Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

bogumila 18:38, 16 sty 2015

Czytam o pracach w ogrodzie...nie za wcześnie? Byłam na Z.śniegu nie ma,tylko mnóstwo liści... pozdrawiam.
zawitka 19:29, 16 sty 2015

Bożenko tak czekam kiedy mi zarośnie ten płot ----- brzydota ale grosza do niego nie dołożyłam to nie mogę wybrzydzać
mira 20:01, 16 sty 2015

Nie wiem już czy Ci pisałam,bardzo dziekuję za fotki róż - śliczne są, dumam.
Czytam, że już działasz, nie dziwię się, niesamowite warunki i nie wiadomo co robić jutro u mnie +12 a w niedzielę deszcz, krokusy są już na wierzchu i idą w oczach,
a ja mam obawy o luty i to mnie wstrzymuje ale jednak wystartuję z trawnikami.

pozdrawiam
Bogdzia 21:42, 16 sty 2015

horcia napisał(a)
Witaj Bogdzia. Twój ogród jest niesamowity, pełen rododendronów ale to co mnie w nim urzekło to ilość zwierzątek jaka w nim zamieszkuje. Musi on być bardzo naturalnum ogrodem, przyjaznym i klimatycznym, gratuluję( widziałam wizytówkę).

Horcia dzieki za miłe słowa. Staram sie by ogród był przyjazny zwierzętom. W ogrodzie tak samo potrzebne sa rosliny jak i ptaki , motylki i wiele innych zwierzat. W dodatku uwielbiam obserwowac zwierzęta a ze sie poruszaja to wiele ciekawych sytuacji można zobaczyc. Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 21:43, 16 sty 2015

Ewa napisał(a)
Bogdziu u Ciebie jak zwykle kolorowo i ciekawie
A ja w tym roku mam dużo godzin. Z czego się cieszę, bo mi się trafiło jak slepej kurze.... Hihihi ale na ogrodowisko brak siły. Pozdrawiam ze słonecznego Górnego Śląska

Pracuj , pracuj i czasem wpadaj bo zawsze czekamy.
Bogdzia 21:47, 16 sty 2015

jankosia napisał(a)
Cicho wszędzie na Ogrodowisku, u ciebie Bogdziu widzę też. A potem będą wszystkie wieczorem jęczały że zakwasy, że plecy... Też może pojęczę, ale i tak szczęśliwa bo wiosną mniej do zrobienia będzie Piękny to był dzień...

Na razie nie przemeczam sie praca w ogrodzie bo jednak nie ma pewności co do pogody ale wiele rzeczy bez obaw można już zrobic i pomaleńku cos tam robimy. M tnie drewa i krzaki a ze ogród ma swoje lata to jest co robic.Ja obcinam liliowce i irysy im nic złego sie nie stanie więc też nie ma zadnych obaw.U nas nie ma kory a ogród jak na nasze lata dosc duzy wiec pomału musimy czas wykorzystywac bo cały dzien nie jestesmy w stanie pracowac.
Bogdzia 21:48, 16 sty 2015

Urszulla napisał(a)

A to Ci dopiero, nie dość że człowiek go karmi to jeszcze wybrzydza jak z moim Łukaszem. A z tymi azaliami okazało się że wody potrzebowały i ciesząjednak ten transport i przetrzymywanie w magazynach nie jest przyjazne dla roślin.

Widziałam Twoje azalie , są piękne.Macham.
Bogdzia 21:50, 16 sty 2015

bogumila_bienko napisał(a)
Czytam o pracach w ogrodzie...nie za wcześnie? Byłam na Z.śniegu nie ma,tylko mnóstwo liści... pozdrawiam.

Nie robimy nic przy wrazliwych roślinach ale po trochę do przodu idziemy. Fajnie jest troche pobyc na powietrzu a bez roboty to tylko kilka minut spaceru i powrót do domu.
Bogdzia 21:51, 16 sty 2015

zawitka napisał(a)
Bożenko tak czekam kiedy mi zarośnie ten płot ----- brzydota ale grosza do niego nie dołożyłam to nie mogę wybrzydzać

Nie matrw sie płotem , szybko zarośnie, a jak za niego nie musiałas płacic to sam zysk i można roślin kupic.
Bogdzia 21:56, 16 sty 2015

mira napisał(a)
Nie wiem już czy Ci pisałam,bardzo dziekuję za fotki róż - śliczne są, dumam.
Czytam, że już działasz, nie dziwię się, niesamowite warunki i nie wiadomo co robić jutro u mnie +12 a w niedzielę deszcz, krokusy są już na wierzchu i idą w oczach,
a ja mam obawy o luty i to mnie wstrzymuje ale jednak wystartuję z trawnikami.

pozdrawiam

U mnie krokusy też juz duże . Na zimę zostaja przykryte liścmi buków ale jak zaczynaja rosnac to liście muszę zabierac bo rosna przebijając liście , gdybym późno je wygrabiała to oberwę pączki wiec trzeba sie spieszyc ale znalazłam fajny sposób by je nadal zabezpieczyc, gałęzie świerka takie wielkie i juz bez igieł, mają wtedy swiatło i wode , mogą rosnąc a mróz juz taki groźny nie jest , no chyba ze byłby bardzo duzy.Jak na razie to mi sie ten sposób sprawdza od trzech lat.