Bozenko kupiłam rh goldkrone czy masz może w swej kolekcji tego różanecznika? Bardzo mało znalazlam o nim w necie zależało mi na rh o niedużym rozmiarze. Masz jakieś fotki wszelkie informacje mile widziane
Haniu przeczytałam artykuł, roslina na pewno podobna ale jakos mam wrazenie że moje kwiatki są większe i nie przeginają tak płatków w dół jak te pokazane przez Danusię. Wielkim podobieństwem jest ze roslina ma tylko jeden kwiat, moze to faktycznie ten ifejon???Dzięki za podpowiedz.
U mnie tez co rok takie postanowienia i co rok jakies wieksze lub mniejsze rewolucje. Juz przestalismy mówic ze to ostatnie prace bo wiadomo ze to nigdy sie nie kończy , chyba ze przestanie się chodzic.
Ja w Bieszczady jechac nie muszę bo takie widoki mam za płotem a nawet i w ogrodzie choc w mniejszej skali. Uwielbiam te lesne dywany choc chętnie bym je zamieniła z angolami na żonkile bo mają trwalszy kwiat.
Jesli chodzi o magnolie to ja bym sie spodziewała raczej grzyba niz działania mrozu. Zymon mówił że tylko obsypywac korzenie przez pierwsze trzy zimy a nie trzeba okrywac i ja tak robię, kłade pod nimi świerkowe gałęzie , obsypuje ziemią a po zimie zbieram ta ziemię z gałęzi i wszystko jest po staremu. Laurkę jednak okryłam ale tylko gałęziami świerkowymi to moim zdaniem najlepsza ochrona ze wszystkich i nie wywołuje grzybowych chorób.Moje magnolie w dobrej formie i jesli nie będzie przymrozków to zakwitną wszystkie. Teraz przymrozki moglyby zniszczyc kwiaty bo juz wyszły z pąków.
Ja mam 6 magnolii i jeszcze chce kupic.Piękne sa wiosną ale potem dają dosc ciemną plamę gestych lisci , na mój gust za ciemną ale zawsze są jakies minusy.Susan tez mam choc czasem wydaje mi sie ze to Betty a nie Susan.Klonów szkoda ale znów kupię nowe , trudno.