Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 13:57, 09 lis 2012

betysia napisał(a)

Troszke mnie nie bylo ale gdy tylko wracam zagladam, zawsze...
Gdy ogladam zdjecia ogrodow, kwiatow, rabat...opis tego co widze jest taki prosty, tak latwo napisac mi co mnie zachwyca...

U Ciebie Bogdziu jest zupelnie inaczej....patrze, ogladam, czytam...i gdy chce cos napisac zwyczajnie brak mi slow...nic nie wydaje sie wlasciwe...
Twoje opowiadanie o Bukach... moze wyda sie to smieszne, az lzy staly w oczach gdy zobaczylam zdjecia, gdy zaczelam czytac....
w tych drzewach jest cos magicznego, sa takie dostojne, takie monumentalne a zarazem takie piekne...

...w Polsce czesto spacerowalam w bukowym parku, pieknym parku niedaleko mojego domu...tam chodzilam na pierwsze randki z mezem, na pierwsze spacery z synkiem, tam uczyl sie raczkowac w bukowych lisciach...i kiedy potrzebowalam czasu i miejsca aby przemyslec i przezyc trudne chwile...
inni juz dostrzegli piekna bajke, piekne zdjecia.... a ja dostrzeglam w tym wszystkim chyba jeszcze cos wiecej...
dziekuje...
jestes wyjatkowym czlowiekiem Bogdziu, wyjatkowy czlowiekiem w wyjatkowym miejscu...ty i otoczenie pasujecie do siebie idealnie...
pozdrawiam bardzo serdecznie i jeszcze raz dziekuje.

Betysiu teraz to ja mam łzy w oczach . Nie myślałam że ktoś może miec tak osobiste wspomnienia związane z bukami i choc Ci może teraz smutno to myslę że jednak dobrze jest gdy takie wspomnienia wracają a juz szczególnie gdy się mieszka poza krajem. Dzieki za miłe słowa .

Bogdziu za te wspomnienia, nielatwe, czasami bolesne bo podbijaja juz i tak do granic wytrzymalosci moja tesknote DZIEKUJE, wlasnie za to... poczulam sie jakbym byla wlasnie tam, w moim parku, niemal jak w domu...choc przez chwile, znowu...

Beatko już wiecej nic nie napiszę nie chcę ranic Ci serca . Serdecznie i bardzo mocno Cię przytulam.
betysia 13:59, 09 lis 2012

a ja z najwieksza potrzeba i radoscia przytulam sie do Ciebie...
cudownego weekendu z wnukami i rodzina zycze !!!!
Bogdzia 13:59, 09 lis 2012

Urszulla napisał(a)
Nadrabiam Bogdziu zaległości......jakoś dziwacznie od tylu ..i co widzę kontrast niesamowity-płonący las i siwe jesienne buki. Masz wszystko co możesz mieć naraz w te jesienne dni.......to takie pokrzepiające.......i do tego wspaniałą poezję "własnej roboty" Podziwiam Ciebie i Twój ogród.

Ula dzięki za miłe słowa.Serdecznie pozdrawiam.
Bogdzia 14:00, 09 lis 2012

betysia napisał(a)
a ja z najwieksza potrzeba i radoscia przytulam sie do Ciebie...
cudownego weekendu z wnukami i rodzina zycze !!!!

Nawzajem Beatko, miłego weekendu.
anula_wn 14:07, 09 lis 2012

Bożenko, wiem
trudno mi pojąć (pisałam u Betysi) co ona czuje, co TY czujesz.... to musi boleć i być b.trudne
nie chcę nawet myśleć co będzie jak mój synio dorośnie i wyjedzie..... daleko... (pognam chyba za nim )

a tchu mi zabrakło z tego podziwu nad tym pięknem !!! kolorami ! bo ja jak widzę jak cudny jest świat, czy to góry, morze, las.... to mam łzy szczęścia w oczach , bo wszystko co nas otacza jest pięknem . Tylko my gnając nie dostrzegamy często tego....

mnie ojciec nauczył patrzeć na świat takimi oczami. Dlatego lubię każdą porę roku (nawet jak pada, jest mokro i zimno), lubię jej zmienność. Uwielbiam wiatr nad morzem ! i jak tam jadę mam ochotę chłonąć całą sobą tą przestrzeń (tylko poza sezonem) . Oj zatęskniłam za "moim" morzem....
barbara_kraj... 16:50, 09 lis 2012

Bogdzia napisał(a)
Zdjęcia mojego kwitnącego grudnika (głównie dla Basi).

