Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 17:20, 05 lis 2015

hanka_andrus napisał(a)
O! Wstawiłaś moją ulubioną ławeczkę. Szczególnie teraz ona ma swój wdzięk, niepowtarzalny.

Byłam dziś z psem na spacerze w dębowo-grabowym lasku, Poszurałam i on też! Ale tak cudnie nie było, brak słoneczka, niestety,
Ale do buków też muszę się wybrać, może w sobotę, jak pogoda bardziej się nie zepsuje.

Pozdrawiam i życzę zdrowia.

Haniu Ty sobie w tym miejscu posiedziałas.Wprawdzie liscie były zielone ale ławeczka ta sama. Też lubię poszurac nogami w tych złotych lisciachWybierz sie do swoich buków dokąd jeszcze złotem świecą. Buziaki.
Bogdzia 17:23, 05 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Bogdziu las iglasty nie dał by Ci tej feeri barw jesienią Mam pytanie jak ty sobie radzisz z taką masą liści potem, grabisz wszystko czy są miejsca gdzie zostawiasz?

Liscie zostaja na zimę, chronia cebulki krokusów które rosna pod drzewami a na wiosne wszystko z przodu jest przegrabiane za ten deskowy płot i tam pozostaje w naturalnym lesie.W tej ściólce w dobrych latach rosna grzyby.Pozdrówka.
Bogdzia 17:25, 05 lis 2015

Iwk4 napisał(a)
Musi być cudownie przechadzać się po takich zakątkach nie wychodząc z ogrodu.
Pozdrawiam Bogdziu.

Niestety w tym roku nie jest tak miło mimo pięknych kolorów . Lato spaliło mi bardzo trawnik i szczerze mówiac niechetnie wychodze do ogrodu bo na ten trawnik patrzec nie mogę.Pozdrówka Iwonko.
Bogdzia 17:27, 05 lis 2015

Ewa777 napisał(a)
Bogdziu, jak u Ciebie słonecznie Musze naoglądać się takich widoków, bo u mnie ciągle pochmurnie.

U mnie słonecznych dni w ciągu roku nie brakuje, gorzej z deszczowymi, chetnie wymienię połowe słonecznych na deszczowe.
Bogdzia 17:28, 05 lis 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Bogdziu nie dziwię się że znajdujesz natchnienie do pisania Toż to czysta poezja Buziaki

Małgosiu pisałam kiedys, teraz moje oczy skutecznie mnie ze wszystkiego wyłączaja.
Bogdzia 17:29, 05 lis 2015

Kasya napisał(a)
Rewelacyjny dywan wokół laweczki sloneczno ognisty
I pięknie słoneczko świeci aż chce sie wyjść

Macham Kasiu.
Bogdzia 17:31, 05 lis 2015

eee_taam napisał(a)

Bogdziu ...modrzew był u teściów ....straszydło okropne ......i taki klej z niego leciał ...że był obok wejścia do domu ..to był to koszmar....pamietam akcję wycinki kilka lat temu .... jeszcze dziłaki nie mieliśmy ...a już wiedzialam, że modrzewie to gatunki nie polecane do malych ogrodów ...i orzechy!

Orzechy brzydko wyglądaja ale moze choc pożytek z nich jest a modrzew....absolutnie nie sadzic chyba ze ten mały szczepiony to owszem.
Bogdzia 17:32, 05 lis 2015

Margarete napisał(a)
Miedziano-złoty dywan z liści obok ławeczki .... cudny
Lubie ten zakątek w twoim ogrodzie o każdej porze roku, wiosna jak kwitna krokusy, w maju jak szuka sie cienia dla ochłody, jesienią też....

Małgosiu wszystko fajnie jak nie ma problemów a jak są to nic nie cieszy. Buziaki.
Bogdzia 17:33, 05 lis 2015

Milka napisał(a)
Też znam to miejsce pod ławeczką fajnie, ze nie zbierasz tam liści.

Pewnie ze znasz byłas w grupie moich pierwszych gosci i jaka byłas wtedy promienna. Od tego czasu i u Ciebie i u mnie trochę sie zmieniło na gorsze ale sie nie damy. Buziaki.
Bogdzia 17:34, 05 lis 2015

AgnieszkaW napisał(a)
Bogdziu, same piękności jesienne u Ciebie, oglądam z wielką przyjemnością

Agnieszko miło Cię widziec. Dawno u Ciebie nie byłam ale mam usprawiedliwienie. Na razie pozdrówka serdeczne ślę.