Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:41, 17 sty 2015

yolka napisał(a)
Zaglądam mój ogrod codziennie odwiedza niestety kot sąsiadów, czai się pod tujami i poluje na wróble, ale co będzie wiosną jak rudziki przylecą. Muszę wymyśleć jakiegoś straszaka zanim wiosna nadejdzie, a pogoda taka, że pewnie to będzie już niedługo. Pozdrawiam

Koty niestety robią spustoszenie w ogrodach i na polach. Ludzie od czasu do czasu daja im jesc ale za rzadko i koty polują. Maja paskudną nature bo poluja równiez gdy nie sa głodne tak po prostu dla zabawy. U mnie tez dzikie koty chodzą po ogrodzie , załatwiaja sie na trawie i ani myslą zapolowac na nornice. Ptaki muszą sie same pilnowac bo nie jest mozliwe miec je zawsze na oku , a kotów przez to nie lubię.
monteverde 20:55, 17 sty 2015

Ja wczoraj jednego dzikusa potraktowałam z wiatrówki, dostał w sam tyłek, przylazł rozgrabił kopczyk róży i wiadomo co zrobił już nie mam siły na te dzikusy, no i płoszą moje ptaszki pozdrówka Bogdziu
Bogdzia 21:01, 17 sty 2015

monteverde napisał(a)
Ja wczoraj jednego dzikusa potraktowałam z wiatrówki, dostał w sam tyłek, przylazł rozgrabił kopczyk róży i wiadomo co zrobił już nie mam siły na te dzikusy, no i płoszą moje ptaszki pozdrówka Bogdziu

Ja też nie mam do nich siły ale nie mam tez sumienia by je ostro potraktowac. Rzucam w ich stronę grudkami ziemi , tak by nie trafic i tylko wystraszyc wiec sie trochę boją ale jak tylko wejdziemy do domu to ogród ich, czasem mam ochotę podusic ze złości ale nie potrafię nic złego im zrobic a ich jest coraz wiecej.
jankosia 21:01, 17 sty 2015

monteverde napisał(a)

Nie wierzę! Nie zrobiłaś tego. On chciał tylko skorzystać z toalety
Mój jest taki że w ładną pogodę wychodzi na dwór, pobiega, posiedzi w krzakach, ale żeby się załatwić to on musi wrócić do domu i skorzystać ze swojego silikonowego żwirku .Panicz jeden. Ja z kolei jestem taką kociarą że im wszystko wybaczam
jankosia 21:03, 17 sty 2015

Bogdzia napisał(a)

Ja też nie mam do nich siły ale nie mam tez sumienia by je ostro potraktowac. Rzucam w ich stronę grudkami ziemi , tak by nie trafic i tylko wystraszyc wiec sie trochę boją ale jak tylko wejdziemy do domu to ogród ich, czasem mam ochotę podusic ze złości ale nie potrafię nic złego im zrobic a ich jest coraz wiecej.

Masz po prostu dobre serce
Bogdzia 21:09, 17 sty 2015

jankosia napisał(a)

Nie wierzę! Nie zrobiłaś tego. On chciał tylko skorzystać z toalety
Mój jest taki że w ładną pogodę wychodzi na dwór, pobiega, posiedzi w krzakach, ale żeby się załatwić to on musi wrócić do domu i skorzystać ze swojego silikonowego żwirku .Panicz jeden. Ja z kolei jestem taką kociarą że im wszystko wybaczam

Kot domowy a dziki kot to wielka różnica.
monteverde 21:10, 17 sty 2015

Bogdzia napisał(a)

Bogdzia to nic nie daje a i tak przylażą, ja obserwuję, że jednak wiatrówka je wystrasza i omijają mój ogród, rozkopały mi nawet moje cenne trillium luteum
Bogdzia 21:11, 17 sty 2015

jankosia napisał(a)

Masz po prostu dobre serce

Nie wiem jak długo Jak ktoś do nas ma przyjechac albo jak mam wyjsc do ogrodu to m musi najpierw spacer z wiaderkiem zrobic i pozbierac co zostawiły bo mnie od razu na wymioty się zbiera.
Bogdzia 21:13, 17 sty 2015

monteverde napisał(a)

Bogdzia to nic nie daje a i tak przylażą, ja obserwuję, że jednak wiatrówka je wystrasza i omijają mój ogród, rozkopały mi nawet moje cenne trillium luteum

Ostre srodki na pewno więcej odstraszaja ale ja nie mam wiatrówki i nie miałabym odwagi tak zrobic mimo że mam ich serdecznie dosyc.
Nallar 21:14, 17 sty 2015

Wyczytałam że macie problemy z kotami. Gdzieś czytałam że jako odstraszacz w ogrodzie rozkłada się skórki grejpfrutów. Pogrzebcie w necie, może doczytacie więcej na ten temat. Osobiście nie sprawdzałam więc nie powiem czy skuteczne.