Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:04, 07 wrz 2017

Margerytka40 napisał(a)
Bożenko fajnie,że optymizm Ci wrócił. Szkoda ,że pogoda nie dopisuje. Ja dziś miałam plany ogrodowe i chyba nici z tego. Brrr...jak zimno.

Do południa padało ale po południu troche byłam w ogrodzie. U mnie teraz przesadzanie, co rok wydaje mi sie ze juz ostatni rok przesadzamy i ze juz będzie dobrze a za rok niestety znów to samo, samonapędzajacy sie mechanizm czyli perpetuum mobile .
Bogdzia 20:06, 07 wrz 2017

Kindzia napisał(a)
Jak już odpisujesz dość regularnie i piszesz co tam u Ciebie w ogrodzie, to znaczy, że na dobrej drodze jesteś Bogdziu
I to mnie bardzo cieszy!!!

Mój pobyt na forum jest reglamentowany głównie przez moje oczy Kasiu.Miło mi bardzo że zagladasz.
Bogdzia 20:07, 07 wrz 2017

Kasya napisał(a)

ja tez sie cieszę

Znaczy tez będziesz, super.Do zobaczenia.
Bogdzia 20:10, 07 wrz 2017

an_tre napisał(a)

Bogdziu brzydki w tym roku mamy ten początek września, pada i pada...
dobrze, że pościnałam hortensje do zasuszenia, w tym roku wyjątkowo ładnie wyrosły
Jestem u wnuków i tu też pada, masakra
Życzę nam słonka

Dla mnie pół dnia deszczu , pół pogody to ideał, a że mam ziemię piaszczysta to na deszcz nie narzekam. Ja nie ściełam hortek a teraz na deszczu sie nie nadają ale myślę ze jeszcze zdąze .Miłego pobytu u wnusiów.
Bogdzia 20:13, 07 wrz 2017

hankaandrus_44 napisał(a)

I taką optymistyczną Bożenkę chciałabym widzieć na okrągło, niezależnie od pogody za oknem!

Haniu dzięki , nie od pogody to zależy , bardziej od zdrowia. Kręcę moim lekarzem by zmieniał mi leki, na szczęście wykazuje się anielska cierpliwością i teraz jest lepiej choc nie wszystko biorę co mi kazał, znów liczę na jego wyrozumiałosc
Bogdzia 20:19, 07 wrz 2017

Basilikum napisał(a)
Bogdziu fajnie, ze jestes
tyle ptaszkow masz w ogrodzie a kolenke kupujesz ale jak karmic nie trzeba to ok

U mnie tez bylo gradobicie krotko przed wyjazdem na urlop, rano nie zdarzylam strat ogladnac a po powrocie o gradzie zapomnialam jak wyszlam do ogrodu to sie przerazilam co mi tyle dziur narobilo. Wszystkoe co mialo wieksze liscie ma dziury. Hosty sie uchowaly, bo pod drzewem. No ale liscie niedlugo opadna a za rok beda nowe ladniejsze

Moje hosty tez były pod drzewami ale i tak w paski są pociete, miałam im zrobic zdjęcie ale zapomniałam, wygladaja tragicznie.Jak piszesz o ptakach to pokażę zdjęcie ptaka które zrobiła moja wnusia telefonem w Warszawie. Mieszaniec niewątpliwie szpaka z chyba drozdem, prześmiesznie wygląda. Głowa i brzuch szpaka choc kolor głowy zmieniony ale oczy i dziób to młody szpak, reszta drozda czy kogos innego.

Bogdzia 20:20, 07 wrz 2017

Urszulla napisał(a)
Na chandrę mam ogród, na nudę mam ogród, dla przyjemności mam ogród i wcale nie zauważyłam że ogród jest dla odpoczynku
Trochę fotek dałam bez wielkich rewelacji ale zapraszam

Chyba wszyscy tak mamy że odpoczynek najwyzej krótkiPo niedzieli wysyłam Ci co obiecałam, najprawdopodobniej we wtorek.
Bogdzia 20:25, 07 wrz 2017

Jeszcze pokazę klona z własnej hodowli , to pierwsza siewka tego co mi padł w tym roku . Była tak maleńka jak na pierwszym zdjęciu a w tym roku zrobił się juz ładny krzaczek.

Był w doniczce i podkarmiony nawozem , teraz juz przesadzony do ziemi.
Kasya 20:27, 07 wrz 2017

Bogdzia napisał(a)

Moje hosty tez były pod drzewami ale i tak w paski są pociete, miałam im zrobic zdjęcie ale zapomniałam, wygladaja tragicznie.Jak piszesz o ptakach to pokażę zdjęcie ptaka które zrobiła moja wnusia telefonem w Warszawie. Mieszaniec niewątpliwie szpaka z chyba drozdem, prześmiesznie wygląda. Głowa i brzuch szpaka choc kolor głowy zmieniony ale oczy i dziób to młody szpak, reszta drozda czy kogos innego.

a to nie jakas mloda orzechowka czy cos takiego ?
Bogdzia 20:55, 07 wrz 2017

Kasya napisał(a)

a to nie jakas mloda orzechowka czy cos takiego ?

Cechy szpaka są bardzo typowe, orzechówka jest inaczej nakrapiana, myśle ze to nie jest ona.