Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

yolka 18:38, 03 lis 2016

Bożenko , barbulę po posadzeniu przyciełam aby sie korzeniła, wiem że trzeba okryć, ale chyba dopiero jak ziemia trochę przymarznie, czy już teraz?
Bogdzia 21:40, 03 lis 2016

Urszulla napisał(a)
U nas na 9 listopada zapowiadają śnieg. Właśnie obejrzałam Twoje buki, które niestety łysieją a chciałoby się zatrzymać ten czas na dłużej.

Niestety coraz mniej lisci , własciwie juz prawie ich nie ma.

Bogdzia 21:43, 03 lis 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Dobrze, że piszesz, teraz wiem i muszę zapamiętać od ginnali nożyce trzymać z daleka

To zalezy co chcesz osiagnąc , jesli maja sie przebarwiac to raczej nie ciac ale jesli nie chcesz zbyt dużych to jednak ciac. Myśle ze do przebarwiania są lepsze rosliny niz klony Ginnala.
Bogdzia 21:43, 03 lis 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ależ pokazuj Ja to Toje okno i widok z niego uwielbiam wprost bezgranicznie

No to przed chwilą pokazałam, dzieki za miłe słowa.
Bogdzia 21:49, 03 lis 2016

anna_t napisał(a)
ale numer przyszlam o ginnala popytać a tu akurat troche o nich
powiedz Bożenko masz je pewnie od dawna? wysiał ci sie gdzieś może? jak wysoki jest u ciebie? wielopniowy?

Moje maja pewnie z 15 lat ale nie są wysokie bo je tniemy. Odkad zaczełam ciac to jeden sie nie przebarwia a drugi bardzo słabo. Było mnóstwo siewek dawniej bo starsze gałęzie kwitną i wydają nasiona , te cięte sa za młode ale widziałam jeszcze siewki takie po pól merta miały , miałam wyrwac i wyrzucic ale na razie sa gdybys chciała. Powiem że nie pamiętam czy sa wielopniowe bo rosna pod płotem i pnia nie widac ale z tym nie ma problemu bo jak dwie czy trzy sadzonki razem posadzisz to bedzie wielopniowy.Wydaje mi sie ze jednak wielopniowe sa bo częsc tych pni wycinaliśmy, tak na pewno są wielopniowe.
Bogdzia 21:51, 03 lis 2016

yolka napisał(a)
Bożenko , barbulę po posadzeniu przyciełam aby sie korzeniła, wiem że trzeba okryć, ale chyba dopiero jak ziemia trochę przymarznie, czy już teraz?

Powiem Ci ze to dziwne bo u mnie wszystko marznie a barbule zapomniałam okryc w pierwszym roku i nie zmarzły, fakt ze rosną w zacienionym miejscu. Jednak nie cięłam ich pzed zimą , nic nie tne przed zima czego nie chce wyrzucic.Na pewno nie zaszkodzi przykryc jedlina.
anna_t 22:04, 03 lis 2016

Bogdzia napisał(a)

Moje maja pewnie z 15 lat ale nie są wysokie bo je tniemy. Odkad zaczełam ciac to jeden sie nie przebarwia a drugi bardzo słabo. Było mnóstwo siewek dawniej bo starsze gałęzie kwitną i wydają nasiona , te cięte sa za młode ale widziałam jeszcze siewki takie po pól merta miały , miałam wyrwac i wyrzucic ale na razie sa gdybys chciała. Powiem że nie pamiętam czy sa wielopniowe bo rosna pod płotem i pnia nie widac ale z tym nie ma problemu bo jak dwie czy trzy sadzonki razem posadzisz to bedzie wielopniowy.Wydaje mi sie ze jednak wielopniowe sa bo częsc tych pni wycinaliśmy, tak na pewno są wielopniowe.

ciekawe czy taka siewka trzyma cechy matecznej, jak myslisz? to nie karczuj Bożenko, wezmę. jak mi się nie spodoba to za płot posadzę, mam nadzieje że nie bedzie ci przykro? dumam nad wielopniowym i mam typy a takie drzewko do sprawdzenia za free byloby super
a powiedz jeszcze jakie one wysokie u Ciebie? w wolnej chwili wrzuciłabyś pare fotek?
Bogdzia 22:24, 03 lis 2016

anna_t napisał(a)

ciekawe czy taka siewka trzyma cechy matecznej, jak myslisz? to nie karczuj Bożenko, wezmę. jak mi się nie spodoba to za płot posadzę, mam nadzieje że nie bedzie ci przykro? dumam nad wielopniowym i mam typy a takie drzewko do sprawdzenia za free byloby super
a powiedz jeszcze jakie one wysokie u Ciebie? w wolnej chwili wrzuciłabyś pare fotek?

Siewki moim zdaniem mają cechy matki. Dobrze zostawie je dla Ciebie i nie będzie mnie absolutnie martwic jeśli wylądują pod płotem. Naszukałam sie jakiegos ich zdjecia i nic lepszego nie znalazłam . Widac tylko ich korony, wzięłam w białą obwódkę.

anna_t 23:24, 03 lis 2016

Dziękuję Bozenko nieustająco przemiła kobitka z Ciebie
Dlaczego ja nie mam takiej teściowej??!!
Mala_Mi 11:39, 04 lis 2016

anna_t napisał(a)
Dziękuję Bozenko nieustająco przemiła kobitka z Ciebie
Dlaczego ja nie mam takiej teściowej??!!

Bo Bogdzia ma za mało synów

Buczki ładne i bez liści .. mają piękne pnie. Było złoto - jest srebro