Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 22:32, 13 sty 2018

Kindzia napisał(a)
Bodziu, przede wszystkim buziaki noworoczne

U nas dzisiaj zimnica okropna, wprawdzie bez oblodzeń, ale wieje i ogólnie paskudnie...na ogród wyszłam i najbardziej mnie martwią wylazłe tulipanki...i strzały myśliwych...

O to od Ciebie przyszło do mnie , tez wieje bardzo zimny wiatr , mozna zmarznąc mimo że nie jest wcale taki silny.Myśliwych nie lubię a moze nawet i wiecej.....
Kindzia 09:30, 15 sty 2018

Bogdzia napisał(a)

O to od Ciebie przyszło do mnie , tez wieje bardzo zimny wiatr , mozna zmarznąc mimo że nie jest wcale taki silny.Myśliwych nie lubię a moze nawet i wiecej.....

Szybko do Ciebie przyleciało, a nie wysyłałam

Też nie lubię...prawie wytłukli nam zające, w sobotę bażanty życie straciły
Kasiek 18:52, 21 sty 2018

Bogdziu, u mnie duzo mokrego sniegu, otrzepywac go z rh prawda? I czy wszystkie zaspy czy tylko te najwieksze czapy, bo nie wiem czy takim odkrytym, mroz nie zrobi krzywdy? Wszystkiego dobrego i pieknych roslin w 2018
sylwia_slomc... 19:21, 21 sty 2018

Bożenko proszę Cię o rozpoznanie u mnie o ile to możliwe, lub bardziej rozstrzygnięcie czy to możliwe czy nie....ale zupełnie nic innego co wygooglałam mi nie pasuje , a ten właśnie idealnie.

Chodzi o czarnego ptaka
anna_t 19:29, 21 sty 2018

Macham zimowo Bożenko może pogoda niezbyt bezpieczna ale pewnie u Ciebie ze słynnego okna przepiekne widoki opruszonego śniegiem lasu...
Bogdzia 19:54, 21 sty 2018

Kasiek napisał(a)
Bogdziu, u mnie duzo mokrego sniegu, otrzepywac go z rh prawda? I czy wszystkie zaspy czy tylko te najwieksze czapy, bo nie wiem czy takim odkrytym, mroz nie zrobi krzywdy? Wszystkiego dobrego i pieknych roslin w 2018

Jesli nie jest bardzo grubo to nie otrzepuj a jesli bardzo duzo to pobieznie otrzep ale bardzo delikatnie bo rh w czasie mrozu sa bardzo kruche i łatwo je złamac. Ja nie otrzepuje , raz mi tylko śnieg duży pęd złamał , potem pomału odrósł z kikuta.Za zyczenia dzięki i równiez radosci z ogrodu życzę.
sylwia_slomc... 19:56, 21 sty 2018

Bożenko dziękuję za tak szybką reakcjęMoże się kiedyś uda lepsze zdjęcie zrobić
Bogdzia 19:58, 21 sty 2018

anna_t napisał(a)
Macham zimowo Bożenko może pogoda niezbyt bezpieczna ale pewnie u Ciebie ze słynnego okna przepiekne widoki opruszonego śniegiem lasu...

Widok może i nie jest zły ale mam inne zmartwienie które psuje mi humor, na razie trudne do rozwiazania. Buziaczki Aniu.
Bogdzia 19:59, 21 sty 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Bożenko dziękuję za tak szybką reakcjęMoże się kiedyś uda lepsze zdjęcie zrobić

Tez mam taką nadzieję.
yolka 21:15, 21 sty 2018

Mam nadzieję, że śnieżną kołderke w ogrodzie masz, niech się wyśnieży, wymrozi, a potem już tylko wiosna - bez niespodzianek. Pozdrowienia zostawiam