Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 17:50, 04 lis 2016

Basilikum napisał(a)
nie dosc ze za malo to pewnie jeszcze za mlodych abo za starych

Fakt ze dla Ani za stary.Ponad 10 lat różnicy co nie przeszkodziło by się z nim umówiła Dostała za to troche roślin.Jak M powiedział synowej z jak piękna dziewczyna jest umówiony to wnusia do pilnowania posłała.
Bogdzia 17:51, 04 lis 2016

Margarete napisał(a)
dobre jesteście dziewczyny, dobre...
Ja tam dogadam sie z każdym, nawet ze swoją teściową sie dogadywałam bez problemu
Bogdziu macham!

Ja z tesciową tez sie dogadywałam. 500km to dobra odległosc.To tak w zartach ale problemów nie było nigdy.
Bogdzia 17:57, 04 lis 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Bogdziu, zauważyłam a teraz znalazłam potwierdzenie mojego spostrzeżenia w książce (u mnie na wątku tytuł), którą czytam, że klony nie co roku wydają skrzydlaki. Tak jest u nas. Obok mamy wielkie klony i nie co roku mnóstwo siewek. Raczej co 2-3 lata.

Mój ginnala (powinien lada moment trafić do parku we Wro.) niecięty pięknie czerwony był ale szybko opadł - jak to klony.

Wiem że czytasz ,,Sekretne życie drzew". Ja kiedys kupiłam wnusi super ksiazke o drzewach, takie rózne ciekawostki ale nie wiem czy ja jeszcze ma bo pani w szkole pozyczyła.
Co do owocowania drzew to równiez inne mają nasiona okresowo. U mnie najbardziej zauwazalne jest to u buków. Są lata gdy prawie nie ma wogóle nasion i takie ze nasion jest mnóstwo. Raz był taki rok ze jak kwitły to tak duzo było pyłku że cały dom i szyby były zólte, równiez my, no wprost jakby nas samoloty na zółto opryskały.
Ja mam ksiażke Davida A ,, Prywatne zycie ptaków" ale juz dawno do niej nie zaglądałam.
Bogdzia 17:58, 04 lis 2016

Basilikum napisał(a)

z moja przedostatnia bys sie nie dogadala

Bywa i tak
jankosia 18:01, 04 lis 2016

Bogdziu, Sekretnym życiem drzew będziesz zachwycona- zaręczam
jankosia 18:02, 04 lis 2016

Bogdzia napisał(a)

Fakt ze dla Ani za stary.Ponad 10 lat różnicy co nie przeszkodziło by się z nim umówiła Dostała za to troche roślin.Jak M powiedział synowej z jak piękna dziewczyna jest umówiony to wnusia do pilnowania posłała.

Padłam po raz drugi
jankosia 18:02, 04 lis 2016

Edycja- szalony enter
Bogdzia 18:21, 04 lis 2016

jankosia napisał(a)
Bogdziu, Sekretnym życiem drzew będziesz zachwycona- zaręczam

Nie mam , a jest w sprzedaży?
Bogdzia 18:23, 04 lis 2016

jankosia napisał(a)

Padłam po raz drugi

an_tre 18:31, 04 lis 2016

Bogdzia napisał(a)

Powiem Ci ze to dziwne bo u mnie wszystko marznie a barbule zapomniałam okryc w pierwszym roku i nie zmarzły, fakt ze rosną w zacienionym miejscu. Jednak nie cięłam ich pzed zimą , nic nie tne przed zima czego nie chce wyrzucic.Na pewno nie zaszkodzi przykryc jedlina.
Też barbuli nie tnę na zimę, robię tylko kopczyk z kompostu, a przycinam wiosną jak mam pewność, że już nie będzie przymrozków.
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies