Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:46, 27 lut 2015

Rench napisał(a)
Bogdziu ratuj ,czy mój rózanecznik przemarzł. ma 2 takie sponiewierane liście.

I jeszcze dzisiaj odkryłam,że córunia mi połamała jeden z różaneczników,
Normalnie z pączkami,myślałam,że ją uduszę
Sądzisz,że jak włożę te gałązki do wody,lub potraktuję ukorzeniaczem to będzie coś z nich.

Myśle że miał za sucho bo nie tylko liście ale i pąk jest suchy, Tego brzydszego liścia oberwij i pączek też bo nic juz z nich nie bedzie a jak sie ociepli to trzeba nawozem zasilic dolistnym i granulowanym. Z gałązką rh jak chcesz to próbuj ale z tego co wiem nic z Twoich zabiegów nie bedzie.
Bogdzia 21:47, 27 lut 2015

Mariusz napisał(a)
A ja muszę się przyznać, że również odwiedziłem wirtualnie jankosie i nawet ślad zostawiłem , bardzo gustowna oprawa, barwne słowo, ciepłe miejsce

Piękne ranniki Bogdziu.

Widziałam Twój wpis. Podoba mi się u niej , Ciekawe artukuły i piękne zdjecia.Pozdrówka.
Bogdzia 21:49, 27 lut 2015

jankosia napisał(a)

Pilnować będę i chyba wszyscy we wsi i w gminie o tym wiedzą ale nie ma co się oszukiwać, jak to dla nich taki problem to znajdą sposób żeby się go pozbyć. Dlatego też planuję posadzić przed nim, ale na mojej działce ze dwa duże drzewa żeby w razie czego aż tak bardzo nie opłakiwać straty. Klon srebrzysty mi pasował i nawet zaznaczyłam go sobie na jesieni wstążeczką żeby na przedwiośniu wykopać ale jak zaczęli wycinkę to i po mojej wstążeczce śladu nie ma Chyba przyjdzie mi kupić. Nad drugim jeszcze dumam ale pewnie będzie to jakiś dąb
Co do komentowania to sprawdzałam z innego komputera i wszystko śmiga jak należy. Tak czasami jest, że technologia, która w teorii ma ułatwiać komunikację czasem ją utrudnia- złośliwość rzeczy martwych Tylko dziwi mnie że przecież wcześniej się udało... Ale i tak fajnie że wpadasz Pozdrawiam cieplutko

Czyli to pewnie ja cos źle robię ale juz przeciez pisałam. Nie wiem co wykombinowałam że nie działa. Z drzewem dobry pomysł.
rozark 21:53, 27 lut 2015

Bogdzia napisał(a)

Reniu no i co Ty piszesz. Teraz najgorszy wygląd ogrodu , trawa paskudna , roślinki niezdecydowane czy rosnac czy nie , nawet zieleń byle jaka.Prawdę mówiąc to nie pora na zwiedzanie ogrodów ale mam nadzieje ze w maju bedzie lepiej.W maju zdjecia murowane.

w maju będzie pięknie
Bogdzia 21:55, 27 lut 2015

rozark napisał(a)

w maju będzie pięknie

Mam nadzieje ze lepiej niz dzis
polinka 21:58, 27 lut 2015

Czy ktoś mi może podać linka do Jankosi? Nie mogę się do niej dostać a po takiej tutaj reklamie ciekawość mnie zżera
paniprzyroda 00:49, 28 lut 2015

Bogdziu, no i dostało mi się Ale wyznaję zasadę, że ogrodnik miewa nie tylko sukcesy, ale i porażki, do których czasem się przyznaje.
Wszystkie leśne chwasty, te z kwiatkami i bez nich kocham, ale po drugiej stronie drogi
Pozdrawiam
Napia 00:53, 28 lut 2015

Ja też poproszę linka do Jankosi
Madzenka 06:58, 28 lut 2015

Łączkę rannikowa bedziesz miała. Fajnie jest mieć takie kolezanki z Ogrodowiska
Milka 07:31, 28 lut 2015

Bozenko, czy kiedykolwiek probowalas rozmnazac rh, czemu tak trudno je sie rozmnaza.? Pozdrawiam