Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 22:41, 12 sty 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
U mnie znowu śnieg i ślisko Nie chce mi się na ciała wychodzić. Chociaż u Ciebie wiosnę pooglądam

Małgosiu nie zazdroszcze, wiosna już ma byc a nie śnieg, odczruj to , chyba potrafisz bo na sabaty jeździłas
Bogdzia 22:43, 12 sty 2015

monteverde napisał(a)
Bogdzia piękne masz te pomarańczowe martagony pozdrówka a pogoda taka jak u Was tylko na plusie

Aniu były lata kiedy były piękne, ostatniego roku niestety nie. Ciekawe jak bedzie w tym roku czy się odbudują czy nie. Mam nadzieje ze tak.
agniecha973 22:43, 12 sty 2015

Ależ radocha u Ciebie! W końcu u Bogdzi wiosna szybciej niż na Dolnym Śląsku! Ciut sprawiedliwości
Ja dziś w końcu po chorobie na obchód wyszłam i się wściekłam. Kupę krokusów mam powyłamywanych jakby na złość i rozszarpanych, a na jednej rabacie, gdzie od dwóch lat mam kłopot z nornicami mam od góry dziury jakby ktoś szedł i trzonkiem grubym walił w ziemię dziury robiąc. Ale to nie są takie tam sobie dziury. To są dziury, w których powinny być krokusy! Tylko ostatnia łuska i korzonki są w ziemi a poza tym PUSTKAAAAA!!!! Jutro to sfotografuję. No co za dziadostwo!!!
Bogdzia 22:44, 12 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)
Bogdziu jakże się cieszę, że masz juz wiosnę w sercu i ogrodzie
czyżbym się pomyliła i krokusy będa już kwitnać w styczniu??

A mam Marzenko . Myśle ze taki termin kwitnienia jest możliwy a luty to chyba już pewny.
Bogdzia 22:48, 12 sty 2015

GorAna napisał(a)
Bogdziu, wiosnę nasz?....toż to nie do wiary....ciekawe jak nas jeszcze pogoda zaskoczy?
Pozdrawiam

Moze mój rudzik dobrze wiedział że zimy nie bedzie ze poraz pierwszy nie odleciał. Teraz coraz mniej przychodzi na jedzenie może juz i robaczki znajduje. Czasem jednak melduje sie zebym sie nie martwiła.

Bogdzia 22:51, 12 sty 2015

agniecha973 napisał(a)
Ależ radocha u Ciebie! W końcu u Bogdzi wiosna szybciej niż na Dolnym Śląsku! Ciut sprawiedliwości
Ja dziś w końcu po chorobie na obchód wyszłam i się wściekłam. Kupę krokusów mam powyłamywanych jakby na złość i rozszarpanych, a na jednej rabacie, gdzie od dwóch lat mam kłopot z nornicami mam od góry dziury jakby ktoś szedł i trzonkiem grubym walił w ziemię dziury robiąc. Ale to nie są takie tam sobie dziury. To są dziury, w których powinny być krokusy! Tylko ostatnia łuska i korzonki są w ziemi a poza tym PUSTKAAAAA!!!! Jutro to sfotografuję. No co za dziadostwo!!!

Agnieszko u mnie tak robią koty , mam z tym tyle kłopotu że przez cały rok muszę na krokusy kłasc gałęzie takie z których już opadły igły , wtedy nie rozgrzebują a jak tylko nie dam albo ktoś zdejmie to natychmiast rozgrzebane. One sie po prostu tam załatwiają. Jak przyjeżdzały do mnie dziewczyny z Ogrodowiska to nawet wtedy nie zebrałam tych gałęzi bo koty od razu by to wykorzystały, ale w czasie kwitnienia dziwne bo nie kopią.
agniecha973 22:57, 12 sty 2015

Nie, u mnie koty nie wchodzą w grę, przez psy. 100%. Te dziurki są takie idealne, jakby je ktoś czymś odcisnął. Pierwszy raz tak mam, zawsze od dołu było podgryzione.
Bogdzia 23:05, 12 sty 2015

agniecha973 napisał(a)
Nie, u mnie koty nie wchodzą w grę, przez psy. 100%. Te dziurki są takie idealne, jakby je ktoś czymś odcisnął. Pierwszy raz tak mam, zawsze od dołu było podgryzione.

No to faktycznie jest problem.Pewnie jednak nornice a z nimi nie jest łatwo wygrac.
malgorzata_s... 23:12, 12 sty 2015

Bogdzia napisał(a)

Małgosiu nie zazdroszcze, wiosna już ma byc a nie śnieg, odczruj to , chyba potrafisz bo na sabaty jeździłas

Niestety nam czarownicom nie wolno ingerować w decyzje Matki Natury.To grozi surowymi konsekwencjami No chyba że to drobiazgi np. przesunięcie burzy o godzinkę albo namalowanie tęczy Buziaki
agniecha973 23:22, 12 sty 2015

Bogdzia napisał(a)

No to faktycznie jest problem.Pewnie jednak nornice a z nimi nie jest łatwo wygrac.

Właśnie widzę, że się co raz bardziej panoszą. Wrrr...