Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 10:38, 14 cze 2015

an_tre napisał(a)
... Bożenko to już wiem jak moja się nazywa w ubiegłym roku kwitła jednym kwiatkiem a teraz jest ich nawet sporo, tylko ich zapach nie powala...
miłej niedzieli życzę i znowu wybywam na tydzień
pa do następnego spotkania tu

Zapach byle jaki ale za to nie pokłada sie , pieknie wyglada. Ja chora na nia byłam , kupowałam gdzie popadło ale wszystko małe korzonki, ta była kupiona kilka lat temu , pewnie ze cztery i dopiero zakwitła, myślę ze bedzie ich więcej tylko jak sie krzaki wzmocnia (jeden kwitł jednym kwiatkiem w tamtym roku ale w tym nie kwitnie) . W kazdym bądz razie bardzo się z niej cieszę.Miłego pobytu u wnuczków.
Bogdzia 10:41, 14 cze 2015

mirkaka napisał(a)
Susza daje się we znaki i u mnie, dzisiaj rano trochę popadało, myślałam że podleje ogród a to już koniec deszczyku Ale zazdroszczę Wam tych burz z deszczem.
Bogdzia ta piwonia która zakwitła Ci po wielu latach to kolor ma taki liliowy jak na zdjęciu ? cudna jest, Ja ma b.podobną ale płatki są różowe.

Tak ona jest jasno różowa a potem wpada w liliowy, mam też różowa ale to całkiem inna o taka

Ta nie ,,świeci " i nie jest taka ,, porcelanowa"jak tamta choc na zdjeciach jej urody nie widac.
Bogdzia 10:41, 14 cze 2015

paniprzyroda napisał(a)
Piwonie śliczne U Jankosi nie będę. Miłej wycieczki i czekam na fotki

Dobrze że napisałas ale szkoda ze nie bedziesz.Roślinek nie biore.
Bogdzia 10:43, 14 cze 2015

07_Rene napisał(a)
Piwonia wyjątkowa. Na takie piękności można czekać.
Widzialam też róże ☺
U mnie taka susza, że ziemia pęka. Wszystkie burze bokiem przechodzą. A moje podlewanie to za mało

Wspólczuję bo ja też juz nie miałam siły do podlewania i mimo podlewania rośliny wiedły. Deszcz był tylko jeden ale duzy wiec się bardzo poprawiło.Miłej niedzieli.
zbigniew_gazda 11:48, 14 cze 2015

Zobaczyłem piwonie i cudne są. Na dzisiaj wieczorem podobno się kroi deszcz i u nas.
Oby było spokojnie. Miłej niedzieli Bożenko.
Kasya 13:11, 14 cze 2015

Bogdzia napisał(a)

Dobrze że popadalo i że sie ochłodziło ale nie musi zaraz w skrajnosci popadac ta pogoda.Pozdrówka.

ochlodzilo ? u mnie druga noc z rzedu burza i ulewa a od rana klimat tropikalny, gorąco i parno, ale widac ze roslinki zadowolone
tylko piwonie mi zmaltretowało i musialam podeprzec
an_tre 13:33, 14 cze 2015

Bogdzia napisał(a)

Zapach byle jaki ale za to nie pokłada sie , pieknie wyglada. Ja chora na nia byłam , kupowałam gdzie popadło ale wszystko małe korzonki, ta była kupiona kilka lat temu , pewnie ze cztery i dopiero zakwitła, myślę ze bedzie ich więcej tylko jak sie krzaki wzmocnia (jeden kwitł jednym kwiatkiem w tamtym roku ale w tym nie kwitnie) . W kazdym bądz razie bardzo się z niej cieszę.Miłego pobytu u wnuczków.
dziś obiegłam jeszcze ogród, pozłorzeczyłam na perfidne żuki, które mi piwonie i róże niszczą, zrobiłam kilka fotek i pakuję się
do miłego Bożenko
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
ewsyg 14:28, 14 cze 2015

Bogdzia napisał(a)
A tu nastepna pięknosc. Też kilka lat nie kwitła , ten rok jest pierwszy i od razu kilka kwiatów. Podobała mi sie zawsze u Irenki , w końcu mam swoją.Krinkled White.

a moja nie zakwitła, muszę z nia poważnie porozmawiać
Madzenka 15:59, 14 cze 2015

Zachwycające Te Twoje piwonie!
mirkaka 19:23, 14 cze 2015

Ach to ja mam tę drugą