Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Mariposa 22:14, 01 sty 2018

Bogdzia napisał(a)

Ma sens powies je to wystarczająca wysokosc. Szpaki chętnie gnieżdza sie na otwartej przestrzeni tak ze nawet na budynkach można wieszac.Tez lubie je obserwowac.

Witaj, Bogdziu. Dopiero zaczynam swą przygodę z ogrodem i zwracam się do Ciebie jako Fachowca "od ptaszków" - na razie mam na działce tylko 2 drzewa, świerki. Chciałabymm na nich/jednym z nich zawiesić budkę lęgową, ale świerki są tuż obok jednego z narożników domu. To będzie część gospodarcza i będziemy się tam często kręcić, a poza tym dom jeszcze nie jest ocieplony i przede mną robienie elewacji. Czy to ptakom nie będzie przeszkadzało? Na jakiej wysokości powiesić budkę? Czy jakąś konkretną budkę doradzasz? A może jednak poczekać z tym, aż wszystkie prace w ogrodzie sie skończą?

P.S. Nie miałam do tej pory okazji Ci tego napisać, więc teraz to zrobię - wiem, że słyszałaś to setki razy, ale muuuszę - masz zjawiskowy ogród! Staram się co roku jeździć do Rogowa, ale przy twoich różanecznikach te z Rogowa niech się schowają Wszystkiego dobrego na Nowy Rok!
Bogdzia 09:35, 02 sty 2018

Kasya napisał(a)

szkoda ze nie bylo takiego klimatu na swieta
pogoda wiosenna
zycze wsztskiego najlepszego dla ciebie i ogrodu i jesli niespodzianki to tylko miłe

Fakt święta bez sniegu to jednak czegos brakuje a teraz cieplutko jak wiosną, cebulowe zaczynają rosnąc , strach pomyślec co będzie jak wróci mróz. Dzięki za życzenia. Mam nadzieje ze ten rok będzie dobry dla naszych ogrodów czego Tobie i wszystkim życzę , do tego dużo zdrówka . Buziaki.
Bogdzia 09:40, 02 sty 2018

Mariposa napisał(a)

Witaj, Bogdziu. Dopiero zaczynam swą przygodę z ogrodem i zwracam się do Ciebie jako Fachowca "od ptaszków" - na razie mam na działce tylko 2 drzewa, świerki. Chciałabymm na nich/jednym z nich zawiesić budkę lęgową, ale świerki są tuż obok jednego z narożników domu. To będzie część gospodarcza i będziemy się tam często kręcić, a poza tym dom jeszcze nie jest ocieplony i przede mną robienie elewacji. Czy to ptakom nie będzie przeszkadzało? Na jakiej wysokości powiesić budkę? Czy jakąś konkretną budkę doradzasz? A może jednak poczekać z tym, aż wszystkie prace w ogrodzie sie skończą?

P.S. Nie miałam do tej pory okazji Ci tego napisać, więc teraz to zrobię - wiem, że słyszałaś to setki razy, ale muuuszę - masz zjawiskowy ogród! Staram się co roku jeździć do Rogowa, ale przy twoich różanecznikach te z Rogowa niech się schowają Wszystkiego dobrego na Nowy Rok!

Mozesz budkę powiesic , ptaki poczekają az odejdziesz troche dalej i wtedy będą wlatywac do budki a z czasem sie przyzwyczaja. Pamiętaj że otwór wlotowy powinien byc na wschód.Wysokosc mniej wiecej taka na jaką sięgniesz że średniej drabiny3-5m.
Dzieki za miłe słowa o ogrodzie. Z tego co czytałam u Asi to jestesmy z jednej wsi, będziesz mogła mój ogród obejrzec na żywo, wiosną zapraszam.
Margerytka40 10:00, 02 sty 2018

Pozdrawiam w Nowym Roku Bożenko
Bogdzia 10:01, 02 sty 2018

Margerytka40 napisał(a)
Pozdrawiam w Nowym Roku Bożenko

Asiu odpozdrawiam .
Pszczelarnia 10:16, 02 sty 2018

Niech następne 13 lat wytrzyma Twój komputer, z nami na Forum, bo brakowało Ciebie.

Bogdzia 11:16, 02 sty 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Niech następne 13 lat wytrzyma Twój komputer, z nami na Forum, bo brakowało Ciebie.

Tez sobie tego zyczę tym bardziej że jak na razie z tym nowym nie bardzo sobie radze, nie mam starych programów bo pogubiłam do nich hasła i nie mozna ich wgrac. Jak na razie czytam co się u Was działo jak mnie nie było.Pozdrówka serdeczne Ewo.
Basilikum 12:32, 02 sty 2018

Bogdziu fajnie, ze juz jestes niech ten nowy komputer smiga jak potrzeba a w ogrodzie niech rosnie i kwitnie jak w raju
Bogdzia 18:04, 02 sty 2018

Basilikum napisał(a)
Bogdziu fajnie, ze juz jestes niech ten nowy komputer smiga jak potrzeba a w ogrodzie niech rosnie i kwitnie jak w raju

Iza miło Cie widziec , byłam dzis w Twoim nowym wątku ale chyba nic nie napisałam , zaraz to naprawie.
sylwia_slomc... 19:15, 02 sty 2018

Bogdzia napisał(a)

Mozesz budkę powiesic , ptaki poczekają az odejdziesz troche dalej i wtedy będą wlatywac do budki a z czasem sie przyzwyczaja. Pamiętaj że otwór wlotowy powinien byc na wschód.Wysokosc mniej wiecej taka na jaką sięgniesz że średniej drabiny3-5m.
Dzieki za miłe słowa o ogrodzie. Z tego co czytałam u Asi to jestesmy z jednej wsi, będziesz mogła mój ogród obejrzec na żywo, wiosną zapraszam.

Tylko na wschód Bożenko? Bo ja mam chyba we wszystkich możliwych kierunkach , a zamieszkana jedna z otworem na północ( druga powiesiłam i też już zaglądają)Jedna na południe- też była zamieszkana, a za miesiąc pewnie będziemy pozostałe sprzątać to zobaczymy czy miały mieszkańców. Ale wiem , że Wiesz co piszesz i myślę czy nie pozmieniać tych miejscówek....