Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Mariposa 19:21, 02 sty 2018

Bogdzia napisał(a)

Mozesz budkę powiesic , ptaki poczekają az odejdziesz troche dalej i wtedy będą wlatywac do budki a z czasem sie przyzwyczaja. Pamiętaj że otwór wlotowy powinien byc na wschód.Wysokosc mniej wiecej taka na jaką sięgniesz że średniej drabiny3-5m.
Dzieki za miłe słowa o ogrodzie. Z tego co czytałam u Asi to jestesmy z jednej wsi, będziesz mogła mój ogród obejrzec na żywo, wiosną zapraszam.

Dziękuję, Bogdziu, tak zrobię - chyba już niedługo powinnam, aby na wiosnę ptaszki miały lokum gotowe.
Co do gliny - mogę Ci trochę (a nawet więcej niż trochę ) użyczyć
Z tego, co czytałam, wiedziałam, że jesteś gdzieś blisko, ale nie myślałam, że będziemy sąsiadkami Bardzo się z tego cieszę Do ogrodu na pewno się kiedyś wproszę - marzyłam o tym!
mira 19:38, 02 sty 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Niech następne 13 lat wytrzyma Twój komputer, z nami na Forum, bo brakowało Ciebie.

Tak tak, niech ma się dobrze ale Ty jeszcze lepiej.
Coś po obrazku z zimą czuję że byłaś gdzieś blisko mnie.

pozdrawiam
Mala_Mi 22:02, 02 sty 2018

Lecę bo widzę u mnie wpis, a to oznacza, że jest nowy komputer
Kazek dziś widział gościa jak kosił trawę kosą ... taka to na razie zima
Bogdzia 11:51, 03 sty 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Tylko na wschód Bożenko? Bo ja mam chyba we wszystkich możliwych kierunkach , a zamieszkana jedna z otworem na północ( druga powiesiłam i też już zaglądają)Jedna na południe- też była zamieszkana, a za miesiąc pewnie będziemy pozostałe sprzątać to zobaczymy czy miały mieszkańców. Ale wiem , że Wiesz co piszesz i myślę czy nie pozmieniać tych miejscówek....

Wszyscy ,, ptasiolodzy " tak polecają chodzi chyba głównie o to żeby najczęściej wiejące u nas wiatry z zachodu wialy budce w plecy i nie wyziębiały i moczyły deszczem młodych ptaków. Oczywiscie ptaki czasem i w innych budkach mogą miec młode ale to jest najlepsze ich położenie.Miejscówki zmień dopiero gdy ptaki przestana w nich gniazdować.
Bogdzia 11:53, 03 sty 2018

Mariposa napisał(a)

Dziękuję, Bogdziu, tak zrobię - chyba już niedługo powinnam, aby na wiosnę ptaszki miały lokum gotowe.
Co do gliny - mogę Ci trochę (a nawet więcej niż trochę ) użyczyć
Z tego, co czytałam, wiedziałam, że jesteś gdzieś blisko, ale nie myślałam, że będziemy sąsiadkami Bardzo się z tego cieszę Do ogrodu na pewno się kiedyś wproszę - marzyłam o tym!

Jak tylko zrobi się ciepło to sie umówimy z Asia i z Toba.Gliny chętnie bym przewiozła trochę do siebie ale nie mam czym . Napiszę do Ciebie jeszcze wiadomosc na pw-przeczytaj.
Bogdzia 11:57, 03 sty 2018

mira napisał(a)

Tak tak, niech ma się dobrze ale Ty jeszcze lepiej.
Coś po obrazku z zimą czuję że byłaś gdzieś blisko mnie.

pozdrawiam

Nie Miruś nie byłam koło Ciebie , to najbardziej sąsiadujaca ze mną miejscowość.
Bogdzia 12:01, 03 sty 2018

Mala_Mi napisał(a)
Lecę bo widzę u mnie wpis, a to oznacza, że jest nowy komputer
Kazek dziś widział gościa jak kosił trawę kosą ... taka to na razie zima

Mam nowy komputer ale dużo brakuje zebym była zadowolona z niego wszystko przez to ze nie mam tego co przez lata sobie uzbierałam w starym komputerze , jak na razie nie dało sie podłączyc starego dysku, w przyszłym tygodniu oddam komputer by znów spróbowali podłączyc. Ta zima dla mnie mogłaby byc ale ze strachem mysle ze moze jeszcze przyjsc duzy mróz , cebulowe kiełkuja juz od dawna , wprawdzie nie rosna bardzo szybko ale mogą zmarznać jak przyjdzie mróz.Trawka i u mnie do koszenia sie nadaje ale kosic nie będziemy.
Dorota123 12:18, 04 sty 2018

Na Nowy rok dostałam takie piękne życzenia. Przekazuję je też dla Ciebie w niezmienionej formie, bo wyrażają wszystko to co chciałabym Ci życzyć.

Na nadchodzący Nowy Rok przyjmij ode mnie życzenia prosto z serca. Zdrowia, którego potrzebuje każdy z nas. Uśmiechu, który sprawia, że każdy dzień jest piękniejszy. Miłości, bo to dla niej i dzięki niej żyjemy. I cudownego ogrodu dzięki któremu jesteśmy szczęśliwi. Niech Nowy Rok 2018 składa się z samych słonecznych i radosnych dni!
Życzę też czasem deszczu, którego ogrodnicy tak potrzebują.
popcorn 12:58, 04 sty 2018

Witaj Bożenko,
zaglądam z życzeniami noworocznymi.
Najlepszego, zdrówka przede wszystkim, no i cierpliwości!

pozdrawiam serdecznie
Urszulla 10:49, 05 sty 2018

Jak fajnie że jesteś anomalie mamy! nie umiem sprecyzować czy zimowo-wiosenne czy wiosenno-zimowe