Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kasya 20:38, 09 paź 2017

ojej...ile tych zer..oczoplasu mozna dostac
to chyba jakis rekord ?
kawał historii...
Bogdzia 20:42, 09 paź 2017

Kasya napisał(a)
ojej...ile tych zer..oczoplasu mozna dostac
to chyba jakis rekord ?
kawał historii...

Niestety a miałam zamiar byc tylko troszke na forum , własciwie tylko jedna zimę.
hanka_andrus 20:45, 09 paź 2017

Bożenko, taką liczbę trzeba uczcić z fanfarami, a nie zamyślać o zniknięciu. Kto nas będzie instruował co do Rodków?
A za zdjęcia ptaszków ja osobiście bardzo Tobie dziękuję!
Szczególnie za moją ulubioną modraszkę, chociaż i inne ptaszki też bardzo lubię, ale tę bardzo, bardzo, najbardziej!

Buziaczki.
anka_ 20:54, 09 paź 2017

Bogdzia napisał(a)
Nie tylko w Chinach popełniali błedy .....A ostatnie czasy (cztery lata temu)i np w moim lesie wycinka drzew przez cały rok , równiez w okresie lęgowym , nikogo to nie interesowało ...
Niestety wiem Bożenko. A co do wycinek to u nas całe hektary lecą... ładnie to nazywają "zmianą polityki leśnej"... I też się nikt nie przejmuje okresami lęgowymi... Tym bardziem te "swoje" skrzydlaki w ogrodzie cieszą. Ja dzisiaj pieliłam w towarzystwie bażanta... spacerował 2 metry odemnie. Chyba daje do zrozumienia że czas zacząć dokarmianie.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
roma2 21:06, 09 paź 2017

Przyszłam z fanfarami . Ptaszkom u siebie w zeszłą sobotę dałam już słonecznika. Bażanty zjadły wszystkie winogrona i owoce cisowe (bo to chyba one, trochę piórek zostawiły ). Martwię się za to, bo w domu właściwym, zalęgły się ptaszyny w dziurach pod dachem, a w przyszłym roku, właśnie te zajęte ściany szczytowe będziemy uszczelniac i obijać drewnem. Odeślij proszę do lektury, żeby jak najmniej ptaszkom zaszkodzić... Albo napisz...
jankosia 21:12, 09 paź 2017

Bogdzia napisał(a)

Przeżyłam kiedys to samo jak przygotowywali robotnicy do zrobienia podbitki, wróbli było mnóstwo, z belek zwisały długie trawy znoszone do gniazd a sciany oczywiscie zanieczyszczone. Jak zrobili podbitkę (jesienią) to wróble przeniosły sie gdzie indziej i dłuzszy czas ich wcale nie było , teraz przylatuja od sasiadów i tam wracaja.

No właśnie tam gdzie nie mamy podbitki to ja je zostawię ale na froncie w glicynii mieszkają i tam nie daję już rady I nawet samego pnącza nie mogłam przyciąć bo już gniazdka założyły i dooopa. Pozostaje mi czekać. Nigdy żadnego gniazdka nie likwidowałam, pewnie ciężko będzie na sercu... :,(

Bogdziu! Pińć tysińcy! Może edytujesz któryś że swoich postów umieszczonych na okrągłej stronie wrzucając tam jakąś informację o którą Cię często pytają? Np o moczeniu torfu? Tak jak na 4000 tyś masz zdjęcia nawozów do oprysku rh i już nie musisz za każdym razem powtarzać

I gratulacje oczywiście
mira 21:12, 09 paź 2017

To się nazywa mieć intuicję, zaglądam a tu powinna być impreza
Bogdziu dziękuję za te wszystkie godziny na forum, zdrowia i chęci na dalsze stronki.Tego życzę i życzę. Niech Ci się chce

pozdrawiam
Bogdzia 21:18, 09 paź 2017

hanka_andrus napisał(a)
Bożenko, taką liczbę trzeba uczcić z fanfarami, a nie zamyślać o zniknięciu. Kto nas będzie instruował co do Rodków?
A za zdjęcia ptaszków ja osobiście bardzo Tobie dziękuję!
Szczególnie za moją ulubioną modraszkę, chociaż i inne ptaszki też bardzo lubię, ale tę bardzo, bardzo, najbardziej!

Buziaczki.

Haniu to straszne ze tyle głupot róznych tu napisałam , gdzie tu fanfary ?, raczej pod stól wejscWiem ze lubisz modraszke ale dzis wstawie dla Ciebie czubatkę , trudniej ją upolowac bo strasznie ruchliwa, myślę ze tez Ci sie spodoba.

Bogdzia 21:21, 09 paź 2017

anka_ napisał(a)
Niestety wiem Bożenko. A co do wycinek to u nas całe hektary lecą... ładnie to nazywają "zmianą polityki leśnej"... I też się nikt nie przejmuje okresami lęgowymi... Tym bardziem te "swoje" skrzydlaki w ogrodzie cieszą. Ja dzisiaj pieliłam w towarzystwie bażanta... spacerował 2 metry odemnie. Chyba daje do zrozumienia że czas zacząć dokarmianie.

Fakt ze od kilku lat strasznie dużo drzew wycinają , pewnie jest popyt na drewno. Bazant jest płochliwy więc spotkało Cię wyróznienie ze Ci towarzyszył, pewnie i jedzeniem by nie pogardził choc na razie ma co jesc w polach.
Bogdzia 21:23, 09 paź 2017

roma2 napisał(a)
Przyszłam z fanfarami . Ptaszkom u siebie w zeszłą sobotę dałam już słonecznika. Bażanty zjadły wszystkie winogrona i owoce cisowe (bo to chyba one, trochę piórek zostawiły ). Martwię się za to, bo w domu właściwym, zalęgły się ptaszyny w dziurach pod dachem, a w przyszłym roku, właśnie te zajęte ściany szczytowe będziemy uszczelniac i obijać drewnem. Odeślij proszę do lektury, żeby jak najmniej ptaszkom zaszkodzić... Albo napisz...

Teraz ptaki juz nie wykorzystuja miejsc legowych wiec dobrze by było juz zaczac prace bo na wiosne beda usilnie szukac miejsc na gniazda.