Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:50, 27 kwi 2018

Ivvvona napisał(a)
Witaj Bogdziu w nowym sezonie Zaglądam czasem do Ciebie w oczekiwaniu na kolorowy spektakl. Magnolie podziwiałam, są przepiękne. Cieszę się że klonik żyje, ja niestety wywaliłam jednego, ale już w ubiegłym roku podmarzł i do końca sezonu ledwo żył. Tej zimy nie przetrzymał. Pozdrawiam

Ja w tamtym roku straciłam dwa , to dla mnie ogromna strata bo klony uwielbiam, ale nic sie nie poradzi, kupiłam nowe i juz myślałam ze i one na straty ale są i zyja i cieszą, wprawdzie kilkanascie lat zanim urosną takie jak poprzednie ale co zrobic. Pozdrówka Iwonko i dla eM również..
Bogdzia 20:52, 27 kwi 2018

Gosiek33 napisał(a)
Bogdziu z prośbą o radę do Ciebie się zwracam - czy warto sadzić rodka (Polarnacht) pod starym świerkiem? Tyle, że w południe tam słońce najmocniej świeci. Czy znaleźć lepsze miejsce?

Nie warto , to trudny rh , nawet w lepszych warunkach , nie wytrzyma styczniowego słońca i padnie na szuszę fizjologiczna, takie są moje z nim doświadczenia , przesadzałam w zaciszne miejsce ale i tak jest kłopotliwy.
Bogdzia 20:54, 27 kwi 2018

Jurto wycieczka do Opatówka , juz sie cieszę, rano pobudka i miły dzień w super towarzystwie. Miłego dnia wszystkim.
Gosiek33 20:58, 27 kwi 2018

Dziękuję, dobrze że spytałam

O zadraszczam tej wycieczki
jolanka 21:58, 27 kwi 2018

Ja też zazdroszczę wycieczki
anna_t 21:59, 27 kwi 2018

Bozenko wybierasz się może na festiwal rododendronow w Konstantynowie?
Fajnie by było się spotkać
3-6 maja
Waclaw 22:04, 27 kwi 2018

Bogdzia napisał(a)

W Brzeźnie koło Poznania.To nie jest ogólnie dostępne świeto , to my sobie na Ogrodowisku takie świeto robimy i co rok spotykamy się w innym ogrodzie.
.

A już myślałem, że Cię poznam. W majówkę jadę z żoną w objazd. Chyba zajrzę do Siedlisk bo tam też jest święto lilaków. Później może nad morze? Gdańsk?

Bawcie się dobrze
barbara_kraj... 22:43, 27 kwi 2018

Bogdzia napisał(a)
To kilka zdjec. Zafascynował mnie w tym roku groszek wiosenny głównie fioletowy, robie mu bez przerwy zdjęcia i kombinuję gdzie zrobic z niego nastepną łączkę

Śliczny ten groszek wiosenny! Przyciąga wzrok!
Magnolie przekwitają, ale budzą się rodki! To dopiero będzie spektakl!
Uściski
Betka 01:05, 28 kwi 2018

Bogdziu masz pięknie kolorowo! Ptaszki super a co tam dzięcioł podjada. Może jakiś specjał mu podajesz skoro do ciebie przylatuje.? U mnie nigdy nie był a w karmnik królował słonecznik i pszenica a może powinnam manu zmienić żeby i do mnie dzięcioł zawitał?
Kasiolaaa 06:43, 28 kwi 2018

bogdziu jakie sliczne rh pak na paku cos pieknego niestety u mnie cos co roku slabiutko kwitna liscie maja fajne ale kwiatow marniutko