Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 10:11, 10 wrz 2017

Kasiek napisał(a)
Bozenko, u siebie pokazalam kwitnace rodusie, zajrzyj prosze jak znajdziesz chwilke.

Kasiu widziałam rodusie , może wieczorem zostawię u ciebie swój ślad bo piękne zdjecia pokazujesz. Te biało kwitnace CW na ogół zakwitają jesienia , taka ich uroda i to jest normalne.
pestka56 10:13, 10 wrz 2017

Dziękuję, Bogdziu. Przestaje się martwić.
Bogdzia 10:17, 10 wrz 2017

Justyna napisał(a)
Ptaszkowe dekoracje super!
Czy na pierwszym ptaszkowym zdjęciu na dole dobrze dojrzałam pełną rutewkę? I aminek wysiałaś. Ślicznie
A jaką wyskośc ma teraz Laurka?
Śmieszna ta szpakowa hybryda

Tak to rutewka pełna , nazwy w tej chwili nie powiem , mam jeszcze białą taką jak Twoja , są u mnie pierwszy rok dopiero i juz sie martwię jak przeżyją zimę. Aminek tez mam pierwszy rok dzieki Alince. Laurka chyba mniej wiecej mojego wzrostu ale ten rok bardzo ją opóźnił w rozwoju , dobrze ze sobie poradziła bo bardzo miala zniszczone liscie przez grad. tu zdjecie ze zniszczonymi listkami i nowymi które całkiem niedawno dopiero wypuściła.

a tu rutewka o którą pytasz

Bogdzia 10:17, 10 wrz 2017

pestka56 napisał(a)
Dziękuję, Bogdziu. Przestaje się martwić.

Miłej niedzieli
Bogdzia 10:20, 10 wrz 2017

gierczusia napisał(a)

A tu u Ciebie jak zwykle kopalnia wiedzy niestety dosypałam trofu...aaa...sadziłam wrzosy i jakoś..hhmmm..tak wyszło wzięłam torf od chłopa , który u nas ma plantację rodków..mówiłam mu do czego potrzebuję , a on ańi słowa ,że nie powinnam...echhhhh..
Mam nadzieję ,że słoneczko się jednak ośmieliło i było u Was ciepło i że dzień wnuczkowy się udał
Buziole Bogdziu
Jeszcze nie próbowałam tego pisania smsów poprzez mówienie..matuuuluuuu..jaka Ty techniczna jesteś
Buziol, raz jeszcze

Lepiej odgarnij ten torf, on na pewno jest dobry ale rh nie lubią miec przysypanych korzeni bo one muszą miec dostep powietrza do korzeni dlatego koniecznie trzeba je sadzic na tym poziomie na jakim rosły w doniczce lub nieco wyzej.
Słoneczko było i wnusie tez , dzis tez mam nadzieje na słoneczko bo jestem zaproszona na ognisko, zaraz wybywam.Buziaczki równiez.
Bogdzia 10:22, 10 wrz 2017

Dorota123 napisał(a)
Takie ptaszki dziwaczki tylko u Ciebie Bożenko. U mnie nie ma takich cudaków, a szkoda, bo lubię obserwować ptaki.
Pozdrawiam

Myśle i myślę nad tym ptakiem i chyba to jednak nie skrzyżowanie dwóch gatunków , raczej jakies zaburzenia genetyczne.Nie był u mnie ale na ulicy w Warszawie.
Bogdzia 10:24, 10 wrz 2017

paniprzyroda napisał(a)
Bożenko, jak fajnie widzieć, że jesteś i piszesz
Na dni wnuczkowe jeszcze się nie piszę, bo ich brak, ale chciaaałabym, chciała
Wydłubałam z eMem drewniane ptaszki, mam odłożony materiał na domki dla motyli i nie mam czasu, buu Ale będę mieć makówki, tak jęczałam, że już się zrobiły prawie

Mariolka ja tez nigdy nie mam czasu , juz mnie to męczy , zawsze biegiem a ja juz zadyszki dostaję z tego tempa bo i wiek juz nie na bieganie. Mam nadzieje ze pokażesz te makówki bo ciekawosc juz mnie zżera.Do zobaczenia w Skierniewicach.
Bogdzia 10:24, 10 wrz 2017

Miłego dnia wszystkim zyczę.
Basilikum 18:45, 10 wrz 2017

na komputer taki program, ktory slucha co mowimy i zapisuje to iterami a pewno jest. mam niewidoma kuzynke i ona posluguje sie komputerem, nawet kiedys wymienialysmy maile.
Kasiek 20:59, 11 wrz 2017

Bogdzia napisał(a)

Kasiu widziałam rodusie , może wieczorem zostawię u ciebie swój ślad bo piękne zdjecia pokazujesz. Te biało kwitnace CW na ogół zakwitają jesienia , taka ich uroda i to jest normalne.

No patrz Naprawde nie przypominam sobie aby tak kwitly mi we wrzesniu Ale wiesz co, niech kwitna i ciesza oczy