Co za obfitość kwiecia! Trudno mi było wybrać jedno zdjęcie i wszystkie powtórzyłam, bo każdego pominiętego byłoby żal.
Nie wiem, kiedy doczekam się podobnego okazu. A sentymentem darzę tego grudnika, bo w moim domu rodzinnym ogromny był!
Bogdziu, dzięki za fotki!
A grudnik niech Ci kwitnie długo i żadnego pączka nie zgubi
ana_art 17:19, 09 lis 2012

Bożenko, nie mam zadnychwspomnień z bukami, a po obejrzeniu i przeczytaniu też wytarłam łezkę. Jestes niezwykle wrażliwą i ciepłą osobą pozdrawiam i życzę miłego weekendu z wnukami i pysznych gołąbków mniam uwielbiam ale nie umiem robić
grembosia 17:31, 09 lis 2012

Przez moment serce przestało mi bić, ale zazdroszczę Ci takich widoków!!!
Bogdzia 18:43, 09 lis 2012

anula_wn napisał(a)
Bożenko, wiem
trudno mi pojąć (pisałam u Betysi) co ona czuje, co TY czujesz.... to musi boleć i być b.trudne
nie chcę nawet myśleć co będzie jak mój synio dorośnie i wyjedzie..... daleko... (pognam chyba za nim )

a tchu mi zabrakło z tego podziwu nad tym pięknem !!! kolorami ! bo ja jak widzę jak cudny jest świat, czy to góry, morze, las.... to mam łzy szczęścia w oczach , bo wszystko co nas otacza jest pięknem . Tylko my gnając nie dostrzegamy często tego....

mnie ojciec nauczył patrzeć na świat takimi oczami. Dlatego lubię każdą porę roku (nawet jak pada, jest mokro i zimno), lubię jej zmienność. Uwielbiam wiatr nad morzem ! i jak tam jadę mam ochotę chłonąć całą sobą tą przestrzeń (tylko poza sezonem) . Oj zatęskniłam za "moim" morzem....

Anulka wybacz że Ci od razu nie odpisałam ale musiałam się wylogowac żeby nie płakac wiecej . Poszłam popracowac do ogrodu i dobrze mi to zrobiło, ale teraz zanim teraz sie zalogowałam weszłam na wp a tam złe wiadomości bo naukowcy dochodzą do wniosku że koniec świata 21 grudnia jednak będzie. Niewesoło.
Wiesz to dziwne ale u mnie też ojciec był bardziej wrażliwy na przyrodę . Mógł bez przerwy się zachwycac jakimś krajobrazem, działką którą kupił i była najpiękniejsza na swiecie.
Bogdzia 18:46, 09 lis 2012

barbara_krajewska napisał(a)

Zdjęcia mojego kwitnącego grudnika (głównie dla Basi).

Co za obfitość kwiecia! Trudno mi było wybrać jedno zdjęcie i wszystkie powtórzyłam, bo każdego pominiętego byłoby żal.
Nie wiem, kiedy doczekam się podobnego okazu. A sentymentem darzę tego grudnika, bo w moim domu rodzinnym ogromny był!
Bogdziu, dzięki za fotki!
A grudnik niech Ci kwitnie długo i żadnego pączka nie zgubi

Basiu a Ty też byś chciała zeby Ci wyhodowac? czy ten mój jest taki jak Twój?- wtedy mogę białego.