Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

hanka_andrus 12:11, 10 gru 2014

Obejrzałami strzyżyka i mysikrólika, Las piękny, lubię buki.U mnie też ich sporo.
A wczoraj byliśmy na wycieczce na wydmach. Pozdrawiam.
Bogdzia 18:32, 10 gru 2014

hanka_andrus napisał(a)
Obejrzałami strzyżyka i mysikrólika, Las piękny, lubię buki.U mnie też ich sporo.
A wczoraj byliśmy na wycieczce na wydmach. Pozdrawiam.

Haniu fajne masz te nadmorskie krajobrazy, u mnie wydm ani śladu, wody też w okolicy nie ma, a u Ciebie wystarczy przez okno spojrzec,za to las bukowy i owszem.Dziś pomagałam Mikołajowi wybrac dla mnie prezent na gwiazdke, dostałam co chciałam ale jeszcze sporo Mikołajów potrzebuję Buziaczki.
Bogdzia 18:34, 10 gru 2014

viva napisał(a)

"brwi" .....Bogdziu, to już wyższa szkoła jazdy tfiu...tfiu...

Vivus Ty sie nie śmiej , brwi to łuki nad oczyma i ptaki też miewaja np zniczek. Pozdrówka.
Bogdzia 18:36, 10 gru 2014

paniprzyroda napisał(a)
Mysikrólika trzymałam w ręku, ratując oszołomionego upadkiem przed kotem. Już kiedyś pisałam u Ciebie Ale refleksu brakło i fotek nie mam. Kubeczki z pokarmem wiszą, towarzystwo już wcześniej się dopominało.
Tajemnicze mgły cudne.
Dzisiejsze słonko widziałam przez okno
Tornado jakieś? Mam nadzieję, że nie jutro, będę w Łodzi w Porcie A najlepiej, aby nas te tornada omijały szerokim łukiem. Pozdrawiam.

Tornado ma byc w piątek i z tago powodu ja też dzis byłam w Łodzi ale w innym rejonie , w śródmiesciu a konkretnie w Galerii.Wolałam nie czekac do piątku jeśli tak przewidują.Ciekawe co kupiłas. Pozdrówka.
Bogdzia 18:37, 10 gru 2014

agata19762 napisał(a)
Bożenko pozdrawiam cieplutko
u mnie też mnóstwo ptaszków, ptasia stołówka otwarta

Miło Cię widziec Agatko. Dawno u Ciebie nie byłam ale dziś zajrzę, może pokazałas stołówkę?????Pozdrówka.
lojalna_ 18:44, 10 gru 2014

Jacy goscie sliczni
Bogdzia 18:50, 10 gru 2014

Gabriela napisał(a)
Las we mgle - bajeczny, z jednej strony zachęca by się w nim zanurzyć, a z drugiej rodzi obawy, co ta mgła kryje...
I u mnie dużo ptaków, zwłaszcza na tarasie, bo zostawiłam sporo winogron i teraz wydziubują sobie te rodzynki - głównie kosy i szpaki.
Kosy pożerają też owocki ognika. Widuję też sójkę i dzięcioły. Sikorek masa. No i stali goście, czyli sroki w stałym na szczęście składzie, który się nie powiększa. Widać, natura sama to mądrze reguluje.

Cieszę się że masz tyle ptaków choc mnie to nie dziwi bo Twój ogród jak delikatesy dla ptaków.U mnie wczoraj była mgła a dzis troche szronu sie pojawiło, nie jest tak pięknie jak u Agani i w Jurajskim ale dobre i to, potem wstawię trochę zdjec i zajrzę do Ciebie bo może i u Ciebie był szron????????Pozdrówka.
Bogdzia 18:51, 10 gru 2014

yolka napisał(a)
Kociska paskudne, że też nie mogą się ograniczyć do norników, tylko na ptaszki piękne polują. Szkoda gadać...

Dokładnie tak samo myśle.Pozdrówka.
Bogdzia 18:52, 10 gru 2014

Mirella napisał(a)

U mnie rano było -5 no i pojawił sie szron wiec było dosc ładnie, ciekawe czy sie do jutra utrzyma. Macham.
Bogdzia 18:55, 10 gru 2014

Dziś zakwitła u mnie werbena , tym razem na biało

Inne roślinki też przybieliło.