Aniu przy takim upale straty jakies muszą byc ale jak ogród do niedawna był podlewany przez deszcz to upały łatwiej przetrzyma.Ja lałam wczoraj przez kilka goodzin i dzis juz od trzeciej ale w kranie wody prawie nie ma to co to za lanie?
Ja pamiętam takie upały z dzieciństwa. Nad rzeke miałam 3 km to niemożlioscia było dojsc a potem był czas ze jak się komus nad morzem trafił tydzień pogody to był szczęśliwcem. Kiedys przez dwa tygodnie wczasów nad naszym morzem ani raz nie dało sie wyjsc bez parasola , lało ciurkiem przez dwa tygodnie.Teraz znów upały ale te z dzieciństwa były jeden , dwa dni a teraz coraz dłuzej . W tym roku przeciez juz były jedne a juz zapowiadają ochłodzenie i po nim znów upały.
W życiu bym nie pomyślała że kupujac ta działke trafię na takie miejsce bez opadów. U mnie zimą zawsze mało sniegu albo i wcale i latem zawsze ładna pogoda nawet gdy wszędzie wokół pada.Ręce opadaja . Pozdrawiam serdecznie.
Nie wiem dlaczego , pewnie brakuje i w studni głębinowej , we wsi zadna studnia nie ma ani kropli wody od lat a ta głębinowa zrobiona tylko na jedna wies wiec pewnie po najmniejszych kosztach.Dobrze ze wiesz jak posadzic azalię, niech ładnie rosnie.