Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:21, 16 lis 2012

Marzena2007 napisał(a)

Cała rodzią nie da sie wyjechac. Nie zabierze sie ze sobą matki, siostry ze szwagrem i dziemi itp.itd. Najpiekniejsze świeta są moim zdaniem w domu z cała rodziną jaką uda sie zebrac. W swoim pokoju , przy swoim stole , ze swoimi ulubionymi potrawami. I prezenty, mnóstwo prezentów. Jak to wszystko zorganizowac na wyjeździe? Obcy pokój, obca posciel prawie zimne potrawy zrobione jak najtańszym kosztem by był większy zysk i do tego obcy ludzie wokół. Nigdy nie pojechałabym na takie swięta. Co innego dzień po świetach tak na narty, wczasy ale nie na świeta.Ale ja jestem starej daty i mało postepowa i na dodatek nie chcę byc inna.

Bożenko witam, po kilku dniach nieobecności
Ja leń do gotowania nie wyobrażam sobie innych świąt niż w domu. I nie wiem jak to się dzieje, że wtedy uwielbiam piec ciasta, przygotowywać potrawy i cieszyć sę radością bliskich ze wspólnych chwil . Cieszę się również, że mama i teściowie mogą odpocząć i swięta kojarza się im ze spokojem a nie ze zmeczeniem. Ale do tego dojrzewalam przez lata..... A najbardziej polubiłam świeta odkąd mieszkamy w nasyzm nowym domu. Ale ten nastrój tylko dzieki M, z którym razem pichcę

Ale już w drugi dzień świąt wywozimy rodzicow do domu do Jeleniej Gory i jest szusowanie na nartach
Ah jak ja lubię święta zreszta jak mam ich nie lubić skoro urodziłam się w święta

Czyli narty jednak po świętach. A na święta nawet pieczesz i gotujesz!!!! Brawo. Ja też razem z M i to nie tylko na swieta bo jak większa robota to zawsze mi pomaga.Nie dziwię się że polubiłaś świeta odkad mieszkacie w nowym domu bo na pewno masz lepsze warunki zarówno do gotowania jak i goszczenia rodziny i wtedy jest miło że człowiek może im zapewnic komfortowe warunki pobytu.Jeśli jeszcze urodziłaś sie w święta to już nie masz wyjścia i musisz je lubic. Jestem często u Ciebie i czytam o tych przygotowaniach lampkach i ozdobach , metalowych choinkach. Kupuj i szykuj. U mnie już coraz mniej osób w świąteczne dni. Starzejemy się więc nas ubywa ..Mojemu M już się nie chce robic ozdób na zewnątrz . Urządzaj więc te piękne świeta i oby były najpiekniejsze.No i widzę ze źle wpisałam to wszystko, nie będę już zmieniac. Pozdrawiam Marzenko.

Bogdzia 21:24, 16 lis 2012

Joanka napisał(a)
Wpadłam na chwilkę i ....... wszystko przez zmiankę o pierogach..... jeść mi się zachciło!
Pozdrawiam.

Joasiu jak ja się ciesze ze juz składasz wizyty i nawet jeśc wołasz , to znaczy ze już całkiem zdrowa jestes. Bardzo się cieszę i gotowa jestem Ci tych pierogów narobic. Tylko jak Ci je dac??? Fajnie że już po kłopotach . Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 21:31, 16 lis 2012

eliza3 napisał(a)

Zaglądam dzisiaj jeszcze raz i widzę, że kłopoty z łączem Nie martw się Bożenko, u mnie też często kłopoty z netem, ale wtedy biorę książkę i po sprawie, bo inaczej to nigdy bym się z Wami nie rozstała Dzisiaj wypożyczyłam trzy książki, będę w weekend statystyki Polaków w czytaniu podwyższać Do miłego

No nerwy mam dziś faktycznie. Co wejdę to wychodzę i tak w kółko. Czasem uda się wysłac jeden post i koniec. Masz rację jest jeszcze zycie poza internetem ale przyzwyczajenie jest wielką siłą i dlatego ciągle wracam . Też mam przygotowane ksiązki do czytania a własciwie do nauki bo ja od beletrystyki wolę naukowe albo chociaż popularno- naukowe a je się czyta wolniej , czasem myślac nad kazdym zdaniem. Pożyczyłam ksiązki o photoshopie. Poczytam i zobaczę ile sie można samemu nauczyc ,może i program bym kupiła albo jakis podobny bo ten podobno bardzo drogi.No ale to zabawa na dłuższy czas .Pozdrawiam Elizko, dzieki że zaglądasz.

Jesteś przykładem, że na naukę nigdy nie jest za późno Podziwiam, bo ja na książkach naukowych nie mogę się skupić po całym dniu, wolę program w tv popularno-naukowy, a do czytania wolę coś lżejszego, bo zwykle czytam przed snem.
Życzę udanej lektury, a jak już wszystko opanujesz to Twoje zdjęcia będą jeszcze piękniejsze. Dobrej nocy Ci życzę i do miłego

Taka dziwna byłam że zawsze lubiłam się uczyc i to mi zostało. Chętnie jeszcze bym pochodziła na jakies kursy pouczyla sie czegoś nowego ale na mojej wsi komunikacja jest byle jaka, samochodem przestałam jeżdzic odkąd swój sprzedałam i teraz już się boję no i trzeba siedziec w domu i co najwyżej z internetu i ksiązek korzystac.Dobrej nocy Elizko.
monteverde 21:31, 16 lis 2012

Pozdrawiam Bogdziu, dopiero skończyłam skanować kompa, bo chodził już jak przysłowiowa krowa i wątki mi się otwierały pół godziny, miłego weekendu
Bogdzia 21:33, 16 lis 2012

monteverde napisał(a)
Pozdrawiam Bogdziu, dopiero skończyłam skanować kompa, bo chodził już jak przysłowiowa krowa i wątki mi się otwierały pół godziny, miłego weekendu

To ja tez tak dziś mam ale nie umiem skanowac.
Joanka 21:39, 16 lis 2012

Dziękuję Bogdziu
Przed chwilą o Tobie rozmawialiśy z M., do tej chwili wspomina wasz ogrod.

Jutro odbiram wynik histopatologiczny. Mam nadyieje ze bedzie ok.
Bogdzia 21:43, 16 lis 2012

Joanka napisał(a)
Dziękuję Bogdziu
Przed chwilą o Tobie rozmawialiśy z M., do tej chwili wspomina wasz ogrod.

Jutro odbiram wynik histopatologiczny. Mam nadyieje ze bedzie ok.

Joasiu bardzo Ci tego życzę , bardzo bardzo. Będzie dobrze. Trzymaj się I pozdrawiam Was Obydwoje.
Milka 11:38, 17 lis 2012

Dziś tak pięknie, że pewnie biegasz w ogrodzie, zatem miłego dnia
Jutro wybieram się z wnusiami do parku, wesoło będzie
ka1sia 14:20, 17 lis 2012

Witaj, Bogdziu! dziękuję, że znalazłaś chwilkę na spacerek w moim ogródku Było mi bardzo miło i zawsze serdecznie zapraszam Kasia
anna_studio 16:18, 17 lis 2012

Dziś już coś mogłam wrzucić do brzuszka...więc bez obaw zaglądam...
...ale dziś technicznie...
Odpowiadając Marzence....napisałaś o sobie...''mało postępowa'', akurat.........!!!
Podziwiam Cię....