Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

hanka_andrus 20:12, 26 lut 2015

A umnie dziś odkryłam tulipanowe cebulki całkiem gołe, bez ziemi. I miejsce wyleżane jak by tam 10 kotów się tarzało.
Za to ranniki dają czadu! Dla Ciebie Bożenko, bo mało ich masz jeszcze.
U mnie też trochę przerzedziło się, bo dzieliłam się z wieloma.

Bogdzia 20:15, 26 lut 2015

hanka_andrus napisał(a)
A umnie dziś odkryłam tulipanowe cebulki całkiem gołe, bez ziemi. I miejsce wyleżane jak by tam 10 kotów się tarzało.
Za to ranniki dają czadu! Dla Ciebie Bożenko, bo mało ich masz jeszcze.
U mnie też trochę przerzedziło się, bo dzieliłam się z wieloma.

Haniu dzięki . Wesoło się od razu zrobiło. Wiem ze sporo rozdałas i dzieki temu inni też mają radośc w tym i ja. Dziś Karolinie udało się kupic w internecie i trochę dla mnie bedzie wiec sie wzbogacę co mnie niezmiernie cieszy.Buziaki.
Milka 20:26, 26 lut 2015

Bogdzia napisał(a)

Justynko mało w tym roku robiłam zdjec bo dzieki lekkiej zimie nie było ciekawych ptaszków tylko te ,,zwykłe" żyjące blisko domostw.Piwonie koperkowe pełne mam trzy , dwie z nich to prezenty od dziewczyn z okolic Rzeszowa więc teraz chciałam miec pojedyncze i kupiłam własnie takie czerwoną i różowa. Oczywiście na razie ich nie mam. Rok zapowiadał sie dobrze ale czy zdrowie pozwoli na zrealizowanie tych planów?????????????????Pozdrawiam Justynko serdecznie i wstawiam ,,zwykłe " ptaszki.

Piekne zdjecia
A ja wczoraj patrzylam na pogode i pokazywali deszcz u ciebie, byl, wiec masz fajnie podlane, pozdrawiam Boźenko
Jak znajdziesz chwilę, to zajrzyj do mnie str. 2338, pokazalam lisc rodka, nie wiem, co mu jest i co jednego zre, caly w dziurach
Bogdzia 20:39, 26 lut 2015

Milka napisał(a)

Piekne zdjecia
A ja wczoraj patrzylam na pogode i pokazywali deszcz u ciebie, byl, wiec masz fajnie podlane, pozdrawiam Boźenko
Jak znajdziesz chwilę, to zajrzyj do mnie str. 2338, pokazalam lisc rodka, nie wiem, co mu jest i co jednego zre, caly w dziurach

Własnie u Ciebie byłam ale idę zobaczyc tego liscia.
Milka 20:50, 26 lut 2015

Kochana jestes
Bogdzia 20:53, 26 lut 2015

Milka napisał(a)
Kochana jestes

A za co takie miłe słowa??????????????????????
annawu 21:05, 26 lut 2015

U mnie podziwiałaś cylkamenka a ja u Ciebie podziwiam piękne ujęcia ptaszkom, po za tym masz jeszcze kilka ranników, bo moje gdzieś przepadły a miałam dwie odmiany.
Bogdzia 21:16, 26 lut 2015

annawu napisał(a)
U mnie podziwiałaś cylkamenka a ja u Ciebie podziwiam piękne ujęcia ptaszkom, po za tym masz jeszcze kilka ranników, bo moje gdzieś przepadły a miałam dwie odmiany.

Aniu dostałam je od Hani i posadziłam pojedynczo w kilku miejscach z nadzieja ze może gdzies sie utrzymają bo mi stale wymarzały. I tym razem posadziłam pod osloną drzew . Przez zimę są przykryte opadłymi liścmi i o dziwo nie wymarzaja nawet troszkę ich przybywa.
Mala_Mi 23:02, 26 lut 2015

Zaglądam co jakiś czas, ale nigdy nie mogę dojść do końca wpisów..
Ptaszki cudne .. ranniki też..
Dobranoc.. ja już uciekam.. rano trzeba wstać, a rano to ja śpioch jestem
Napia 23:13, 26 lut 2015

Bogdzia napisał(a)

Jesli ziemia miękka i mokra to nie trzeba przykrywac, takie przymrozki już im nie zaszkodza , no chyba ze bedą w czasie kwitnienia to wtedy zaszkodza.

Ufff, to dobrze
Na wszelki wypadek kupiłam agrowłókninę, ale może poczekać do zimy