Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Madzenka 08:04, 17 sty 2015

Witaj Bozenko
Może dzisiaj pokażesz nam zdjęcia twego przedwiośnia?
zbigniew_gazda 08:40, 17 sty 2015

Bożenko to dobry czas na przecinkę drzew i korekty. Zdopingowałaś mnie i pewnie w przyszłym tygodniu chwycę za piłę. Nie przepracujcie się i pozdrawiamy.
Urszulla 09:13, 17 sty 2015

Bogdziu,fajnie poczytać między wierszami o Twoich sposobach ogrodniczychpozdrawiam na weekend chociaż na pewno przylecę w międzyczasie
Karol99 10:44, 17 sty 2015

Bogdzia, w jakimś wątku doczytałem, że nie polecasz sosen, bo sypia iglami, zamierają stare gałęzie i ze swoje chętnie byś wyciela. Mogłabyś wkleić ich zdjęcie?
yolka 18:18, 17 sty 2015

Zaglądam mój ogrod codziennie odwiedza niestety kot sąsiadów, czai się pod tujami i poluje na wróble, ale co będzie wiosną jak rudziki przylecą. Muszę wymyśleć jakiegoś straszaka zanim wiosna nadejdzie, a pogoda taka, że pewnie to będzie już niedługo. Pozdrawiam
Bogdzia 20:25, 17 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)
Witaj Bozenko
Może dzisiaj pokażesz nam zdjęcia twego przedwiośnia?

U mnie się ochłodziło , 5 stopni ale dosc mocny i zimny wiatr, nie było po co wychodzis do ogrodu. Nie ma tez na razie co fotografowac ale kiełki krokusów schowane pod gałęziami zrobiłam specjalnie dla Ciebie. Rannik stoi w miejscu więc zdjecia nie robiłam.

Bogdzia 20:28, 17 sty 2015

zbigniew_gazda napisał(a)
Bożenko to dobry czas na przecinkę drzew i korekty. Zdopingowałaś mnie i pewnie w przyszłym tygodniu chwycę za piłę. Nie przepracujcie się i pozdrawiamy.

Mój M już sporo wyciął , szczególnie krzaki żeby rh światła nie zasłaniały. Dużo trudniej go namówic na cięcie drzew i rosną sobie do nieba, a ja cięłam brzoze płaczącą i gałązki w środku juz zielone, niedługo będa płakac przy cięciu. Ponieważ do końca miesiąca ma byc w najgorszym momencie -3 to roslinom nic nie grozi.
Bogdzia 20:29, 17 sty 2015

Urszulla napisał(a)
Bogdziu,fajnie poczytać między wierszami o Twoich sposobach ogrodniczychpozdrawiam na weekend chociaż na pewno przylecę w międzyczasie

Ula zawsze jesteś miłe widziana. Miłej niedzieli.
Bogdzia 20:34, 17 sty 2015

Karol99 napisał(a)
Bogdzia, w jakimś wątku doczytałem, że nie polecasz sosen, bo sypia iglami, zamierają stare gałęzie i ze swoje chętnie byś wyciela. Mogłabyś wkleić ich zdjęcie?

to sosna pospolita

a tak wygląda podłoże pod nia

Mimo że jesienią igły były już zgrabywane , tu jest ich częśc- tylko z tego samego miejsca i teraz zebrałam juz gałązki jakie odłamał od drzewa wiatr.

Bogdzia 20:37, 17 sty 2015

To sosna czarna , chciałam pokazac uschnięte wysoko położone gałęzie ale w tle niestety są gałązki z igłami wiec słabo widac, nizej wszystko już wycięte, te sa na wysokości 3,5-4m

No i sosna limba

pod nią na jesieni też były zebrane igły a jest tak