A odnośnie róż w doniczkach,gdzieś tam dawno wcześniej pisałas,że róże w doniczkach na zimę wstawiasz do garażu. Czy dobrze się to sprawdza,nie jest im za ciepło ?
Mam ochotę do doniczek posadzić,ale z tym zimowaniem mam dylemat.
Ja też nie wyobrażam sobie forum bez Ciebie:0
Odebrałam Cię jako bardzo młodą osobę, duchem, a duch najważniejszy więc proszę, nawet nie mów, że chcesz nas opuścić , aczkolwiek zrozumiem, że będziesz miała dla nas mniej czasu, bo zajmą Cię inne przyjemności
Buziaki przesyłam
To zależy jakie te graby będą. Ja posadziłam na próbe pod moimi wielkimi grabami i niestety nic z tego nie bedzie. Mam też przy grabie Fontain(????)i nic się nie dzieje , rosną a u Ciebie przypuszczam że bedą przy zywopłocie z grabów. Pewnie bedzie im zabierał wodę i na pewno trzeba sie troszke od nich odsunąc ale jeśli bedą podleane powinny dac radę.
Na piwonie trzeba bedzie poczekac zanim się rozrosna. Róże miałam w doniczkach te na pniu. Trzymałam w piwnicy z zasłoniętym oknem i dobrze sie trzymały . Na wiosne wprawdzie zaczynały trochę rosnac ale obcinałam i juz na swietle dochodziły do równowagi . Ładnie rosły i kwitły ale oddałam bratu bo M narzekał na dźwiganie tych donic.