Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 17:04, 15 sty 2015

paniprzyroda napisał(a)
Wiosna, praca w ogrodzie - zazdroszczę U siebie tylko popatrzyłam, w styczniu jeszcze grzecznie siedzę w domku Pozdrawiam.

a mnie dośc trudno w domu usiedziec jak przez okno wiosennie sie wydaje. Dzis piekłam ciasteczka zeby mnie nie kusiło by popracowac w ogrodzie.
Bogdzia 17:05, 15 sty 2015

hanka_andrus napisał(a)
Podobno nad Kłodzkiem przelatywały już dzikie gęsi w drodze na północ. Czyżby?

Haniu ze dwa dni temu jak byłam w ogrodzie też słyszałam gęsi choc ich nie widziałam , uwierzyc nie mogłam.
Bogdzia 17:09, 15 sty 2015

Mala_Mi napisał(a)
Nie muszę mieć doktoratu z azalii, wystarczy mi , że wiem już co za typ w przybliżeniu mam Ale lubię czytać ,wiec czytałam o wszystkich innych też

Rudzik przylatuje Ci dziękować, żeś o niego zadbała

Z powodu ciepła to u mnie karmniki nie cieszą się powodzeniem.Liczę, zę ptaki teraz zjadają wszystkie paskudztwa co przeżyły... wczoraj oglądałam ogród i niestety ślimaki żyją i mają sie świetnie Taki objaw wyjedzonych krokusów to mogą też być ślimaki..małe dziurki do końca cebuli. Nie ma liści to zjadają to co się da w ziemi W zeszłym roku zjadły mi tym sposobem dużo lilii..tylko piętki się zostały

Rudzik chyba wyczuł że zima lekka będzie choc -10 stopni musiał przeżyc a to nie jest mało dla niego.Ślimaki teraz?????????trudno uwierzyc, u mnie pierwszy raz były w tamtym roku i boję sie o ten rok tym bardziej ze nie chce stosowac granulek by nie zatruc jeży.Lilii bardzo żal bo masz piękne.
Bogdzia 17:10, 15 sty 2015

zawitka napisał(a)
Przesadziłam na jesieni tego berberysa i zobaczę co będzie pozdrówka

Najlepiej by było do cienistego miejsca żeby słonko go nie przypalało.Pozdrówka.
Mariusz 17:11, 15 sty 2015

Wiosna pewnie doczekasz się potomstwa rudzika, dobrze zimą mu było, to po cóż tułać się po świecie, a i robale z ogrodu będzie zbierał już od wczesnej wiosny. Co do pogody, to mam nadzieje, że nie nawali, bo przy tych kilku cieplejszych dniach odechciało się zimy, choć nie wiem co by było lepsze. Pozdrawiam
Bogdzia 17:15, 15 sty 2015

Mariusz napisał(a)
Wiosna pewnie doczekasz się potomstwa rudzika, dobrze zimą mu było, to po cóż tułać się po świecie, a i robale z ogrodu będzie zbierał już od wczesnej wiosny. Co do pogody, to mam nadzieje, że nie nawali, bo przy tych kilku cieplejszych dniach odechciało się zimy, choć nie wiem co by było lepsze. Pozdrawiam

Ja tam wierze we wczesna wiosne, nawet gdyby jeszcze przymroziło to i tak wiosna niedługo będzie.Na rudzika liczę że mnie obdarzy małym,i rudzikami ale boje sie kotów dzikich bo on gniazdo nisko zakłada .Pozdrówka Mariusz.
rozark 17:59, 15 sty 2015

Bogdzia napisał(a)

Rudzik chyba wyczuł że zima lekka będzie choc -10 stopni musiał przeżyc a to nie jest mało dla niego.Ślimaki teraz?????????trudno uwierzyc, u mnie pierwszy raz były w tamtym roku i boję sie o ten rok tym bardziej ze nie chce stosowac granulek by nie zatruc jeży.Lilii bardzo żal bo masz piękne.

Ślimaki budzą się w temp. 2 stopni. i robią co chcą a my potem załamujemy ręce zdrówka
rozark 18:10, 15 sty 2015

Tu by się przydał kos do wcinania tych ślimaków
Urszulla 18:21, 15 sty 2015

Starczyło Ci tych robali dla rudzika? to gęsi oznaczają wiosnę?-kupiłam dziś 3 zabiedzone azalie w B. żeby choć na jednym parapecie było wiosennie
Madzenka 20:21, 15 sty 2015

Ja codziennie z latarką latam, przebiśniegi mają 3 cm a krokusy mam nadzieję że w weekend kolor pokaża