Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 17:23, 16 lis 2015

Agatek napisał(a)

jak w zaczarowanym ogrodzie

Mgły najładniej wyglądaja w naturalnych krajobrazach ale i w ogrodzie nie ma co narzekac, trochę tajemniczosci jest.Pozdrówka.
Bogdzia 17:24, 16 lis 2015

abiko napisał(a)
Bogdziu piękny mglisty krajobraz. I miałam pytać czy jeszcze przesadzić rh ale już wiem, że na wczesną wiosnę. I dobrze, choć nie wiem czy New Zembla w słońcu u mnie gdzieś wytrwa. Ale miejsca innego nie mam a muszę ją przesadzić.

U mnie Nove Zemble rosna w pełnym słońcu i sobie radza ale latem bardzo często podlewam.
Bogdzia 17:26, 16 lis 2015

Pszczelarnia napisał(a)

Czyli latanie ze szpadlem ......... . Jednak mi ulżyło.

Ano latanie ze szpadlem , głownie przez mojego M ktory nie chciał wyciąc jałowca , za jakis czas bedzie miał zmów robotę ale chyba tak lubi.
Ewa777 17:39, 16 lis 2015

Nareszcie u Ciebie też popadało Sójka śliczna - chyba nigdy nie widziałam na żywo Ogród we mgle też śliczny, taki tajemniczy A może zaczarowany?
sylwia_slomc... 17:47, 16 lis 2015

Pięknie Bożenko we mgle u Ciebie taka tajemniczość do ogrodu zajrzała
Kindzia 19:00, 16 lis 2015

U mnie są sójki, nawet sporo. Często latają nad moim zwariowanym, bardzo ruchliwym psem. Może dlatego, że ona szczeka tylko na kaczki i gołębie? Ale to już szkoła starszego psa w rodzinie, typowego na ptactwo cocer-spaniela. Kiedyś obydwa zagoniły domowe białe kaczki na drzewo...widziałaś kiedyś Bogdziu domowe kaczki siedzące na drzewie??? Bo my tak... Dobrze, że nam gospodarze głów nie poprzetrącali. Ale swoją drogą ogrodzenia u nich nie ma
Bogdzia 12:07, 17 lis 2015

Ewa777 napisał(a)
Nareszcie u Ciebie też popadało Sójka śliczna - chyba nigdy nie widziałam na żywo Ogród we mgle też śliczny, taki tajemniczy A może zaczarowany?

Pewnie zaczarowany. Pozdrówka Ewo.
Bogdzia 12:11, 17 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Pięknie Bożenko we mgle u Ciebie taka tajemniczość do ogrodu zajrzała

Żeby jeszcze trawa chciała byc piękna a nie taka wyłysiała po ostatnim lecie. Dzis odrobinkę mży ale tak mało że nie przeszkadzało w sadzeniu cebulek.312 cebulek posadzone ale to prawie nic i nic z tym co wczesniej posadziłam a było na pewno drugie tyle. Krokusy juz wystawiły kiełki.Ciepło i mokro a przymrozek tez był to myślą ze wiosna.
Bogdzia 12:15, 17 lis 2015

Kindzia napisał(a)
U mnie są sójki, nawet sporo. Często latają nad moim zwariowanym, bardzo ruchliwym psem. Może dlatego, że ona szczeka tylko na kaczki i gołębie? Ale to już szkoła starszego psa w rodzinie, typowego na ptactwo cocer-spaniela. Kiedyś obydwa zagoniły domowe białe kaczki na drzewo...widziałaś kiedyś Bogdziu domowe kaczki siedzące na drzewie??? Bo my tak... Dobrze, że nam gospodarze głów nie poprzetrącali. Ale swoją drogą ogrodzenia u nich nie ma

Kaczek domowych na drzewie nie widziałam ale miałam inną przygode z moja sunią -polskim owczarkiem nizinnym. Szlismy na wczasach polami a w oddali pasły się owce, rozeszly się szeroko , a moja sunia biegiem do nich , zgoniła je w ciasne stado i gnala przed siebie. Własciciel owiec wyleciał z jakims drągiem i za nimi. Na szczęscie na nasze wołanie zostawiła stado i przybiegła ale facet złoscił sie okropnie.
Filomena 12:36, 17 lis 2015

Odwiedzam przepiękny klimatyczny ogród.
Zaskoczyłaś mnie wpisem Bogdziu u Ewy w Pszczelarni, że posiadasz kaliny. Myslałam, ze u Ciebie kwasolubne w przewadze. Wiem, że kaliny potrzebują ph ziemi dużo powyżej obojętnej 7. Sama dążę do obniżania ph ziemi u siebie, ale także mam kaliny. Czy możesz Bogdziu napisać dwa słowa o swoich obserwacjach w tym temacie?
pozdrawiam gorąco