Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

jotka 20:08, 09 lis 2012

A moje już gotowe
Bogdzia 20:17, 09 lis 2012

jotka napisał(a)
A moje już gotowe

Juz sie poczęstowałam i lepiej resztę schowaj żeby ich później nie szukac bo możesz nie znaleźc.
Bogdzia 20:22, 09 lis 2012

EPODLAS napisał(a)
Bożenki, tak jak ty, lubię gołąbki jeść, ale nie za bardzo lubię je robić. Kiedyś jak dzieci były w domu, zrobiłam wielki gar gołąbków. Miało być też na drugi dzień. Po pracy idąc do domu cieszyłam się na dobry obiadek. Wracam, a tam jeden jedyny, jeszcze trochę obgryziony. Dzieciaki cały czas sobie podjadały, dla mnie został ten jeden. Ale muszę koniecznie je zrobić. Nabrałam na nie ochoty.

Wcale mnie to nie zdziwiło. Ja je uwielbiam jeśc i jak są to bez przerwy po jednym biorę . Od śniadania do kolacji mogę jeśc nawet przez kilka dni. Jutro robie ale tym razem będzie zakaz jedzenia bo na niedzielny obiad wnusiowy a resztę wezmą na pewno na poniedziałek. W tygodniu trzeba będzie znów zrobic takie tylko dla nas.Pozdrawiam Bożenko i też zrób ta pychotkę.
wiunia 20:36, 09 lis 2012

Ja jak robię gołąbki to dwa duże garnki i zaraz jeden duży pojemnik zamrażam (na potem )bo inaczej to zniknęłyby w dwa dni a tak jak się zachce to jak znalazł
Pozdrawiam i życzę smacznego
monitka 20:38, 09 lis 2012

Jak tu smakowicie. Uwielbiam gołąbki i tez bym je mogła prze kilka dni jeść na wszytkie posiłki. Moja babcia robiła przepyszne ale to niestety juz historia...sama też robię ale nie pamiętam kiedy ostatnio robiłam tradycyjne. Jakoś częściej mi po drodze z tymi fałszywymi choć to nie to samo...
pozdrawienia
dorkow0 20:46, 09 lis 2012

Witam serdecznie... smacznego życzę i pozdrawiam...
Bogdzia 20:48, 09 lis 2012

wiunia napisał(a)
Ja jak robię gołąbki to dwa duże garnki i zaraz jeden duży pojemnik zamrażam (na potem )bo inaczej to zniknęłyby w dwa dni a tak jak się zachce to jak znalazł
Pozdrawiam i życzę smacznego

To bardzo dobry sposób ale nie wiem czy miałabym tyle silnej woli żeby zamrozic choc generalnie wszystko mrożę.Ja nie gotuję w garnkach tylko piekę w brytwannie. Bardzo często bez sosu pomidorowego bo takie uwielbiam.Takie pieczone są bardziej suche niż gotowane i ja to właśnie lubię.
Bogdzia 20:50, 09 lis 2012

monitka napisał(a)
Jak tu smakowicie. Uwielbiam gołąbki i tez bym je mogła prze kilka dni jeść na wszytkie posiłki. Moja babcia robiła przepyszne ale to niestety juz historia...sama też robię ale nie pamiętam kiedy ostatnio robiłam tradycyjne. Jakoś częściej mi po drodze z tymi fałszywymi choć to nie to samo...
pozdrawienia

Pewnie że nie to samo. Okazuje się że wszyscy lubią jeśc gołąbki ale mało kto lubi je robic.
Bogdzia 20:55, 09 lis 2012

dorkow0 napisał(a)
Witam serdecznie... smacznego życzę i pozdrawiam...

Dorotko jutro będę robic te gołąbki ale już dziś mam skurcz żołądka bo sie doczekac ich nie mogę. Jutro pracowity dzień . Trzy ciasta obiecałam na niedzielę i oczywiście obiad , bo wnuś ma imieniny , trzeba sie postarac.Do tego jeszcze sałatki jarzynowa i jajeczna. Cały dzień zejdzie na zakupach i robocie a w niedzielę od rana obiadek trzeba gotowac.Dobrze że choc te gołąbki można dzień wcześniej zrobic.Pozdrawiam serdecznie.
dorkow0 20:57, 09 lis 2012

Bogdziu, to powodzenia i na pewno dasz radę... Z tego co czytam, to Ty bardzo zaradna Kobieta jesteś...