Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

lojalna_ 12:24, 02 mar 2016

Mala_Mi napisał(a)
Bogdzia... zakupy super.. a ze starością to przesadzasz

Anka ma swieta racje
Rench 12:26, 02 mar 2016

Bogdzia napisał(a)

Rench napisał(a)
Piękności kupiłaś,ale będzie spektakl kiedy zakwitną
Pozdrawiam

Powiem szczerze jak kupuję róze o których ktos mówi że piękne to od razu myśle ze szkoda ich dla mnie bo pewnie i tak bedą byle jak wygladac.
Za lekka mam ziemie dla nich.

Haha,akurat miałam na myśli piwonie

A odnośnie róż w doniczkach,gdzieś tam dawno wcześniej pisałas,że róże w doniczkach na zimę wstawiasz do garażu. Czy dobrze się to sprawdza,nie jest im za ciepło ?
Mam ochotę do doniczek posadzić,ale z tym zimowaniem mam dylemat.
Milka 14:10, 02 mar 2016

Bogdzia napisał(a)

Poza tym ja tez wyjeżdżam i np w tym, roku mam bardzo szczelnie wypełniny kalendarz ( w poprzednim było podobnie). Umawiam sie zawsze juz zima bo potem po prostu nie mam wolnych sobót i niedziel, w tygodniu juz łatwiej ale pewnie Ty pracujesz.Niestety nie jestem taka młoda jak wiekszosc osób na forum i dlatego planuje wycofanie sie ze spotkań i w dużej mierze z forum i nie jest to mój grymas tylko ograniczenia wynikajace z wieku.

Ja sobie nie wyobrażam forum bez ciebie, za cholerę, brzydko mówiąc!

A zapełniony kalendarz, to zapowiedź ciekawych relacji
Buziol Bożenko
Napia 18:06, 02 mar 2016

Ja też nie wyobrażam sobie forum bez Ciebie:0
Odebrałam Cię jako bardzo młodą osobę, duchem, a duch najważniejszy więc proszę, nawet nie mów, że chcesz nas opuścić , aczkolwiek zrozumiem, że będziesz miała dla nas mniej czasu, bo zajmą Cię inne przyjemności
Buziaki przesyłam
Bogdzia 18:34, 02 mar 2016

Mala_Mi napisał(a)
Bogdzia... zakupy super.. a ze starością to przesadzasz

Porównaj jaka byłas 20 lat temu a jaka teraz , będziesz miec malutkie rozeznanie w tej sprawie ..............
Bogdzia 18:36, 02 mar 2016

BasiaLT napisał(a)
Bogdziu.... być może żyję na tym świecie trochę krócej od Ciebie ale jedno to wiem na 100%. Nie ten jest stary kto fizycznie ma trochę lat, tylko ten kto mentalnie był stary niemalże od urodzenia. Ktoś, kto ma Twoją pasję i ciekawość świata nie zestarzeje się nigdy

Czasem ludzie do konca zachowuja duchową młodosc, taka była moja mama a mimo to juz jej nie ma.Pozdrawiam Basiu serdecznie.
Bogdzia 18:40, 02 mar 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Bogdziu, ładnie opisałaś swoją wiosnę u Marzeny: ptaki przylatują, już coś kwitnie. Ja też tak ją odbieram. Powolnie i spokojnie.

Ja z dylematem do Ciebie: masz doświadczenie w sadzeniu różaneczników (chodzi mi o Cunninghams White) w towarzystwie takich drzew jak graby?

Jeśli tak, to w jakiej odległości od ich pnia, będzie optymalnie, żeby nie przesadzać?

To zależy jakie te graby będą. Ja posadziłam na próbe pod moimi wielkimi grabami i niestety nic z tego nie bedzie. Mam też przy grabie Fontain(????)i nic się nie dzieje , rosną a u Ciebie przypuszczam że bedą przy zywopłocie z grabów. Pewnie bedzie im zabierał wodę i na pewno trzeba sie troszke od nich odsunąc ale jeśli bedą podleane powinny dac radę.
Bogdzia 18:41, 02 mar 2016

lojalna_ napisał(a)

Anka ma swieta racje

Anka mądra dziewczyna ale nie zawsze ma racje. Jakos to będzie . Pozdrówka.
Bogdzia 18:44, 02 mar 2016

Rench napisał(a)

Haha,akurat miałam na myśli piwonie

A odnośnie róż w doniczkach,gdzieś tam dawno wcześniej pisałas,że róże w doniczkach na zimę wstawiasz do garażu. Czy dobrze się to sprawdza,nie jest im za ciepło ?
Mam ochotę do doniczek posadzić,ale z tym zimowaniem mam dylemat.

Na piwonie trzeba bedzie poczekac zanim się rozrosna. Róże miałam w doniczkach te na pniu. Trzymałam w piwnicy z zasłoniętym oknem i dobrze sie trzymały . Na wiosne wprawdzie zaczynały trochę rosnac ale obcinałam i juz na swietle dochodziły do równowagi . Ładnie rosły i kwitły ale oddałam bratu bo M narzekał na dźwiganie tych donic.
Bogdzia 18:46, 02 mar 2016

Milka napisał(a)

Irenko zapełniony kalendarz jest bardzo atrakcyjny ale i męczący w pewnym wieku ale młodzi tego nie wiedzą