Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 07:37, 19 maj 2015

mira napisał(a)
Bogdziu dzięki za piękną relację

Pozdrawiam Miro.
Bogdzia 07:39, 19 maj 2015

agata19762 napisał(a)

Bożenko a co stosujesz ??? pierwszy raz zastosowałam mospilan,
dzisiaj nazbierałam wrotyczu...

Poniewaz wszędzie piszą że trzeba zmieniac środki to i ja zmieniam . W użyciu sa różne owadobójcze ale Calypso o tej porze roku ma najlepsze działanie. Wrotyczu jeszcze nie próbowałam ale na pewno warto.Też muszę uzbierac ale teraz spotkaniem jestem zajeta.Pozdrówka.
Bogdzia 07:39, 19 maj 2015

paniprzyroda napisał(a)
Piękna wycieczka, fajne miejsca, dzięki za fotki i relację, prawie jakbym była z Wami

a szkoda ze nie byłas.
Bogdzia 07:40, 19 maj 2015

alinak napisał(a)
ŁYKEND bardzo wycieczkowy miałyśmy ,ty rododendrony ,my bzy .

znowu się zaraziłam trawką od Miłki -carex elata ...szukam

Szybko sie rozrasta podobno wiec poczekaj cierpliwie i moze dostaniesz.
Bogdzia 07:41, 19 maj 2015

Robertop napisał(a)

Ciekawe co tam o mnie opowiadalyscie Ja myślałem o Was cały weekend
Naczynka z Bolesławca bardzo fajne. W sobotę możemy zrobić inauguracje talerza, bo kubek zostaw do osobistego użytku
Wypadek z wydmuszka mógł zdarzyć sie każdemu. Zabrałaś chociaż te skorupki?
Trawa od Irenki cudna. Jak rozrośnie sie u Ciebie, to może kiedyś ukopie sobie kawałek

Nie zabierałam skorupek choc dosc cenne byłyA w sobote jak piszesz inauguracja.Do zobaczenia.
zbigniew_gazda 08:08, 19 maj 2015

Relacje Bożenko cudowne z każdego miejsca. Co żeście widziały i przeżyły - to Wasze.
Pozdrowienia dla wszystkich znajomych z fotek. A taka refleksja mi się nasuwa- te ogromne rododendrony tak w Niemczech jak i w Wojsławicach nikt nie opryskuje i nie chucha na nie. A jak cudownie dają sobie radę.
Kasik 09:39, 19 maj 2015

Bogdzia napisał(a)

Kasiu jak widzisz zwiedzanie bardzo nam sie spodobalo i będe pamiętac o Twoim zaproszeniu ale rozumiem ze bedzie ono równiez dla innych łodzianek bo tylko z nimi jeżdżę. Wpadniemy do Was kiedys a na razie pozdrówka serdeczne i miłego pobytu u Kasi.

Ależ oczywiście- cała łódzka ekipa mile widziana. U mnie miejsca i do spania i do biesiadowania jest dużo. Zaproszenie otwarte.

Buziak
Margarete 11:26, 19 maj 2015

Kasik napisał(a)

Ależ oczywiście- cała łódzka ekipa mile widziana. U mnie miejsca i do spania i do biesiadowania jest dużo. Zaproszenie otwarte.

Buziak

Uważaj Kasiu...uważaj...bo i ja to czytałam, a u mnie to szast prast, jeden telefon do ciebie i...... jedziemy ... tym bardziej że na wysokościu Żagania tuz za niemiecka granica jest do obejrzenia wielkie, piekne, stare rozarium.....
Buziam !
Bogdzia 14:09, 19 maj 2015

zbigniew_gazda napisał(a)
Relacje Bożenko cudowne z każdego miejsca. Co żeście widziały i przeżyły - to Wasze.
Pozdrowienia dla wszystkich znajomych z fotek. A taka refleksja mi się nasuwa- te ogromne rododendrony tak w Niemczech jak i w Wojsławicach nikt nie opryskuje i nie chucha na nie. A jak cudownie dają sobie radę.

Rosna w bardziej sprzyjającym niz ogrodowe środowisku na ziemiach które od dawna maja strukturę lesnej gleby a jesli w takiej dużej roslinie uschnie czy zachoruje jakas gałązka to nikt tego nie zauważy , ba nawet jesli wypadnie cała roślina to też wielkiej straty nie ma.Ja nad swoimi też nie panikuje . Pogryzione liscie to w przyrodzie normalka ale np mroz w ogrodzie dużo łatwiej zniszczy rośliny niz w lesie gdzie zawsze drzewa chronia przed wiatrem i mrozem.
Bogdzia 14:13, 19 maj 2015

Kasik napisał(a)

Buziak

Kasiu dzięki za zaproszenie . My bardzo uciażliwe nie jesteśmy i nie wykorzystujemy zbytnio tych co nas chcą gościc , chętnie obejrzymy ogród , pogadamy i w drogę.Widzę ze Małgosia juz to czytała a w drodze od Irenki rozmawiałyśmy o tym że wybierzemy się na róze do Niemiec. Kto wie czy nie zajrzymy wcześniej niz sie spodziewaszBuziaki , na razie sie nie stresuj