Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Milka 17:38, 25 mar 2016

Bogdzia napisał(a)

Dobre podejscie , ja w tym roku tak samo podchodzę, co zrobie to zrobie a co nie to nie będzie, w końcu świeta nie po to żeby po nich pasc ze zmeczenia.

O jak fajnie, że nie jestem osamotniona w tym podejściu
Katkak 17:54, 25 mar 2016

Bogdzia napisał(a)

Kasiu a nie rośnie w cieniu? Druga sprawa to upaly jakie były , rh jesli w czasie zawiazywania pąków nie maja dosc wody to ich nie zawiążą, ale to teoria w praktyce róznie bywa, mam takie rh które kwitna co drugi rok i nic na nie nie działa.Najgorzej gdyby był w cieniu bo wtedy sytuacja moze sie często powtarzac.

No właśnie Bożenkoncień tam jest przez chwilę rano i potem po południu, a wciagu dnia,maja słoneczko. Te brazowe plamy to właśnie przypalenia słoneczne. Dzięki.
Bogdzia 17:54, 25 mar 2016

Milka napisał(a)

Identycznie, jak ja, u mnie za murem, kto widzi poza mną rany, tyle okien.4 mam w Imprezowni i 2 ogromne, z drabiny trzeba myć, a w domu 10

To juz niewiele Ci do mnie brakuje. Ja 20 w domu i 4 w garazu.
Bogdzia 17:56, 25 mar 2016

Milka napisał(a)

O jak fajnie, że nie jestem osamotniona w tym podejściu

Irenko zrobiłam dla Ciebie zdjecia pączków Laury bo o nią pytałas. Ma 5 większych i wiele mniejszych ale moim zdaniem nie ma pewnosci ze zakwitnie .

Bogdzia 17:57, 25 mar 2016

Katkak napisał(a)

No właśnie Bożenkoncień tam jest przez chwilę rano i potem po południu, a wciagu dnia,maja słoneczko. Te brazowe plamy to właśnie przypalenia słoneczne. Dzięki.

Nie martw sie tym , wiecej urosnie jak nie kwitnie.
anna_t 18:53, 25 mar 2016

Wesołych Świąt
Luteczka 18:59, 25 mar 2016

Bogdziu kochana, ślę świąteczne życzenia i pozdrowienia, buziaczki
anka_ 19:47, 25 mar 2016

Bogdziu na jaką głębokość powinnam wymieszać rodzime podłoże z kwaśnym torfem pod azalie (wielkokwiatowe i japońskie)? I czy pół worka torfu (40l) na jedną sztukę wystarczy?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Bogdzia 20:14, 25 mar 2016

anka_ napisał(a)
Bogdziu na jaką głębokość powinnam wymieszać rodzime podłoże z kwaśnym torfem pod azalie (wielkokwiatowe i japońskie)? I czy pół worka torfu (40l) na jedną sztukę wystarczy?

Na pół metra około. 40l wystarczy ale to juz minimum i tylko dla azalii , dla rh byłoby za mało.
Bogdzia 20:17, 25 mar 2016

Aniu, Ewo dziękuje za życzenia ale zgodnie ze zwyczajem składamy zyczenia w specjalnym wątku

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6615-zyczenia-z-okazji-swiat-wielkanocnych-2016?page=3

Wszystkim znajomym i nieznajomym Ogrodowiskowym zdrowych rodzinnych Świat życzę.