Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:54, 14 kwi 2015

Milka napisał(a)
Czekam na twoje i moje rh, choć u ciebie to naprawdę szał moje urosły, ale jeszcze długo poczekam na takie, jak u ciebie, najbardziej zależy mi na tych pod murem, aby były już duże, oczy bolą patrzeć na bieli czekam na kolkwicję, zakwitnie czy nie, bez niebawem pokażę rośnie zgrabnie w kulkę

Sama widzisz że one szybko rosna a w Twoim rejonie cieplej to lepsze dla nich warunki.Jak siegną do połowy tego muru to już bedą odrywac od niego wzrok. Kolkwicja w kulkę rosnąc nie bedzie chyba ze będziesz ciąc, też jestem ciekawa czy zakwitnie. Pozdrówak Irenko.
Bogdzia 20:02, 14 kwi 2015

lilarosa napisał(a)
Bożenko, chciałam się dziś oficjalnie przywitać, bo wstyd mi tak miesiącami podglądać Twój wątek. Nie ukrywam, że Twój ogród zmienił raz na zawsze i nieodwracalnie moje zdanie nt. piękna. Piękno jest wszędzie tam, gdzie są rododendrony

Pozdrawiam bardzo ciepło z nadal wietrznej "centrali" i mam nadzieję, że wiatr wkrótce da nam wszystkim odetchnąć, bo wczoraj prawie popłakałam się na widok wyszarpanych z ziemi świeżo posadzonych rh ...

Miło mi oficjalnie Cię przywitac. Miło też słyszec takie słowa o rh. Ja też nie wyobrazam sobie bez nich ogrodu, no i z wiatrem też miałam przykrą przygode : miałam posadzonego w doniczke rh dla forumowej koleżanki a że mocno wiało to wiatr wyrwał z doniczki roślinke która jeszcze nie zwiazała sie z podłożem. Posadziłam ale martwię sie czy będzie rósł po tym wyrwaniu.Obiecałam i nie wiem czy bedę mogła dac , bardzo sie denerwuje. Wiało niesamowicie.Jutro ma byc ładnie ale w przyszłym tygodniu przymrozki pewnie i u mnie i u Ciebie.Wklej jakies zdjęcia swojego ogrodu , możesz w moim wątku bo jak widze swojego nie masz. Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 20:03, 14 kwi 2015

Madzenka napisał(a)
Mojego Elite rok temu krewetki ogrodowe zżarły... A taki piekny był....

Cos te rh u Ciebie źle sie czują , szkoda bo powinny skorzystac z szansy rośniecia w tak pięknym ogrodzie. Pozdrówka Madżen.
Bogdzia 20:06, 14 kwi 2015

kasiek napisał(a)
Poletko prymulkowe przepiekne i jaki ładny ten staccato - kolejna zachcianka a miejsca brak

Kasiu skąd ja to znam? Ile ja bym roślin jeszcze chciała posadzic albo przesadzic a miejsce jedynie na fiołki moge znaleźc.Juz nawet zaczynam myślec o wyrzuceniu jednego rh bo marzy mi sie klon shirasawy.
Bogdzia 20:07, 14 kwi 2015

popcorn napisał(a)
mm, cudnie z prymulkami! Mam kilka, po Babci

Trzymaj je jak skarb bo bardzo trudno je teraz kupic.Pozdrówka.
anabuko1 20:09, 14 kwi 2015

No włąsnie co raz więcej roślinek się rozwija, rozkwita.
Byleby Ci ogrodnicy nie namieszali, jak to napisałąs.
Ale przymrozki mają być wczesniej, może ogrodnicy wcześniejsi ??
Bogdzia 20:44, 14 kwi 2015

anabuko1 napisał(a)
No włąsnie co raz więcej roślinek się rozwija, rozkwita.
Byleby Ci ogrodnicy nie namieszali, jak to napisałąs.
Ale przymrozki mają być wczesniej, może ogrodnicy wcześniejsi ??

Przymrozki zapowiadaja już od niedzieli za wczesnie jeszcze na ,,ogrodników" ale czasem ogrodnicy zapomną napsocic. W tamtym roku było duzo cieplej , ten nie jest fajny.
Bogdzia 20:47, 14 kwi 2015

Pamiętacie jak pokazywałam piwonie która miała byc inna niż była? Byłam dzis w tym sklepie w którym ją kupilam , kwitło z 10 piwoni i ani jedna nie była taka jak na etykiecie. Wyszło na to ze nie mam co narzekac bo moja i tak najładniejsza , a szczytem wszystkiego było jak piwonia na obrazku ciemno fioletowa zakwitła jak śnieg bialo i jak tu kupowac???
an_tre 21:22, 14 kwi 2015

Bożenko z moimi piwoniami taka sama sytuacja, ale były kupowane przez córkę ze szkółek w internecie, prosiłam nawet ją żeby reklamowała, ale nie chciała się w to bawić i widzę, ze miała rację, bo wszędzie taka sama sytuacja
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Kasik 21:34, 14 kwi 2015

Bożenko dziękuję za życzenia

Przyszłam pozachwycac się prymulami. I już nigdy nie powiem, że u mamy na działace są wsiowe kwiaty. dała mi trochę tych starych odmian, a ja kupowałam w sklepie,,, dziś te od mamy są cudne, a te ze sklepu "takie se"

Muszę iść w łaskę do ogródka mamusiowego, Twoja łączka przecudna.