Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:29, 08 gru 2014

eda napisał(a)
Śliczne ptaszki i się nie boją no i mglane fotki fajne macham na dobranoc

Dzięki , pozdrówka serdeczne.
Bogdzia 20:33, 08 gru 2014

Anita1978 napisał(a)
U mnie tez duzo rożnych ptaków, nawet żurawie żer mają .....sójki tez sa często...raz widziałam takiego ptaka sporego, w kolorze ciemnozielonym połyskującym na zlotawo....gdyby nie kolor to wielkości i postury skowronka....błyszczał w słońcu pięknie, ale nie wiem co to mogło być?
Zapomniałam ci powiedzieć, że jak niedawno jechałam przez Czechy wczesnym rankiem to widziałam stado bażantów .....tak ze 300 sztuk..... zdziwiłam sie , aż mnie zatkało, bo nigdy tyle na raz nie widziałam, najwyżej 5 ....a tu kilkaset....szczęka mi opadła....i większość samców ....

To co opisujesz pasowałoby do samicy wilgi ale one już odleciały, no i jest jednak większa od skowronka ale mniejsza od sójki.300szt bażantów , niesamowite, musi ich tam byc duzo. U nas podobno przestały istniec fermy które je produkowaly i wypuszczały na pola bo nie były w stanie sie utrzymac i teraz bedziemy skazani tylko na naturalne lęgi ale to juz całkiem inna ilosc bedzie , szkoda bardzo.Pozdrówka.
Bogdzia 20:34, 08 gru 2014

agniecha973 napisał(a)
Piękny tajemniczy ten las bukowy w tej mgle.
Bogdziu, tak między wierszami co do kłopotów, mam łowne psy.

Fajnie ze masz pomoc w psach bo już sie bałam ze bedziesz miała problemy.Pozdrówka serdeczne.
Bogdzia 20:35, 08 gru 2014

Napia napisał(a)
Niesamowite mgły jak z pięknego snu... i droga, która nie wiadomo dokąd prowadzi piękne widoki nam pokazujesz
Ptaszki też podglądam u Ciebie, a później patrzę, jakie podfruwajki pojawiają się w moim ogrodzie

Miło mi Agnieszko że zagladasz , ja też u Ciebie byłam dzisiaj, czytałam Twoja odpowiedz. Pozdrówka.
AgnieszkaW 22:26, 08 gru 2014

Mysikrolik w ręku??? Jak ty to Bogdziu zrobiłaś? Las we mgle pięknie wygląda, tak tajemniczo...
Urszulla 22:50, 08 gru 2014

Bogdziu, cudniasty maluch a w Twojej ręce jak mała myszka i nawet czubek najeżonya mgły świetne w tym bukowym lesie, co do wody oddałabym 3/4 swoich tegorocznych opadów.....u nas dzisiaj znowu padało.....tylko jak rurociąg odwadniający do Ciebie poprowadzić Wyglądałoby że teren sprzyjający dla rodków....ale obawiam się że jednak u mnie zbyt podmokło
Madzenka 06:53, 09 gru 2014

Musze zapamietać ten żólty farbowany pas u mysikrólika
Mariusz 07:40, 09 gru 2014

Bogdzia napisał(a)

Strzyżyki fajne ptaszki choc kolorów nie maja ale sa urocze. W ksiązkach pisza ze naszym najmniejszym ptaszkiem jest mysikrólik ale mnie sie ciagle wydaje ze jednak strzyżyk. Ten jego zadarty ogonek rozśmiesza mnie zawsze jak go zobacze. Kun Ci nie zazdroszcze , potrafią narobic kłopotu.
Dla tych którzy nie znają tego ptaszka dwa zdjecia (jedyne jakie mam bo nie jest łłatwo go sfotografowac).

Taka ruchliwa, skacząca kuleczka, cykająca ogonkiem, bardzo ciekawy ptaszek. Mysikrólik jest bardziej smukły od strzyżyka, ale który mniejszy, to prawdziwa zagadka. Pozdrawiam i miłego dnia
Mariusz 07:44, 09 gru 2014

Marzena2007 napisał(a)
Musze zapamietać ten żólty farbowany pas u mysikrólika

A jest jeszcze zniczek
zawitka 08:02, 09 gru 2014

Bożenko ale fajnie że sa ptaszyny u mnie cicho strasznie ,bo znikło wszystko przez te bloki nawet wróbli nie ma A tyle kiedyś było Pozdrawiam