Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 17:36, 05 lis 2015

Mala_Mi napisał(a)
Nie będziemy dyskutować na temat okna.. ja wiem swoje

A ławeczka jest ulubiona .. nie tylko przeze mnie

Ania bo pupę spiorę. Piekne masz okno i ja tez wiem swoje a mnóstwo osób mnie poprze.Buziaki.
Bogdzia 17:39, 05 lis 2015

Mam problem bo podobno jeszcze za wczesnie dla mnie na okulary wiec i na forum chyba siedziec nie powinnam. Jedyny kwitnący u mnie krokusik jesienny dla Was.

Gabriela 17:41, 05 lis 2015

Bogdzia napisał(a)

Wprawdzie Gabrysia wpisała sie ostatnia ale jakie piękne zdjecia zostawiła. Faktycznie porównanie z papugą jest jak najbardziej uprawnione przy takich kolorach. Gabrysiu to dziecioł zielony , przecydny. Gratuluje takich pięknych zdjęc.Najczęsciej mzna go zobaczyc własnie na ziemii bi żywi sie mrówkami , zima rozkopuje mrowiska a gdy brakuje mrówek może wyjadac pszczoły z ula. Jest ptakiem osiadłym wiec masz szanse jeszcze go zobaczyc. Grztuluję tych cudnych zdjęc i jakbys mogła to wstaw je do wątku o ptakich bo mało kto moze go zobaczyc w naturze mimo że niezbyt jest płochliwy ale pewnie ze wzgledu na sposób odżywiania niełatwo go spotkac. Miałas wiele szczęścia.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1561-poznajemy-ptaki?page=55

Kochana Ptasia Specjalistko, wiedziałam że mogę na Ciebie liczyć.
Przez moment przyszło mi do głowy, że to dzięcioł, bo ta czapeczka, ale co by dzięcioł robił na ziemi? Przecież powinien siedzieć na drzewie i stukać. I tak to stereotyp kolejny raz zwyciężył.
Zdjęcia robiłam przez szybę, z góry, zepsutym aparatem, zrobiłam ich masę, starając się uchwycić momenty, gdy ptak podnosił głowę, ale łatwo nie było.
Wstawię zdjęcia do wątku o ptakach.
Gabriela 17:50, 05 lis 2015

Bogdzia napisał(a)
Mam problem bo podobno jeszcze za wczesnie dla mnie na okulary wiec i na forum chyba siedziec nie powinnam. Jedyny kwitnący u mnie krokusik jesienny dla Was.

Nie jeden, bo dwa krokusiki. Mam te same, cudny jasnoniebieski kolor o tej porze roku. Bardzo powoli, ale widzę że się rozrastają u mnie, więc myślę że i u Ciebie tak będzie.
Bogdzia 18:10, 05 lis 2015

Gabriela napisał(a)

Nie jeden, bo dwa krokusiki. Mam te same, cudny jasnoniebieski kolor o tej porze roku. Bardzo powoli, ale widzę że się rozrastają u mnie, więc myślę że i u Ciebie tak będzie.

Posadziłam ich 10szt , wyrósł jeden ale ładny i owszem. Dziecioła gratuluję , cudny.
18:17, 05 lis 2015
Bogdzia napisał(a)

Orzechy brzydko wyglądaja ale moze choc pożytek z nich jest a modrzew....absolutnie nie sadzic chyba ze ten mały szczepiony to owszem.

taki pożytek że tyle co do placków świątecznych się użyje ....a potem to pale tym w kominku

bardzo długo się żarzą ...nie spalaja się szybko...bo jak pierwszy raz wrzuciłam to myślałm że fru i po nich ...a jednak nie.....ognisko jak robimy to też dorzucam ziemniaki maja się w czym zrobić....ale to ostatni sezon darowanych orzechów ...orzecha juz tez nie ma
Pszczelarnia 18:21, 05 lis 2015

Myślałam, że komuś ten ptak z klatki zwiał. Ale egzotyka!

Krokusy jesienne - nie mam, mus się poprawić.

sylwia_slomc... 18:21, 05 lis 2015

Bogdzia napisał(a)

Liscie zostaja na zimę, chronia cebulki krokusów które rosna pod drzewami a na wiosne wszystko z przodu jest przegrabiane za ten deskowy płot i tam pozostaje w naturalnym lesie.W tej ściólce w dobrych latach rosna grzyby.Pozdrówka.

Czyli tak jak ja planuje u samej góry
ewsyg 18:24, 05 lis 2015

Bożenko, ależ Ty masz wiedzę o ptakach. Ja się dopiero uczę, który jest który. Wstyd mi, że taka stara baba a ptaków nie zna. Dzisiaj dowiedziałam się jak kawka wygląda - chyba to kawka Ale mi wstyd

Pozdrawiam
Kindzia 18:42, 05 lis 2015

Posiedziałabym sobie w słoneczku na tej Twojej ławeczce w bajkowym otoczeniu...dziękuję za zaproszenie...wspomnienia wróciły