero kolor pokazuje coraz bardziej... czekam na niego i czekam bo już mam go od dwóch lat i pierwszy raz zakwitnie
Mala_Mi 16:26, 12 maj 2014

Ostatni z moich NN...... dużo jaśniejszy od Alreda ... jak coś ci wpadnie do głowy to pisz.. próbuję poszperać w http://www.hirsutum.info/rhododendron/hybrids/index.php?start=S&offset=1050... ale tu jest tego tyle i takie podobne..
agatanowa 18:21, 12 maj 2014

Mąla Mi, Ania, a jakich on jest rozmiarów? I ile już u Ciebie rośnie? Pięęęęęęęękny barwą