Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

rozark 10:26, 23 lut 2015

Bogdzia napisał(a)

Dzwonki i ja kupiłam ale tez dwa bo nie mam gdzie sadzic a śliczne sa więc sobie bie mogłam odmówic. Na goryczki zapoluję w przyszłym roku, a dzielżany mam wysokie , niskich i tak nie mam gdzie posadzic.No i popatrz nawet nie zazdroszcze.Miłego dnia.

hi, hi w pierwszej chwili pomyślałam sobie "jak można mieć 3000 m2 i nie mieć gdzie wsadzić?" w drugiej "to musi być już dojrzały ogród" a w trzeciej "to tak jak u mnie, też nie mam gdzie swoich chciejst wsadzać"
rozark 10:28, 23 lut 2015

Bogdzia napisał(a)

Marzenko dawniej odlatywały a teraz wiele , moze nawet większosc pozostaje , wszystko zależy czy w swoim miejscu maja pokarm. Te które nie zostaja tez juz nie robią dalekich wędrówek tylko trochę sie przesuwaja w cieplejsze rejony, potem mają blisko do domu. Ocieplenie też swoje robi . Moje ogrodowe wszystkie pozostały w tym roku, fakt ze sa dokarmiane.

Do mnie kosy też przylatywały całą zimę .
Mala_Mi 10:57, 23 lut 2015

Dobrze, że nie musisz zazdrościć
Wiosną znów będę latać jak kot z pęcherzem gdzie to upchnąć Ale jak sobie odmówić tej przyjemności, jak zakup coś nowego. Jedne kupują sukienki, torebki, buty, a ja sobie kupuję roślinki.
Bogdzia 12:33, 23 lut 2015

rozark napisał(a)

hi, hi w pierwszej chwili pomyślałam sobie "jak można mieć 3000 m2 i nie mieć gdzie wsadzić?" w drugiej "to musi być już dojrzały ogród" a w trzeciej "to tak jak u mnie, też nie mam gdzie swoich chciejst wsadzać"

No widzisz jak pomyślałas to i u Ciebie tak jak u mnie a u mnie z miejscem jest tragicznie. Taka wczesna wiosna to nawet wydaje sie ze jakies pojedyncze roślinki dałoby się gdzies wcisnac ale potem jak są liście okazuje się ze jedno zasłoniło drugie i nowa roślinka nie ma szans.
Bogdzia 12:35, 23 lut 2015

rozark napisał(a)

Do mnie kosy też przylatywały całą zimę .

U mnie kosy zostawały juz na zime ale w tym roku chyba wszystkie i został też rudzik. Ptaki chyba czuły ze zima bedzie lekka bo rudzik został pierwszy raz.
Bogdzia 12:36, 23 lut 2015

Mala_Mi napisał(a)
Dobrze, że nie musisz zazdrościć
Wiosną znów będę latać jak kot z pęcherzem gdzie to upchnąć Ale jak sobie odmówić tej przyjemności, jak zakup coś nowego. Jedne kupują sukienki, torebki, buty, a ja sobie kupuję roślinki.

Po roślinki pojade o kazdej godzinie a kupowanie ubrań to dla mnie katorga .Zobacz moje jeziorko.

Bogdzia 12:38, 23 lut 2015

Rododendrony dla Krysi,pierwsze zdjecie robione pod słońce.

Juzia 14:55, 23 lut 2015

Bogdziu chyba lodowisko Ci się roztapia

Margarete 17:09, 23 lut 2015

U mnie tez jeszcze wiosny nie widać...........ani jednego krokusa, ani jednego przebisniega......a juz mi tęskno.......
Widziałam lód u ciebie na jeziorku - od lasu to chyba tak jak i u mnie dłużej chłód trzyma niż w innych miejscach, bo u mnie w lesie jeszcze miejscami snieg lezy.
Buziaki zostawiam !
Mala_Mi 18:35, 23 lut 2015

U mnie kałuża na słoneczku non stop, zero cienia, od południa, to szybciej puszcza, a u Ciebie w cieniu. I u mnie poza tym zwykle cieplej I szybciej ciepło.. już chyba 5 krokusów kwitnie ..