Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 12:19, 12 sty 2018

Gosiek33 napisał(a)
Bogdziu co za widoki Chciało by się tam pospacerować

Nie cierpię szklanki, kiedyś czytałam takie porady by na buty zakładać skarpety, ponoć działają przeciwpoślizgowo?

Wczoraj wydawało się ze dopiero co padał deszcz , kostka była ciemna, jakby mokra a to jednak był lód.Skarpety na pewno działaja antypoślizgowo ale m się lodu nie spodziewał.
Margarete 12:35, 12 sty 2018

U nas też była "szklanka" na chodnikach i jezdniach. Za to d,iść od rana posypuję trochę śniegiem co jakiś czas ale śnieg nie ma szans się utrzymać. Generalnie jest buro i brzydko, ale dobrze że to już CC połowa stycznia prawie, luty minie szybko to już będziemy myśleć o wiośnie.
sylwia_slomc... 17:24, 12 sty 2018

Bogdzia napisał(a)

Dzis śnieg przypruszył lód ale kto wie czy nadal nie jest ślisko, M mówi że trochę lepiej niz wczoraj a ja nie wychodze z domu , nie ma po co.Gdybym ja miała tyle wolnego czasu jak jest piekna wiosenna pogoda i mogła sobie posiedziec na tarasie ale wolny czas jest tylko w zimie.

Ironia losu, że ogrodnik nie ma nigdy czasu w sezonie odpocząć w ogrodzie, a zimą ogród tak nie cieszy
an_tre 18:01, 12 sty 2018

Linki do dzikich ogrodów obejrzałam, cudowne łany i takie zdrowe a przecież nikt ich nie pielęgnuje...
Kiedyś oglądałam podobny film z dziko rosnącymi rododendronami, widok tych pięknych krzewów mam w pamięci do dziś.
Pogodę mamy podobną i dlatego unikam zbędnego kręcenia sie po śliskich chodnikach
pozdrówka
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Margerytka40 18:16, 12 sty 2018

Mój M też wczoraj zaliczył taras wychodząc do pracy. Ślizgawica straszna. Sama też jak przeszłam 200m ,czułam jak pot mi po plecach leci. Pogoda okropna ale co zrobić. Byle do wiosny Bogdzu
Kindzia 12:03, 13 sty 2018

Bodziu, przede wszystkim buziaki noworoczne

U nas dzisiaj zimnica okropna, wprawdzie bez oblodzeń, ale wieje i ogólnie paskudnie...na ogród wyszłam i najbardziej mnie martwią wylazłe tulipanki...i strzały myśliwych...
Bogdzia 22:29, 13 sty 2018

Margarete napisał(a)
U nas też była "szklanka" na chodnikach i jezdniach. Za to d,iść od rana posypuję trochę śniegiem co jakiś czas ale śnieg nie ma szans się utrzymać. Generalnie jest buro i brzydko, ale dobrze że to już CC połowa stycznia prawie, luty minie szybko to już będziemy myśleć o wiośnie.

Juz połowa stycznia , myślę ze teraz szybko poleci byle tylko bardzo ostrej zimy nie było.
Bogdzia 22:30, 13 sty 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ironia losu, że ogrodnik nie ma nigdy czasu w sezonie odpocząć w ogrodzie, a zimą ogród tak nie cieszy

Sylwia Ty nie tracisz czasu , fajnie ze Twój M tak sie w tą pracę wciągnął.
Bogdzia 22:31, 13 sty 2018

an_tre napisał(a)
Linki do dzikich ogrodów obejrzałam, cudowne łany i takie zdrowe a przecież nikt ich nie pielęgnuje...
Kiedyś oglądałam podobny film z dziko rosnącymi rododendronami, widok tych pięknych krzewów mam w pamięci do dziś.
Pogodę mamy podobną i dlatego unikam zbędnego kręcenia sie po śliskich chodnikach
pozdrówka

Z rh tez sporo widziałam np taki

https://www.youtube.com/watch?v=mJpwrP2ujlM
paniprzyroda 22:31, 13 sty 2018

Zaraz idę ogrody obejrzeć. O pogodzie pisać nie będę, bo wszędzie podobnie Jak przetrwam najbliższe dwa tygodnie, to następne dwa będzie luzik i o wiośnie zacznę myśleć A na razie wieczorami cieszę się choinką i nawet mrozik mi nie przeszkadza. Uważajcie na siebie