Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 23:36, 12 cze 2014

mira napisał(a)
Bogdzia dziękuję za info. Z tymi martagonami to chyba tak jest, to co piszesz to tak czuję więc cierpliwość, a ta Twoja Monica to zalazła mi bo taki kolor mi trza i pewnie na jesieni kupię no i lubię róże wielkokwiatowe- widzisz niby róże to nie Twoje asy a ja odgapię od Ciebie

Dzis święto niesamowite jak ktoś u mnie szuka informacji o różach a jeszcze chcesz odgapiac, a Anitka mojej konkurencji się przestraszyłaDuma mnie rozpiera.Pozdrówka śle.
Bogdzia 23:37, 12 cze 2014

Ivvvona napisał(a)
Z tym trawnikiem to juz nie bardzo mogę, trochę przestrzeni trzeba zostawić, chociaż nigdy nic nie wiadomo...Pozdrawiam i zachwycam się Twoimi różami

Myślę ze to tylko kwestia czasu jak go troche ukradniesz , to samo jest u mnie .
Gabriela 23:43, 12 cze 2014

Bogdzia napisał(a)

Ta róża o którą pytasz to Monika. Znana i nie nowa . Wysokośc typowa dla róż sztamowych i wszystko inne równiez.Martagony przez kilka ostatnich lat miałam cudne i wiegasne ale w tym roku są byle jakie , chyba podmarzły wiosna bo listki na dole pomrożone albo jakiś grzyb zaatakował. Mam nadzieje ze to tylko w tym roku i w przyszłym wrócą do dawnej formy.

Bożenko, nie narzekaj na martagony, przecież są niesamowite, ach...

Kochaj róże, one są tego warte. I kwitną do mrozów. Róża i różanecznik - widzisz, nawet nazwa podobna;D;D.
ewsyg 00:00, 13 cze 2014

Dziękuję, piękna jest
Aneczka 00:06, 13 cze 2014

Bogdziu na jakim etapie jest u ciebie liliowiec, który mi przysłałaś, bo u mnie same listki takie cieniusie i może 30cm wysokie, ale pączków nie widzę jeszcze?
barbara_kraj... 00:09, 13 cze 2014

Bogdzia napisał(a)

Bogdziu, zaskoczona jestem ilością i różnorodnością Twoich róż! Doczekały się dni, kiedy mogą zwrócić na siebie uwagę. A jest na co!
paniprzyroda 01:28, 13 cze 2014

I dobrze, że jesteś dumna, bo jest pięknie Buziaki.
Anita1978 08:07, 13 cze 2014

Bogdzia napisał(a)

Tobie nie dorównam , nie mam szans ale może nie masz tak pieknej Edenki? Może chociaż w tym byłabym lepsza????

Ja wogóle nie mam edenki!
Mówisz, że nie przepadasz za różami, no cóż, widać to miłość jednostronna! Jak ktoś ma serce i dobra rękę do roslin to wszystko u niego urośnie!
Posadziłaś już róże ode mnie? Moj Artemis w tym roku sięga mi prawie do pasa i bedzie miała mnóstwo kwiatów! Jest zdrowa , bez mszyc i jakichkolwiek oznak grzyba, mimo, że naokoło te okropienśtwa szaleją!
Całuski dla najskromniejszej królowej ogrodowej!
Ewa 08:52, 13 cze 2014

Bogdziu pozdrawiam i zycze miłego piątku
anna_studio 09:10, 13 cze 2014

Bogdzia napisał(a)

Myślę ze to tylko kwestia czasu jak go troche ukradniesz , to samo jest u mnie .

...a ja już nie mogę się doczekać kiedy mojego ''ukradnę''
Pozdrawiam cieplutko....