Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:49, 09 gru 2014

Margarete napisał(a)
Ja tez nie odróżniłabym ani strzyzyka ani mysikrólika...dzieki Bogdziu
U mnie sikory juz pałaszuja słonecznik a od czasu do czasu nadlatują sójki i też sie częstuja (chyba ?!), innych rodzajów ptasich gości nie odrózniam..

Las we mgle piękny.taki tajemniczy.
U nas dzis była szadż, pewnie u ciebie też, ale na fotki rano brako czasu....

Pozdrawiam!

Małgosiu nie było dzis u mnie ani grama szronu. Dzień od rana był piękny ciepły i ze słoneczkiem dopiero wieczorem naszło mnóstwo mgły . U mnie sikorki też już sporo zjadły ale jak sie ociepliło to ruch bez porównania mniejszy. Pozdrówka.
Bogdzia 21:51, 09 gru 2014

Kindzia napisał(a)

P.S. Zawsze jak widzę ptaszka, którego nazwy nie znam, myślę o Tobie

Bardzo mnie cieszą takie słowa. Fajnie jak ktoś o mnie mysli przy okazji rh czy ptaków zobaczonych.Pozdrówka ślę.
Iwk4 21:59, 09 gru 2014

Jejku, takich ptaszków w życiu nie widziałam. Cudne Bogdziu fotki i ptaszki oczywiście
Las piękny z tym czerwonym dywanem, nawet, gdyby mgły nie było, to warto tam się przechadzać.
U mnie wianki są tematem dnia. Całe popołudnie zajęły mi. Każdy inny
I rododendrony dziś podlałam. Po wiaderku wody dla każdego
Pozdrawiam
Bogdzia 22:14, 09 gru 2014

Iwk4 napisał(a)
Jejku, takich ptaszków w życiu nie widziałam. Cudne Bogdziu fotki i ptaszki oczywiście
Las piękny z tym czerwonym dywanem, nawet, gdyby mgły nie było, to warto tam się przechadzać.
U mnie wianki są tematem dnia. Całe popołudnie zajęły mi. Każdy inny
I rododendrony dziś podlałam. Po wiaderku wody dla każdego
Pozdrawiam

Zaraz idę wianki zobaczyc. Rh dobrze ze podlane choc może mogłas pracy zaoszczędzic bo własnie opady zapowiadają i jakieś nowe tornado Aleksandrę.Pozdrawiam.
viva 23:06, 09 gru 2014

Bogdzia napisał(a)

Zniczek bardzo podobny do mysikrólika tylko nad oczami ma ,,brwi", nie mam jego zdjecia.

"brwi" .....Bogdziu, to już wyższa szkoła jazdy tfiu...tfiu...
paniprzyroda 23:30, 09 gru 2014

Mysikrólika trzymałam w ręku, ratując oszołomionego upadkiem przed kotem. Już kiedyś pisałam u Ciebie Ale refleksu brakło i fotek nie mam. Kubeczki z pokarmem wiszą, towarzystwo już wcześniej się dopominało.
Tajemnicze mgły cudne.
Dzisiejsze słonko widziałam przez okno
Tornado jakieś? Mam nadzieję, że nie jutro, będę w Łodzi w Porcie A najlepiej, aby nas te tornada omijały szerokim łukiem. Pozdrawiam.
agata19762 09:35, 10 gru 2014

Bożenko pozdrawiam cieplutko
u mnie też mnóstwo ptaszków, ptasia stołówka otwarta
Gabriela 09:40, 10 gru 2014

Las we mgle - bajeczny, z jednej strony zachęca by się w nim zanurzyć, a z drugiej rodzi obawy, co ta mgła kryje...
I u mnie dużo ptaków, zwłaszcza na tarasie, bo zostawiłam sporo winogron i teraz wydziubują sobie te rodzynki - głównie kosy i szpaki.
Kosy pożerają też owocki ognika. Widuję też sójkę i dzięcioły. Sikorek masa. No i stali goście, czyli sroki w stałym na szczęście składzie, który się nie powiększa. Widać, natura sama to mądrze reguluje.
yolka 09:43, 10 gru 2014

Kociska paskudne, że też nie mogą się ograniczyć do norników, tylko na ptaszki piękne polują. Szkoda gadać...
Mirella 10:20, 10 gru 2014

Bogdzia napisał(a)

Piękny ten Mysikrólik, nie miałam okazji go spotkać
pięknie pokazałaś zamglony las, bardzo lubię fotografować drzewa.
Pozdrawiam, u mnie mróz -3.