Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:27, 09 paź 2017

jankosia napisał(a)

No właśnie tam gdzie nie mamy podbitki to ja je zostawię ale na froncie w glicynii mieszkają i tam nie daję już rady I nawet samego pnącza nie mogłam przyciąć bo już gniazdka założyły i dooopa. Pozostaje mi czekać. Nigdy żadnego gniazdka nie likwidowałam, pewnie ciężko będzie na sercu... :,(

Bogdziu! Pińć tysińcy! Może edytujesz któryś że swoich postów umieszczonych na okrągłej stronie wrzucając tam jakąś informację o którą Cię często pytają? Np o moczeniu torfu? Tak jak na 4000 tyś masz zdjęcia nawozów do oprysku rh i już nie musisz za każdym razem powtarzać

I gratulacje oczywiście

Juz sie zmieniło jest 5001 więc czuję się zwolniona z pisania a pytac i tak bedą. Wiem że chciałas żebym jakos ta strone ,,uczciła" ale ja to inaczej widzę, pewnie wszyscy mnie maja dosc.I wcale sie nie dziwię
roma2 21:27, 09 paź 2017

Kurcze Bogdziu, w tym roku nie ma szans. Chyba nie mam wyjścia tylko prace rozpocząć w przyszłym roku jesienią. Będę opóźniać . Nie... przekażę mężowi, bo On też się martwi...
Bogdzia 21:29, 09 paź 2017

mira napisał(a)
To się nazywa mieć intuicję, zaglądam a tu powinna być impreza
Bogdziu dziękuję za te wszystkie godziny na forum, zdrowia i chęci na dalsze stronki.Tego życzę i życzę. Niech Ci się chce

pozdrawiam

Mirus dziekuje , faktycznie miałas nosa zeby tu dzis zajrzec. Ja ostatnio długo siedziałam u Ciebie i cofałam się tak daleko do tyłu ze mnie w końcu oczy rozbolały i nic nie napisałam , ale bardzo ciekawie u Ciebie było.
Bogdzia 21:30, 09 paź 2017

roma2 napisał(a)
Kurcze Bogdziu, w tym roku nie ma szans. Chyba nie mam wyjścia tylko prace rozpocząć w przyszłym roku jesienią. Będę opóźniać . Nie... przekażę mężowi, bo On też się martwi...

Jesli możesz poczekac chociaz do wrzesnia to poczekaj.
roma2 21:36, 09 paź 2017

Poczekamy z pewnością, bo spać bym nie mogła, że po tylu latach budowania nie poczekałam jeszcze trochę.
Edit: Roboty nie zabraknie i tak
jolanka 22:05, 09 paź 2017

Jakie Bozenko dość, no wiesz?
Jak znikasz na troche to od razu raban się podnosi Caluski
katel 22:38, 09 paź 2017

Ja też z gratulacjami lecę - Bogdziu Twój wątek to kopalnia wiedzy - dobrze, że zostałaś dłużej niż tą jedną zimę .
pestka56 23:39, 09 paź 2017

Ja mam trochę inne podejście do zwierząt i doświadczenie też.
Zwierzęta nie czujące zagrożenia chodzą swoimi ścieżkami. Najchętniej omijają ludzi. Dziki np. spotykamy w naszym lesie podczas zimowych spacerów. Przechodzą – kilka razy spotkaliśmy też stadko z młodymi – przez ścieżkę i nawet na nas nie spojrzą. Łosia po prostu wygoniłam z mojego ogrodu machając rękami. Oczywiście mógłby mnie zaatakować, ale zaskoczony po prostu uciekł.
Wilki zaatakują jeśli muszą bronić młodych. Pies może być groźniejszy, nawet mały rozjazgotany ciapek potrafi z niewiadomego powodu ugryźć. Dzikie zwierzę atakuje tylko w obliczu zagrożenia, przyparte do muru.
Gosiek33 08:35, 10 paź 2017

Polecam nadal sekretne życie zwierząt, sekretach patków jeszcze nie czytałam, czeka w kolejce

Najbardziej zaskoczyła mnie teza o niedokarmianiu jeleniowatych zimą - gdy się najedzą muszą znacznie więcej energii poświęcić na przetrawienie pokarmu niż mają pożytku z pokarmu. Na jesieni mają obowiązek obżerać się i obrastać w tłuszcz by starczyło im do wiosny
Makusia 08:57, 10 paź 2017

Bogdziu niektórzy (np. ja ) dopiero Cię poznają, więc jeśli przegapili pierwsze 5000 stron, to zapewniam Cię, że kolejne 5000 stron będą śledzić z przyjemnością