Gosia zakładaj swój wątek .W uprawie rh dwie sprawy są zasadnicze i muszą byc porzadnie wykonane. po pierwsze trzeba kupic odpowiednie gatunki bo kupując tylko na wygląd od razu przekreślasz swoje szanse, szczególnie w naszym regionie gdzie bywa bardzo mroźno i bezśnieżnie, po drugie trzeba je odpowiednio posadzic i podlewac. Wiele razy pisałam o tym ale moze nie czytałaś, muszą miec kwasną ziemie , byc posadzone na tej samej wysokosci co rosły w doniczce , absolutnie nie głębiej a jesli masz glinę to koniecznie wyzej niz poziom ziemi np na jakimś murku, a potem to juz z górki , podlewac nawozic i rosną.Podaj na pw swój telefon to jak będziemy się umawiac na spotkanie to zawiadomię.
W wodzie korzonków nie puszczą. Mozna rozmnażac ale to dosc trudne , sadzonki muszą byc malutkie , z przynajmniej częściowo obciętymi listakami. Drobnolistne i japońskie łatwiej sie rozmnaża.Ja mam sporo dzikich kotów i miłoscią ich nie darzę bo stale w jakies g... wchodzę a do tego na ptaki polują ale co zrobic jak przyłaża.
Trochę roślin wyciepałam i odrobinkę miejsca mam. Nie jest to dobry sposób bo łyse miejsca sie robią w ogrodzie ,tych nowych roślin prawie nie widac , brak spójnosci ale co zrobic jak lubię kupowac.
Masz racje Haniu u mnie juz tylko cos za cos. Na razie zamówiłam tylko lilie choc nie wiem czy to ma sens bo u mnie co rok mrozy bez śniegu to cebule wymarzaja. Piwonie wybrałam w dwóch miejscach ale kupię tylko w jednym i nie mogę sie zdecydowac w którym
Niestety zima , tak jak u Ciebie. Liczysz te dni a wiosna się ociąga.Zdrówko juz lepsze nie bedzie , w drugą stronę idzie ale o chorobach ani myślec ani rozmawiac nie lubię a juz najbardziej do lekarza chodzić a własnie wczoraj byłam , wróciłam bardzo chora dużo bardziej niz szłam do niego.Buziaki.
Gdybys kupowała wysoko rosnące gatunki to z czasem żywopłot nie będzie potrzebny ale trzeba trochę lat poczekac.Cisy az takie grymasne nie są , jesli im nie zrobisz kwasnej ziemi to ta obok dla rh im nie zaszkodzi. Pomysł z dużą rabatą dla kwasolubów oczywiscie dobry.Musimy się umówic na jakies spotkanie , myślę tylko o dziewczynach z naszej wsi . Zapraszam do siebie , tylko jakos dajcie znac jak wam pasuje zeby mozna było wszystkich zebrac.