Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Mala_Mi 21:15, 22 lut 2015

Bogdzia napisał(a)

Napisz co kupiłas, ciekawosc mnie zżera a jak napiszesz to zazdrośc pewnie zrobi to samo.

Chciałam większą ilość dzwonków brzoskwiniolistnych pełnych granatowych La Belle, zabrałam ostatnie dwa. Na nową rabatę wypatrzyłam dość niskie jeżówki Big Kahuna. i nie wiem gdzie posadzę ale dzielżan bordowy niski Siesta i goryczki TRUE BLUE i LITTLE PINKIE
Część oczka mam jeszcze w lodzie...
Patrzyłam na zimę u Alinki... tam regularna zima. Są tacy co mają gorzej.
monteverde 21:34, 22 lut 2015

ładne roślinki Ania kupila, ta goryczka różowa slicznapozdrówka
kasiapelasia 21:58, 22 lut 2015

A ja widziałam dzisiajna jeziorze tysiące gęsi, było słonecznie, bardzo gwarno i mówię Wam - to przedwiośnie i to piękne :
barbara_kraj... 23:36, 22 lut 2015

Na ranniki napatrzeć sie nie mogę - urooocze!
Madzenka 01:30, 23 lut 2015

Bogdziu pytanie z innej beczki, czy kosy zimują w Polsce, czy przylatują wiosną? Bo teorie w necie rozne. U nas hałasują już baaaardzo przyjemnie i wiosennie
Bogdzia 09:02, 23 lut 2015

Mala_Mi napisał(a)

Chciałam większą ilość dzwonków brzoskwiniolistnych pełnych granatowych La Belle, zabrałam ostatnie dwa. Na nową rabatę wypatrzyłam dość niskie jeżówki Big Kahuna. i nie wiem gdzie posadzę ale dzielżan bordowy niski Siesta i goryczki TRUE BLUE i LITTLE PINKIE
Część oczka mam jeszcze w lodzie...
Patrzyłam na zimę u Alinki... tam regularna zima. Są tacy co mają gorzej.

Dzwonki i ja kupiłam ale tez dwa bo nie mam gdzie sadzic a śliczne sa więc sobie bie mogłam odmówic. Na goryczki zapoluję w przyszłym roku, a dzielżany mam wysokie , niskich i tak nie mam gdzie posadzic.No i popatrz nawet nie zazdroszcze.Miłego dnia.
Bogdzia 09:03, 23 lut 2015

kasiapelasia napisał(a)
A ja widziałam dzisiajna jeziorze tysiące gęsi, było słonecznie, bardzo gwarno i mówię Wam - to przedwiośnie i to piękne :

Bardzo lubię takie wiadomości, choc wolałabym widziec ale jak nie moge to dobrze i poczytac. Dzięki za wiadomośc.Miłego dnia.
Bogdzia 09:04, 23 lut 2015

monteverde napisał(a)
ładne roślinki Ania kupila, ta goryczka różowa slicznapozdrówka

Muszę zajrzec do Ciebie co Ty kupujesz ale myśle że u Ciebie z miejscem tak jak u mnie.
Bogdzia 09:06, 23 lut 2015

barbara_krajewska napisał(a)
Na ranniki napatrzeć sie nie mogę - urooocze!

Cudne sa , drżę o nie jak o niemowląta bo wiele razy mi wymarzały , mam maleńko i czekam zeby się rozmnożyły ale choc Hania kiedys pisała że w trzecim roku zakwitają to w mojej słabej ziemi tak jednak nie jest , trzeba dłużej czekac.
Bogdzia 09:09, 23 lut 2015

Madzenka napisał(a)
Bogdziu pytanie z innej beczki, czy kosy zimują w Polsce, czy przylatują wiosną? Bo teorie w necie rozne. U nas hałasują już baaaardzo przyjemnie i wiosennie

Marzenko dawniej odlatywały a teraz wiele , moze nawet większosc pozostaje , wszystko zależy czy w swoim miejscu maja pokarm. Te które nie zostaja tez juz nie robią dalekich wędrówek tylko trochę sie przesuwaja w cieplejsze rejony, potem mają blisko do domu. Ocieplenie też swoje robi . Moje ogrodowe wszystkie pozostały w tym roku, fakt ze sa dokarmiane.