Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Mariusz 10:25, 20 wrz 2014

Bogdzia napisał(a)

Ja bym nie przesadzała ale jeśli tam woda tak płynie to złe dla nich miejsce. Jeżeli takie sytuacje się powtarzaja albo stoi tam woda to trzeba bedzie przesadzic, moze jednak da sie wytrzymac chociaz do wiosny??? Cieszę sie bardzo ze u Ciebie wszystko w porzadku.Gubienie liści chyba jednak nie zależy od miejsca w jakim rosna tylko od warunków jakie maja , susza nawet wtedy gdy była np w doniczce na pewno powoduje większe opadanie.Nie ma sie czym przejmowac jak bedą miały dobrze to szybko nadrobia tą strate.Pozdrawiam.

Zostawię je do wiosny, spulchnię i podsypię na około, dziękuję.
Bogdzia 19:30, 20 wrz 2014

Wróciłam , nóg nie czuje. Fajnie było ale nogi -tragedia.Miałam nic nie kupowac ale trzy róze Eden Rose , kilka zawilców japońskich, jakieś wrzosy , anabelka i powojniki Casadra,zielona jeżówka same wlazły do samochdu więc je mam.Fajnie było , spotkałyśmy Panią Przyrode z kumpelką Danusią(teraz już i naszą) i Kasię-Kasya.Wzbogaciłam się o cztery nowe ważki metalowe.Wszystko by było fajnie tylko chyba mi podmienili nogi , moje az tak nie bolały.
Bogdzia 19:36, 20 wrz 2014

Mariusz napisał(a)

Zostawię je do wiosny, spulchnię i podsypię na około, dziękuję.

Mariusz bardzo zły pomysł. Nie spulchniaj bo one odzywiają sie droniutkimi korzonkami które sa pod powierzchnią ziemi , spulchniając ziemie możesz je uszkodzic , nie podsypuj również ziemi bo beda zakopane za wysko a muszą byc na tym samym poziomie co w doniczce , chyba ze woda płynęła rzeką i zabrała ziemię to wtedy trzeba uzupełnic.
Bogdzia 19:39, 20 wrz 2014

Mala_Mi napisał(a)
Jednym okiem przed spaniem zaglądam.... a tu taka fajna sesja wiewiórkowa.. moje ulubione wiewiórki z bajki
Zbieram skład na W...50% że też przyjedziemy

Troche mało te 50% ale jest nadzieja. W rachunku prawdopodobieństwa takie prawdopodobieństwo jest zawsze bez żadnych przygotowań bo albo się przyjedzie albo nie- prawdopodobieństwo 50% , mam nadzieje ze jest jednak choc trochę więcej niz te 50%.
Bogdzia 19:40, 20 wrz 2014

marzena napisał(a)
Bogdziu zaglądam systematycznie do Ciebie i podziwiam stale piękne okazy roślin w Twoim ogrodzie, żałuję, że nie mogłam wpaść do Ciebie na spotkanie w realu, ale foty to rekompensują....

a ja myślałam ze sie pożegnałas z forum bo długo Cie nie ma . Fajnie ze jednak nie.Pozdrówka śle.
popcorn 19:41, 20 wrz 2014

Ojej, Bożenko, Twoje biedne nogi! Mogłyśmy już dać spokój... mam nadzieję wszystko będzie ok!

Dzięki za przemiłe towarzystwo, obiad i ciasto! Trawki już rosną u mnie Za tydzień przekażę tego ciemiernika wreszcie, i jeżówkę - gapa ze mnie dzisiaj

Buziaki, dziękuję!!!!
Anita1978 19:44, 20 wrz 2014

Uśmiałam sie że rosliny same wlazly do samochodu....i że nogi ci podmienili.....
Donia72 19:48, 20 wrz 2014

Bogdziu, a ja Was tak mocno wypatrywałam i nie widziałam
an_tre 19:50, 20 wrz 2014

Bogdziu dostałam od Małgosi powojnik, który ona z kolei dostała od ciebie i mam prośbę, czy możesz napisać o nim coś więcej? wiem tylko, że bylinowy i kwitnie biało drobnymi kwiatuszkami, masz może jego foto?
pozdrowionka
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
an_tre 19:50, 20 wrz 2014

ups. dubelek sorki
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies