Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 23:02, 11 cze 2014

eliza3 napisał(a)
Mnie róże chyba nie lubią, więc ja też ich nie darzę wielką miłością, właśnie dostały czarnej plamistości i wyglądają jak wyglądają, co tu pisać...

Twoje róże wyglądają bardzo pięknie i kiedy widzę takie fotki, mam ochotę dokupić róż, bo jednak kwitną całe lato i cieszą oczy.
Pozdrawiam Bogdziu.

Ja tez bym dokupiła i nawet miejsce bym jakies znalazła , poświęcajac rodka ale gdyby rosły w piękny i zdrowy krzak a że nie chcą to tyle co mam musi wystarczyc.Teraz najbardziej one kwitna , potem bedzie jeszcze sporo kwitnacych bylin ale teraz jest ich czas.
Aneczka 23:09, 11 cze 2014

Może i kapryśne, ale jakie piękne Buziaczki przesyłam
Bogdzia 23:25, 11 cze 2014

Aneczka napisał(a)
Może i kapryśne, ale jakie piękne Buziaczki przesyłam

Buziaczki odwzajemniam i miłych snów zycze.
Aneczka 23:28, 11 cze 2014

Wzajemnie dziękuję
agatanowa 00:13, 12 cze 2014

Bogdzia napisał(a)

Dobrze ze choc jeden kwiat miała bo jest piękny, w przyszłym roku na pewno bedzie wiecej.Myślę ze one potrzebuja czasu i sie rozrosna i bedą kwitły. O tym że muszą byc płytko posadzone to pewnie wiesz.

Tak, Bożenko, wiem (dlatego też m.in. przesadzałam, bo za pierwszym razem zakopałam solidnie karpy z dobre 10-15 cm pod ziemią )

Też ponoć bułka pomaga, jak się da pod korzenie

Dobrej nocy, Bozenko, a jutro dnia
Tess 00:43, 12 cze 2014

O matulu, ile Bożenka ma róż!
Co jedna to piękniejsza!

(jak się łatwo domyśleć, po obejrzeniu dzwonków (mam), pięknych powojników (nie mam)sójki (mam), jeża (mam nad R.), dyskusji nt. braku jeży w Kubusiowie), doszłam do fotek róż).

Wróciłam, doczytałam i Gospodyni buziaki zostawiam

Lecę do Małej Mi Muminkowi pomachać a potem do Pani Jurajskiej, niespodziankę obejrzeć.
MagdalenaK8 07:59, 12 cze 2014

Bogdziu dziękuję za odwiedzinki , morduj ale nie wiem jak nazywa się ta moja żółta róża, popytam na forum może ktoś mi ją zidentyfikuje.
Pozdrawiam i miłego dnia życzę.
Pszczelarnia 08:23, 12 cze 2014

Bogdziu, to Ty masz dwa ogrody. Różany też?
zawitka 08:36, 12 cze 2014

Bożenka ----- no no nie lubisz a one Cię kochają bo są piękne i wielkie krzaczory . Ja też nie bardzo je lubię za to że kłują skubane choć w oogrodzie mam i nawet dokupiłam Pozdrawiam
mira 08:52, 12 cze 2014

Bogdzia napisał(a)

No odlot z tymi różami na Ogrodowisku co jedna to piekniejsza.
Interesuje mnie wszystko na temat tej na pierwszym zdjęciu taka niby pomarańczowa proszę napisz mi wszystko o niej jaki krzak ma pokrój- kolor mnie fascynuje i m pasuje

Bogdziu i mam jeszcze jedno pytanko w Mai pokazywany był wręcz bukiet martagonów - jak zobaczyłam to krzaczysko aż zapiałam z zachwytu, ja kupiłam kilka w poprzednim roku ale bardzo marne kwitnienie i słabiutko i przesadziłam we wrześniu i znów szału nie ma- szukam im miejsca

pozdrawiam