Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 13:15, 22 lut 2018

eda napisał(a)
Witam Bogdziu dziś mrozik czekamy wspólnie na wiosnę serdeczności i ciepełka zostawiam buziaki

Eda piękne ranniki , czy to tegoroczne? U mnie kilka też juz kwitło ale przed tymi mrozami posypałam wszystko liscmi i gałęziami swierka , moze nie zmarzna, bardzo by mnie zabolało gdyby zmarzły bo to pierwsze najfajniejsze kwiatki.Twoje ślicznie wygladaja.
danuta_szwajcer 14:48, 22 lut 2018

U mnie też Bożenko zero śniegu i też się już martwie, że będzie powtórka strat jak zeszłej zimy.U mnie przebiśniegi w grudniu już kwitłyny a posadzone jesienią ranniki jakoś ich nie widać u mnie, a są piękne. Może trzeba wrócić do sadzenia dalii a lilie traktować jak jednoroczne bo ta pogoda idiocieje już całkiem Zdrówka życze i małych mrozów
mirkaka 16:55, 22 lut 2018

U mnie trochę śniegu jest, ale to za mało żeby coś ochroniło. Wczoraj fajnie padał wieczorem ale dzisiaj słonko stopiło. Miejmy nadzieję że roślinki wytrzymają ten mróz, ma być tylko kilka dni a potem ocieplenie. A w połowie marca już na plusie
Mala_Mi 21:37, 22 lut 2018

Nieczasowa jestem, ale przyszłam się pochwalić że mam nowego ptaka do kolekcji.. czeczotkę Fotkę wrzuciłam u siebie

m_gocha 23:47, 22 lut 2018

Bogdzia napisał(a)

W wodzie korzonków nie puszczą. Mozna rozmnażac ale to dosc trudne , sadzonki muszą byc malutkie , z przynajmniej częściowo obciętymi listakami. Drobnolistne i japońskie łatwiej sie rozmnaża.Ja mam sporo dzikich kotów i miłoscią ich nie darzę bo stale w jakies g... wchodzę a do tego na ptaki polują ale co zrobic jak przyłaża.
Dzięki Bogdziu za odpowiedź. Szkoda, że na korzonki i nowe Rh nie mogę liczyć . Na razie zostawiam we flakonie - nawet ładnie wyglądają z tymi skórzastymi liśćmi i ładnie nabrzmiałymi pąkami. A może zakwitną?
Szybkiej wiosny życzę
Ewa777 10:38, 23 lut 2018

Przy tych mrozach wszystkie moje rh mają pozwijane listki.
Justyna 18:05, 23 lut 2018

Pozdrawiam rododendronową królową :*
Już niedługo Twoje krokusowe i prymulkowe poletka będą czarowały A potem piwonie, koperkowe... I rh
Katkak 20:32, 23 lut 2018

Bożenko pokaż jakieś skrzydlate
Bogdzia 20:35, 23 lut 2018

danuta_szwajcer napisał(a)
U mnie też Bożenko zero śniegu i też się już martwie, że będzie powtórka strat jak zeszłej zimy.U mnie przebiśniegi w grudniu już kwitłyny a posadzone jesienią ranniki jakoś ich nie widać u mnie, a są piękne. Może trzeba wrócić do sadzenia dalii a lilie traktować jak jednoroczne bo ta pogoda idiocieje już całkiem Zdrówka życze i małych mrozów

Fakt ze chyba lepiej by było sadzic jesienne rośliny niz wiosenne bo juz od jakiegoś czasu jesienie sa długie i bez mrozu i śniegu a wiosny coraz bardziej zimowo wygladają i przymrozki nawet po ogrodnikach sie zdarzaja.Jednak jesienne kwiatki nie cieszą tak jak wiosenne. Dzis miałam -10 stopni a ma byc gorzej. Ranniki i przebiśniegi juz zaczynały kwitnac , nie wiem czy nie zmarzna.
Bogdzia 20:37, 23 lut 2018

Katkak napisał(a)
Bożenko pokaż jakieś skrzydlate

Kasiu wcale zdjec nie robię , tyle ich juz narobiłam że przestały byc atrakcja , no musiałyby jakieś nowe ptaki przyleciec a jakos nie chcą.