Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

anipla 10:19, 06 gru 2012

Bożenko, wracając do tematu internetu (już nie zacytuję bo nie mogę znaleźć) to odpowiadam że u mnie ciągle cyrki były ale w zeszłym tygodniu zmieniali mi antenę (mam radiowy)na jakąś w innej technologii i niby ma teraz byc dobrze...kilka dni net mam i nic mi nie zrywa no i się szybciej kręci więc postęp jakis jest -a jak u Ciebie działa już jakoś ?
Jeszcze prośba - zajrzyj do mnie bardzo proszę.
anula_wn 10:34, 06 gru 2012

Bożenko,
u Ciebie niesamowita róznorodnośc wśród ptactwa ! u mnie mniej gatunków, ale dobrze, że są
pozdrawiam cieplutko!
Mala_Mi 11:31, 06 gru 2012

Super polemiki z Mariuszem.... Bardzo miło się czytało
Milka 11:39, 06 gru 2012

Wszystkie ptaszki zachwycające, ale uratowana sikorka, to też wielkie szczęście
i bardzo się ucieszyłam, ze mamy ornitologa..ciebie to cieszy i dzięki wam, więcej się dowiemy
milego mikołąjowego dzionka
Bogdzia 15:24, 06 gru 2012

agniecha973 napisał(a)
Witam. Podpytam o ptaszka, którego widziałam dziś rano dosłownie przez kilka sekund. Najpierw myślałam, że to wiatr popchał jakiś listek, ale za chwilę zdałam sobie sprawę, że to jest podobne do wróbla, tylko że o połowę mniejsze. Czy są u nas takie maleńkie ptaszki czy to był po prostu młody wróbel? Tylko, że młody wróbel jak dla mnie jest normalnego rozmiaru tylko bardziej smukły, taki chudzielec, a to był okrąglutki ptaszek. Wiem, że dane prawie żadne, ale może właśnie rozmiar coś zasugeruje?

Nasze najmniejsze ptaki to mysikrólik i strzyżyk. Ich zdjęcia są w wątku o ptakach wiec gdybyś tam zajrzała to porównasz z tym co widziałaś, albo zobacz w internecie.

Przepraszam dopiero wróciłam i jeszcze sie nawet nie rozebrałam , muszę się umyc i coś zjeśc . Będe potem.Wszystkich pozdrawiam .

To ja jeszcze dopiszę. Mysikrólik jeśli jest tak odwrócony ze nie widac na jego głowie kolorowego paska moze uchodzic za pół wróbla i jest od niego smuklejszy wiec może to on. Strzyżyk jest koloru czekolady i czesto ma ogonek pionowo wzniesiony do góry.
Bogdzia 17:16, 06 gru 2012

irena_milek napisał(a)
Wszystkie ptaszki zachwycające, ale uratowana sikorka, to też wielkie szczęście
i bardzo się ucieszyłam, ze mamy ornitologa..ciebie to cieszy i dzięki wam, więcej się dowiemy
milego mikołąjowego dzionka

Irenko dzień był dośc miły , bogaty w wrażenia.Masz rację bardzo mnie cieszy że jest ktoś kto się zna na ptakach bo moja ich znajomoścna pewno nie jest wystarczająca, a poza tym ja trochę o nich wiem i już Wam to przekazałam a jak do tego Mariusz dołaży swoje wiadomości (a jego doświadczenia sa większe) to mozemy miec znów serię ciekawostek i dużo się nauczyc.Moim zdaniem ptaki na to zasługują bo nie tylko są pożyteczne ale jeszcze wnoszą do ogrodu mnóstwo radości i ciekawych sytuacji i warto na nie zwracac uwagę.Pozdrawiam.
Bogdzia 17:17, 06 gru 2012

asc napisał(a)
Super polemiki z Mariuszem.... Bardzo miło się czytało

Ty lubisz ptaszki ,cieszysz się nimi więc i nasze rozmowy sa dla Ciebie interesujące.Bużka Aniu.
Bogdzia 17:19, 06 gru 2012

anula_wn napisał(a)
Bożenko,
u Ciebie niesamowita róznorodnośc wśród ptactwa ! u mnie mniej gatunków, ale dobrze, że są
pozdrawiam cieplutko!

Aniu z czasem jak się pewnie przekonasz i do Ciebie przyleca różne gatunki. Ja stado lecących zurawi pierwszy raz zobaczyłam i usłyszałam w Łodzi- nie do wiary a prawdziwe.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 17:21, 06 gru 2012

anipla napisał(a)
Bożenko, wracając do tematu internetu (już nie zacytuję bo nie mogę znaleźć) to odpowiadam że u mnie ciągle cyrki były ale w zeszłym tygodniu zmieniali mi antenę (mam radiowy)na jakąś w innej technologii i niby ma teraz byc dobrze...kilka dni net mam i nic mi nie zrywa no i się szybciej kręci więc postęp jakis jest -a jak u Ciebie działa już jakoś ?
Jeszcze prośba - zajrzyj do mnie bardzo proszę.

Ja mam neostradę ale dośc wolną bo nie ma u mnie zasięgu na szybszy ale ostatnio nie narzekam też działa dobrze. Byłam u Ciebie i odpisałam.
Bogdzia 17:23, 06 gru 2012

gusiarz napisał(a)
Buziaki zostawiam - Mikołajka

Mikołajko Ty rano a ja dopiero wieczorem tez ślę buziaczki i dziękuję za wizytę o porze godnej prawdziwej Mikołajki.