Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 09:04, 29 lis 2012

agniecha973 napisał(a)
U nas bażantów jakby więcej od kilku lat. Pamiętam je z dzieciństwa, później jakaś przerwa była, rzadko widywałam, a teraz bardzo często można spotkać, a przede wszystkim słychać te ich wrzaski śmieszne.

Wrzaski głównie wiosną słychac, ja je lubię. U Ciebie Agnieszko tyle pól to i bażanty muszą byc , no Ty tam masz wogóle ptasi raj bo i wody Ci nie brakuje, więc masz ptaszki ze wszystkich możliwych środowisk. Jak już kupisz aparat to bedzie na co popatrzec tym bardziej że lubisz przyrodę i sie nia interesujesz. Czekam cierpliwie na te zdjecia i serdecznie pozdrawiam.
Bogdzia 09:06, 29 lis 2012

akanta napisał(a)

Ale pięknie Danusiu jeszcze jeden talent!

Aniu Dajanka to bardzo zdolna dziewczyna. Nie wiem czy czytałaś Jej wiersz napisany przed spotkaniem u mnie -cudo.
Bogdzia 09:10, 29 lis 2012

barbara_krajewska napisał(a)
Byłam, pozdrawiam. Podziwiam fotki bażantów, ja tylko nagrywać bym je mogła

Chodzi o nagrywanie obrazu czy głósu, pewnie głosu. ja luię te ich krzyki , a później jak już wiosna w pełni uwielbiam słuchac nawoływania wilgi, to mój ulubiony głos przyrody, ale i bębnienie dzięcioła w suchą gałąź i przecudny śpiew pokrzewki kapturki, no zebrało by sie tego trochę. Miłego dnia Basiu.
popcorn 09:11, 29 lis 2012

U nas bażantów jak na lekarstwo, psów się boją, a prawie wszyscy sąsiedzi psy mają...
fajnie wyglądają wśród rododendronów u Ciebie, Bożenko!

miłego dnia!
agniecha973 09:12, 29 lis 2012

U nas krzyczą do tej pory. Jeszcze wczoraj słyszałam. Śmieszne to dźwięki Z wodą to aż tak dobrze nie jest, parę stawów w okolicy i mała rzeczka-strumyk przez wioskę płynie.
Aparat i obiektyw wybrany. Teraz trzeba się przemóc i na zakupy pojechać. To ma być prezent świąteczno -urodzinowy. Dość bogaty się zapowiada, ale przynajmniej jest motywacja, żeby kupić. Boję się, że nie będzie aż takiego przeskoku w jakości tych zdjęć, więc lepiej nie czekać na nie aż z taką nadzieją
Bogdzia 09:20, 29 lis 2012

popcarol napisał(a)
U nas bażantów jak na lekarstwo, psów się boją, a prawie wszyscy sąsiedzi psy mają...
fajnie wyglądają wśród rododendronów u Ciebie, Bożenko!

miłego dnia!

Jak są psy to nie przyjdą blisko domów ale dla nich groźniejsze sa dzikie koty które są często głodne i poluja na wszystko co spotkają.Pozdrawiam Korolinko. U Ciebie pewnie tak jak u mnie ponuro i mży deszczyk drobniutki.
Bogdzia 09:26, 29 lis 2012

agniecha973 napisał(a)
U nas krzyczą do tej pory. Jeszcze wczoraj słyszałam. Śmieszne to dźwięki Z wodą to aż tak dobrze nie jest, parę stawów w okolicy i mała rzeczka-strumyk przez wioskę płynie.
Aparat i obiektyw wybrany. Teraz trzeba się przemóc i na zakupy pojechać. To ma być prezent świąteczno -urodzinowy. Dość bogaty się zapowiada, ale przynajmniej jest motywacja, żeby kupić. Boję się, że nie będzie aż takiego przeskoku w jakości tych zdjęć, więc lepiej nie czekać na nie aż z taką nadzieją

Motywacja dobra to i realizacja będzie szybka a z jakościa może byc różnie bo jeśli przyjdzie zrobic zdjecie bażanta na wolności to przy takim swietle jakie jest rano jak one przychodzą to nic i tak nie wymyslisz , będą kiepskie ale może przy dobrym zoomie uda sie je wogóle zrobic a przy kiepskim jest to niemożliwe. Jakości zdjęc można wymagac przy obiektach stałych, pozujących, a przy fotografowaniu nagle sie pojawiających ptaków dobrze jest jeśli wogóle sie uda zrobic zdjecie, no chyba ze zaczniesz nasladowac zawodowych fotografów i zaczajac sie na nie , wcześniej przygotowywac miejsce to wtedy i na lepsze zdjecia można liczyc ale czy my mamy na to czas???
Agacia 09:31, 29 lis 2012

Fiu fiu fiu, Bażantów jeszcze u Ciebie widziałam Bożenko Tak jak ktoś napisał, w tej scenerii wyglądają jak z obrazu...
Bogdzia 09:37, 29 lis 2012

Agacia napisał(a)
Fiu fiu fiu, Bażantów jeszcze u Ciebie widziałam Bożenko Tak jak ktoś napisał, w tej scenerii wyglądają jak z obrazu...

Pokazywałam już na pewno ale na śniegu , chyba w wizytówce tez są. sceneria jest jaka jest, u mnie wszędzie rh więc innej byc nie może ale zawsze mówię że Rh pięknie cały rok wyglądają tylko przy bardzo dużych mrozach niestety źle.. Pozdrawiam Agatko. Musze do Ciebie zajrzec może jakies opowiastki z kursu serwujesz , a to bardzo ciekawe.
dajana 09:45, 29 lis 2012

Bogdzia napisał(a)
Dajanko , napisałam dla Ciebie tamten wiersz po przeczytaniu Twojej wypowiedzi -tej później wycofanej. Jak Ty wycfałaś to ja też, ale pozostawiłam Ci w Twoim wątku.Tak więc ma to związek z tym co pisałaś. Ja bardzo dziękuję Ci za ten piękny wiersz. Mam nadzieję ze wszystko sie spełni. Serdecznie pozdrawiam.

,,