Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

eda 23:01, 07 gru 2014

Śliczne ptaszki i się nie boją no i mglane fotki fajne macham na dobranoc
Anita1978 23:08, 07 gru 2014

U mnie tez duzo rożnych ptaków, nawet żurawie żer mają .....sójki tez sa często...raz widziałam takiego ptaka sporego, w kolorze ciemnozielonym połyskującym na zlotawo....gdyby nie kolor to wielkości i postury skowronka....błyszczał w słońcu pięknie, ale nie wiem co to mogło być?
Zapomniałam ci powiedzieć, że jak niedawno jechałam przez Czechy wczesnym rankiem to widziałam stado bażantów .....tak ze 300 sztuk..... zdziwiłam sie , aż mnie zatkało, bo nigdy tyle na raz nie widziałam, najwyżej 5 ....a tu kilkaset....szczęka mi opadła....i większość samców ....
agniecha973 00:53, 08 gru 2014

Piękny tajemniczy ten las bukowy w tej mgle.
Bogdziu, tak między wierszami co do kłopotów, mam łowne psy.
Napia 19:16, 08 gru 2014

Niesamowite mgły jak z pięknego snu... i droga, która nie wiadomo dokąd prowadzi piękne widoki nam pokazujesz
Ptaszki też podglądam u Ciebie, a później patrzę, jakie podfruwajki pojawiają się w moim ogrodzie
Bogdzia 20:14, 08 gru 2014

yolka napisał(a)
Bożenko strzyżyk wydaje się być ptaszkiem o wysokim poczuciu humoru, wydaje mi się taki wesoły, może faktycznie sprawia takie wrażenie dzieki zadartemu ogonkowi. Mysikrólik ładnie upierzony, obydwu nigdy nie widziałam, ale dopiero uczę się dostrzegać ptaki. Las we mgle baśniowy, czar nie z tej ziemi, taka jesień może sie każdemu poodobać. Miłego tygodnia

Las ładnie wygląda ale prawde mówiąc wolałabym jakiś opad deszcz albo śnieg zeby mi rh podlało. One wprawdzie lubia mgły które zraszają im liście ale to minimalne ilości wody.Czekam z dnia na dzień na trochę większy opad ale mimo zapowiedzi nic nie pada. Jesli chodzi o ptaki to jednak widzi sie je dopiero jak człowiek skupi się na ich obserwowaniu, bez tego wydaje sie ze jest ich mało. Pozdrówka Jolu.
Bogdzia 20:16, 08 gru 2014

Ivvvona napisał(a)
Ja też nie za bardzo rozpoznaję ptaki, oprócz podstawowych gatunków, ale dzięki twoim zdjęciom mam chociaż pojęcie jak wyglądają. A nuż kiedyś zobaczę na żywo? Las we mgle bardzo nastrojowy i tajemniczy, lubię takie widoki. U nas też dzisiaj mgła spowiła wszystko. Pozdrówka

Fajnie że mamy tak rózne widoki bo gdyby było stale jednal=kowo byłoby nudno , tak więc nie powinniśmy narzekac na zmiany pór roku, ale co ja zrobię jak mimo tego madrego wywodu zimy i tak nie lubię.Macham Iwonko.
popcorn 20:19, 08 gru 2014

Bozenko patrzylam dzisiaj na prognoze dlugoterminowa, w reszcie grudnia sporo opadow, duzo wiecej niz w listopadzie i caly czas na plusie. Podleje Twoje rh

pozdrawiam!!
Bogdzia 20:24, 08 gru 2014

Kasya napisał(a)
Oj cudnych masz gości Bożenko aż zazdroszczę
U mnie tylko sikorki, sojki i bazanty. Bardzo sporadycznie coś innego widzę
A mysikrolika to w życiu nie widziałam

Myślę że nie masz czasu by poobserwowac ptaki i dlatego tak jak pisałam wyzej wydaje Ci sie że jest ich mało.Ja bardzo lubię robic zdjęcia sikorkom szczególnie modraszkom bo najbardziej kolorowe ,prawie wcale sie nie boja i zawsze sa pod ręką. Wystarczy zmienic miejsce gdzie sie chce je złapac i juz są ciekawe zdjecia , raz w czasie picia , drugi raz w czasie kapania czy na jichś gałązkach w róznych kolorach, na słonince , pieńku , kilka ziarenek posypanych w takich miejscach zapewnia obiekt do fotografowania.Wcale nie trzeba sie nabiegac .Pozdrówka.
Bogdzia 20:26, 08 gru 2014

popcarol napisał(a)
Bozenko patrzylam dzisiaj na prognoze dlugoterminowa, w reszcie grudnia sporo opadow, duzo wiecej niz w listopadzie i caly czas na plusie. Podleje Twoje rh

pozdrawiam!!

Ja codziennie patrzę na długoterminową ale np na dziś zapowiadali opady a nic nie padało , moze jednak jeszcze popada, na razie nie podlewam bo jest na to szansa dokad nie ma mrozu a ziemia nie wysycha tak jak latem więc cierpliwie można poczekac. Pozdrówka Karola.
Bogdzia 20:27, 08 gru 2014

Mala_Mi napisał(a)