Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

iwonadm 18:55, 19 maj 2015

Bogdziu dziękuję za pomoc dzieki Twoim cennym radom doprowadziłam swojego rh do pięknego stanu zdjęcia wklejam u mnie
Nikita 20:17, 19 maj 2015

Bogdzia, dopiero dziś obejrzałam relacje z weekendowych wojaży. SUPER wycieczkę miałyście...szkoda że nie mogłam z wami jechać...hmmmm może innym razem. Lecę teraz oglądać do Małgosi, Krysi i Irenki.
Do zobaczenia wkrótce.
Bogdzia 20:28, 19 maj 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Piękne wielkie stare rosarium, gdzież ono jest za Odrą?

Ja nie wiem , ja wynalazłam park rododendronowy a Małgosia rozarium . Spytam ja i Ci powiem.
Bogdzia 20:29, 19 maj 2015

popcorn napisał(a)
Bozenko, zdjecia obejrzalam, pieknie! Derenia kanadyjskiego kupilam u Piotrowskich, mala sadzonka 15 zl, od 3 lat stoi w miejscu:/ moze u Ciebie by inaczej rosl? A marzyly mi sie lany, bo fajnie wyglada

Co rok jestem u Piotrowskich ale nie trafiłam na niego . Ładnie wygląda, moze gdzies znajde.
popcorn 20:32, 19 maj 2015

Przenioslam go wiosna do cienia, stad metka z cena jeszcze mam nadzieje ze moze lepiej sie bedzie mial niz w suchym i slonecznym miejscu... jak gdzies znajde, to zadzwonie
Bogdzia 20:32, 19 maj 2015

Milka napisał(a)

Wyślę ci, albo jakoś przy okazji dam, najwyżej więcej podrosną, bo kilka kęp mam
I mnie ten dereń zachwyca, pagodowy....ciekawe czy u mnie by dał radę, może zbliżone temperatury u mnie i w Wojsławicach.
Obejrzałam resztę relacji, cudne wszystko, tylko te kikuty ściętych rodków smutne, tak samo w Holandii robią w celu odmłodzenia.

Zapomniałam dodać, że tego lilaka dziś wywaliłam, jeszcze ciut korzeni musze wyszarpać i co teraz tam dać?

Dereń pagodowy na pewno sobie u Ciebie poradzi , mozesz śmiało kupowac bo nawet u mnie wytrzymuje choc prawie nie przyrasta i co rok jakas gałąź mu usycha ale jednak jest.Moze kiedys Małgosia zabierze ta trawke bo słyszałam ze sie umawiałyscie na spotkanie jak bedzie u syna, spokojnie jakis sposób sie znajdzie.
boguslawa_ma... 20:33, 19 maj 2015

Bożenko super wycieczka,a ja myślałam że w Wojesławicach tylko liliowce.
Bogdzia 20:33, 19 maj 2015

popcorn napisał(a)
Przenioslam go wiosna do cienia, stad metka z cena jeszcze mam nadzieje ze moze lepiej sie bedzie mial niz w suchym i slonecznym miejscu... jak gdzies znajde, to zadzwonie

Dobrze ale nie rób sobie za duzego kłopotu.
Bogdzia 20:34, 19 maj 2015

boguslawa_madejska napisał(a)
Bożenko super wycieczka,a ja myślałam że w Wojesławicach tylko liliowce.

Wojsławice słyną głównie z rh, a liliowce to ich dosc nowa atrakcja.Warto zajrzec.
Bogdzia 20:35, 19 maj 2015

Nikita napisał(a)
Bogdzia, dopiero dziś obejrzałam relacje z weekendowych wojaży. SUPER wycieczkę miałyście...szkoda że nie mogłam z wami jechać...hmmmm może innym razem. Lecę teraz oglądać do Małgosi, Krysi i Irenki.
Do zobaczenia wkrótce.

Ano szkoda, super było.Do soboty blisko wiec do zobaczenia.