Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

jotka 22:25, 15 lis 2012

Mój nie gotuje, ale zmywa, robi zakupy, a tydzień temu usmażył pyszne chrupiące placki ziemniaczane
Chyba go znowu namówię
nieszka 22:30, 15 lis 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Fajnie się czyta te wasze rozmówki. Ze mnie też domator na 100% . Gotować bardzo lubię a nowości czy wg. przepisów z gazet czy książek szczególnie . Ale niestety. Jak żona przyszła na emeryturę to zostałem odsunięty od garów.

Marzy mi się żeby tak ktoś mnie odsunął od garów Chociaż i tak nie przebywam przy nich za często
Bogdzia 22:33, 15 lis 2012

jotka napisał(a)
Mój nie gotuje, ale zmywa, robi zakupy, a tydzień temu usmażył pyszne chrupiące placki ziemniaczane
Chyba go znowu namówię

Mój też je smaży.I sałatka jarzynowa to jedna z jego specjalności bo dla mnie za dużo krojenia a on jakims przybornikiem którego ja nie umiem obsługiwac w mig to pokroi.
Bogdzia 22:35, 15 lis 2012

nieszka napisał(a)

Fajnie się czyta te wasze rozmówki. Ze mnie też domator na 100% . Gotować bardzo lubię a nowości czy wg. przepisów z gazet czy książek szczególnie . Ale niestety. Jak żona przyszła na emeryturę to zostałem odsunięty od garów.

Marzy mi się żeby tak ktoś mnie odsunął od garów Chociaż i tak nie przebywam przy nich za często

A nie masz żadnego chętnego na zastępstwo???
zbigniew_gazda 22:52, 15 lis 2012

To znaczy pierogi zostały w mojej gestii . Teraz była przerwa 3 miesiące bo były remonty . Ale jak mi braknie roboty to pierogi muszą być. Gotuję z kilograma mąki (przeważnie w piątki ) i w ten dzień są omaszczone słoninką (ruskie i z kapustą i serem ) . W sobotę i niedzielę Krysia robi gulaszyk z piersi z kurczaka które są z pierogami !!! Uwaga uwaga. Po ugotowaniu wykładam je na duże ściereczki a po wystygnięciu łatwo je można dać do lodówki . Czy komuś leci ślinka jak to czyta ?
hanka_andrus 23:05, 15 lis 2012

Zbyszku,mnie nie leci, bo właśnie dziś pojadałam pierożki z kapustą i grzybami,omaszczone cebulką i boczusiem,a do tego jeszcze sałatka buraczkowa .....Pychotka!
Musiałam tak dla przypomnienia......
jotka 23:14, 15 lis 2012

Leci Zbyszku, leci Chociaż dzisiaj miałam z mięsem i surówką z kiszonej kapusty
monteverde 00:11, 16 lis 2012

Dobrze, że winogron pojadłam, bo zaraz bym szła coś upichcić

Bogdzia a z tym gotowanie to mam teraz jak Ty, coraz bardziej mi się nie chce to kółeczko do krojenia sałatki jest bardzo użyteczne też nim kroję
dajana 00:14, 16 lis 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
To znaczy pierogi zostały w mojej gestii . Teraz była przerwa 3 miesiące bo były remonty . Ale jak mi braknie roboty to pierogi muszą być. Gotuję z kilograma mąki (przeważnie w piątki ) i w ten dzień są omaszczone słoninką (ruskie i z kapustą i serem ) . W sobotę i niedzielę Krysia robi gulaszyk z piersi z kurczaka które są z pierogami !!! Uwaga uwaga. Po ugotowaniu wykładam je na duże ściereczki a po wystygnięciu łatwo je można dać do lodówki . Czy komuś leci ślinka jak to czyta ?

Ja okropnie się ślinie do tych pierogów ,głównie ruskich i serowych bo mięsożerna to raczej nie jestem .tak się składa ze jutro piątek już się cieszę z pierogów
dajana 00:18, 16 lis 2012

hanka_andrus napisał(a)
Zbyszku,mnie nie leci, bo właśnie dziś pojadałam pierożki z kapustą i grzybami,omaszczone cebulką i boczusiem,a do tego jeszcze sałatka buraczkowa .....Pychotka!
Musiałam tak dla przypomnienia......

A ja lubię wszystkie pierogi podsmażane a buraczki uwielbiam w każdej postaci ,,nawet wkładam je na kanapkę .Haniu