Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:22, 15 sty 2015

rozark napisał(a)

Ślimaki budzą się w temp. 2 stopni. i robią co chcą a my potem załamujemy ręce zdrówka

U mnie slimaków na razie nie ma i oby tak było cały rok.
Bogdzia 21:24, 15 sty 2015

rozark napisał(a)
Tu by się przydał kos do wcinania tych ślimaków

Kos nie zje tych bezskorupowych. Te w skorupkach bardzo lubia drozdy ale bez skorup nikt nie chce jeśc, no moze jeże ale nigdy nie widziałam by je jadły.
Bogdzia 21:26, 15 sty 2015

Urszulla napisał(a)
Starczyło Ci tych robali dla rudzika? to gęsi oznaczają wiosnę?-kupiłam dziś 3 zabiedzone azalie w B. żeby choć na jednym parapecie było wiosennie

Robaki smakowały przez dwa dni , potem wrócił do płatków owsianych a teraz ma juz pierwsze robaczki.Szkoda ze te azalie zabiedzone bo to piękne rośliny.
Bogdzia 21:29, 15 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)
Ja codziennie z latarką latam, przebiśniegi mają 3 cm a krokusy mam nadzieję że w weekend kolor pokaża

Musi fajnie wyglądac to latanie z latarką i zaglądanie pod krzaki bo przebiśniegi małe to po ciemku nie łatwo je znaleźc.Teraz ma byc zimniej to bedą rosly dużo wolniej , zakwitną na dobre chyba jednak w lutym , no chyba ze prognozy pogody sie zmienia.Pozdrówka Madżen.
Mirella 21:38, 15 sty 2015

Bogdzia napisał(a)

Robaki smakowały przez dwa dni , potem wrócił do płatków owsianych a teraz ma juz pierwsze robaczki.Szkoda ze te azalie zabiedzone bo to piękne rośliny.

Mój Rudzik zjadł wszystkie ochotki, i widzę że płatków już nie chce , jest ciepło może coś sobie znajduje smacznego, bardzo się cieszę Bogdziu że dzięki Tobie poznałam tego ptaszka i wiem jak mu pomóc
Bogdzia 21:44, 15 sty 2015

Mirella napisał(a)

Mój Rudzik zjadł wszystkie ochotki, i widzę że płatków już nie chce , jest ciepło może coś sobie znajduje smacznego, bardzo się cieszę Bogdziu że dzięki Tobie poznałam tego ptaszka i wiem jak mu pomóc

Moje były mrożone , może to mu nie odpowiadało.Teraz i mój juz woli sam w ogrodzie poszukac lepszego jedzenia. Rudzika prawie cały sezon nie widac bo to skryty ptaszek , najłatwiej go spotkac przy wodzie tak około 17 latem lubi sie kąpac, a wiosna i jesienia spotkania z nim dużo łatwiejsze , szczególnie jesli się przekopuje ogród.
horcia 09:11, 16 sty 2015

Witaj Bogdzia. Twój ogród jest niesamowity, pełen rododendronów ale to co mnie w nim urzekło to ilość zwierzątek jaka w nim zamieszkuje. Musi on być bardzo naturalnum ogrodem, przyjaznym i klimatycznym, gratuluję( widziałam wizytówkę).
,
Ewa 10:20, 16 sty 2015

Bogdziu u Ciebie jak zwykle kolorowo i ciekawie
A ja w tym roku mam dużo godzin. Z czego się cieszę, bo mi się trafiło jak slepej kurze.... Hihihi ale na ogrodowisko brak siły. Pozdrawiam ze słonecznego Górnego Śląska
jankosia 17:23, 16 sty 2015

Cicho wszędzie na Ogrodowisku, u ciebie Bogdziu widzę też. A potem będą wszystkie wieczorem jęczały że zakwasy, że plecy... Też może pojęczę, ale i tak szczęśliwa bo wiosną mniej do zrobienia będzie Piękny to był dzień...
Urszulla 18:15, 16 sty 2015

Bogdzia napisał(a)

A to Ci dopiero, nie dość że człowiek go karmi to jeszcze wybrzydza jak z moim Łukaszem. A z tymi azaliami okazało się że wody potrzebowały i ciesząjednak ten transport i przetrzymywanie w magazynach nie jest przyjazne dla roślin.