Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Mariusz 07:28, 19 wrz 2014

Bogdzia napisał(a)

Wygrywamy wiec jest miło (siatkówka) a wogóle piekne teraz dni wiec ogólnie miło jest. Mam nadzieje ze u Ciebie również wszystko w najlepszym porzadku.Pozdrówka dla całej Rodziny.

I powalczymy w finale. Uśmiechy, sukcesy, do tego piękna, słoneczna pogoda, byle tak dalej. U mnie również wszystko w najlepszym porządku.
Po ostatnich ulewach spore ilości ziemi wpłukało w cztery różaneczniki, wczoraj zauważyłem, że zbyt dużo liści zaczyna żółknąć, nie jest to naturalne. Muszę je delikatnie wykopać (sadzone w tym roku!), dziury uzupełnić torfem i posadzić na niewielkich kopczykach/wzniesieniach, a może tylko spulchnić glebę i podsypać, a przesadzanie odłożyć do następnego sezonu? Proszę o króciutką radę.
Na marginesie, te które posadziłem na słońcu rosną najpiękniej i nie gubią liści. Pozdrawiam
yolka 08:32, 19 wrz 2014

Ruda wdzięcznie podkrada orzechy, też odmówiłabym ich sobie dla takiej rudej. Uchwyciłaś nawet rudą w locie. Super zdjęcia. Pozdrawiam i ciepłego weekendu życzę
Kindzia 09:10, 19 wrz 2014

U nas nie ma wiewiórek, szkoda. Fajnie, że Ty możesz sobie na nie z bliska popatrzeć...u mnie czas wyjazdów na szkolenia się zaczyna, tam są wiewiórki

Bogdziu Ty też kibicujesz siatkarzom?

Oszczędzaj się, patrz na zielone.

Buziaczki
Milka 14:46, 19 wrz 2014

Jak bez wiewiórki u ciebie świetna sesja rudzielca
Bożenko, podac przez Anitę tę Clarę Curtis?
eda 14:52, 19 wrz 2014

Cofałam i cofałam się ale sensacja nie mogłam się przebić i w końcu zobaczyłam to cudo ale spryciula i jaka śliczna prawdziwa ruda kolorku pozazdrościć Pozdrawiam serdecznie
Bogdzia 15:17, 19 wrz 2014

Agania napisał(a)
Sesja z wiewiórcią boska, wybrałam sobie to zdjęcie na zacytowanie

Cały czas mnie obserwowała mimo ze byłam w domu i zdjecia robiłam przez okno.Pozdrawiam Agatko.
Bogdzia 15:18, 19 wrz 2014

Milka napisał(a)
Jak bez wiewiórki u ciebie świetna sesja rudzielca
Bożenko, podac przez Anitę tę Clarę Curtis?

Jesli możesz przywieź do Wojsławic bo ja tam też bedę ha ha
Bogdzia 15:19, 19 wrz 2014

agniecha973 napisał(a)
Orzechy rosną, ale nie owocują jeszcze. Lasu nie ma, dwa parki poniemieckie, jeden z przewagą buków, drugi podmokły z przewagą dębów. Może tam gdzieś są, ale nas nie odwiedzają.

W tych parkach na pewno są ale pewnie ludzie dokarmiaja to nie mają potrzeby szukac dalej pożywienia. Pozdrówka.
Bogdzia 15:24, 19 wrz 2014

Mariusz napisał(a)

I powalczymy w finale. Uśmiechy, sukcesy, do tego piękna, słoneczna pogoda, byle tak dalej. U mnie również wszystko w najlepszym porządku.
Po ostatnich ulewach spore ilości ziemi wpłukało w cztery różaneczniki, wczoraj zauważyłem, że zbyt dużo liści zaczyna żółknąć, nie jest to naturalne. Muszę je delikatnie wykopać (sadzone w tym roku!), dziury uzupełnić torfem i posadzić na niewielkich kopczykach/wzniesieniach, a może tylko spulchnić glebę i podsypać, a przesadzanie odłożyć do następnego sezonu? Proszę o króciutką radę.
Na marginesie, te które posadziłem na słońcu rosną najpiękniej i nie gubią liści. Pozdrawiam

Ja bym nie przesadzała ale jeśli tam woda tak płynie to złe dla nich miejsce. Jeżeli takie sytuacje się powtarzaja albo stoi tam woda to trzeba bedzie przesadzic, moze jednak da sie wytrzymac chociaz do wiosny??? Cieszę sie bardzo ze u Ciebie wszystko w porzadku.Gubienie liści chyba jednak nie zależy od miejsca w jakim rosna tylko od warunków jakie maja , susza nawet wtedy gdy była np w doniczce na pewno powoduje większe opadanie.Nie ma sie czym przejmowac jak bedą miały dobrze to szybko nadrobia tą strate.Pozdrawiam.
Bogdzia 15:25, 19 wrz 2014

yolka napisał(a)
Ruda wdzięcznie podkrada orzechy, też odmówiłabym ich sobie dla takiej rudej. Uchwyciłaś nawet rudą w locie. Super zdjęcia. Pozdrawiam i ciepłego weekendu życzę

Denerwowało ja że jest obserwowana ale chciwośc była większa.W seryjnych zdjeciach i w locie się uchwyci.Pozdrawiam Jolu.