Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

asiak 21:48, 27 kwi 2017

No... szkoda magnolii
elka_ 21:55, 27 kwi 2017

Bogdzia napisał(a)
Własciwie to wszystkie rosliny chorują i czasem wypadaja , ja mam problem z rózami i wielki z jeżówkami odmianowymi, teraz padły mi klony ale i tak nie odpuszczę , nowe klony posadzę.Mysle ze rh to jedne z najmniej problemowych roslin ale podstawa jest wybór dobrej odmiany i własciwe posadzenie, no podstawowa wiedza jest niezbedna ale ta juz przeciez masz.

Czytam, że też padły tobie klony
Mój jeden jedyny, ale strasznie mi żal, tak się cieszyłam jak ostatnie dwa lata pięknie przyrastał a teraz suche badylki zostały.

Zastępcze piękne i niezawodne ptaszki
Bogdzia 22:04, 27 kwi 2017

elka_ napisał(a)

Czytam, że też padły tobie klony
Mój jeden jedyny, ale strasznie mi żal, tak się cieszyłam jak ostatnie dwa lata pięknie przyrastał a teraz suche badylki zostały.

Zastępcze piękne i niezawodne ptaszki

Dwa klony mi padły , najstarszy Atropurpureum i młodszy dissektum , obu bardzo szkoda. Nigdy nie chorowały nawet odrobinę. Starszy miał pewnie z 15 lat , no może 14 ale juz był duży.Co zrobic?Mam jeszcze takie palmowe bez nazwy, jeden juz chorował , wielki konar mu usechł ale całe drzewo przeżyło i juz sie rozrosło ze braku nie widac a te od razu zupełnie padły , ale i tak kupię nowe.(jednego juz kupiłam , strasznie malutki)
Katkak 22:05, 27 kwi 2017

Wiem Bożenko, że sytuacja zdrowotna zmusiła Cię do zmiany planów ogrodowych, wielokrotnie oglądałam odcinek Mai z Tobą. Ja mam gniazdko kosów, o którym wiem i podejrzewam, że na wielkiej sośnie sierpówki mogą mieć gniazdo, bo ciągle tam siedzą, a wróble chyba w trzmielinie pod balkonem. Kukałam tam kiedyś, ale jest tam taka plątanina pnączy, że nie zauważyłam niczego innego. Cieszy mnie każdy wróbel, każda sikorka w ogrodzie. Ta zima była miłym zaskoczeniem, bo po raz pierwszy pokazały się u mnie dzwońce, czyżyki itd. Szczygły widziałam tylko raz, we wrześniu. Mam do nich szczególny sentyment, bo jako mała dziewczynka miałam takiego od taty. Był prawie oswojony . To prawda, że przyroda potrafi bardzo cieszyć. Często w weekendy zdarza mi się specjalnie wstać o 6:00 (wtedy dzieci śpią ) tylko (aż) po to, żeby z kubkiem kawy wyrwać się do ogrodu i podglądać ptaki. Ostatnio widziałam chyba sikorkę ubogą, ale głowy nie dam, że to ona, bo raz dwa czmychnęła . Ten bakcyl to dzięki Tobie i to ja Ci dziękuję . Buziaki
Rosa 22:10, 27 kwi 2017

Bogdzia napisał(a)

Ach ta wiosna, wszystkim nam narozrabiała, tak dużo roślin wymroziła .
Bogdziu, cóż to za piękność taka niewinna i zalotna? Te kwiatki są przeurocze
asiak 22:14, 27 kwi 2017

Rosa napisał(a)

Według mnie to orliki
Katkak 22:16, 27 kwi 2017

asiak napisał(a)

Według mnie to orliki

Liście są bardzo podobne do liści orlików, tu się zgadzam
Bogdzia 22:16, 27 kwi 2017

Katkak napisał(a)
Wiem Bożenko, że sytuacja zdrowotna zmusiła Cię do zmiany planów ogrodowych, wielokrotnie oglądałam odcinek Mai z Tobą. Ja mam gniazdko kosów, o którym wiem i podejrzewam, że na wielkiej sośnie sierpówki mogą mieć gniazdo, bo ciągle tam siedzą, a wróble chyba w trzmielinie pod balkonem. Kukałam tam kiedyś, ale jest tam taka plątanina pnączy, że nie zauważyłam niczego innego. Cieszy mnie każdy wróbel, każda sikorka w ogrodzie. Ta zima była miłym zaskoczeniem, bo po raz pierwszy pokazały się u mnie dzwońce, czyżyki itd. Szczygły widziałam tylko raz, we wrześniu. Mam do nich szczególny sentyment, bo jako mała dziewczynka miałam takiego od taty. Był prawie oswojony . To prawda, że przyroda potrafi bardzo cieszyć. Często w weekendy zdarza mi się specjalnie wstać o 6:00 (wtedy dzieci śpią ) tylko (aż) po to, żeby z kubkiem kawy wyrwać się do ogrodu i podglądać ptaki. Ostatnio widziałam chyba sikorkę ubogą, ale głowy nie dam, że to ona, bo raz dwa czmychnęła . Ten bakcyl to dzięki Tobie i to ja Ci dziękuję . Buziaki

Kasiu pewnie równiez i dzieki tacie. Bardzo sie cieszę jak czytam takie słowa.
Bogdzia 22:16, 27 kwi 2017

Rosa napisał(a)

To jest psiząb.
Rosa 22:17, 27 kwi 2017

jeśli to orliki to chyba jakieś miniaturki?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies